Hány százalékos sötétítést használtok az autón?

skyfol babyguard-ot tervezünk az autó B oszlopa mögé rakatni, baba "védelme" miatt (pl.: ne zavarja az erős direkt napfény)

ti hány %-os sötétítést használnátok az autó üvegének fóliázásakor?

+vajon egy baba le tudja körömmel kaparni a belső felületre ragasztott fóliát?

https://www.google.com/search?q=skyfol+babyguard

Hozzászólások

Az enyémen 90%-os van. Belül még pont kilátni, kívülről viszont nem lehet belátni.
Babaállóságáról nem tudok nyilatkozni :) 

"+vajon egy baba le tudja körömmel kaparni a belső felületre ragasztott fóliát?"

Ha már le tudja kaparni, a napfényt is kibírja...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 06. 15., sze – 08:48

Ablaküvegre belülről felragasztott fóliában pl nem tudott a gyerkőc nagy kárt tenni (én többet tettem nem túl jól sikerült installálással), amit fóliásjucitól rendeltünk, pedig szerintem az sem egy minőségi darab, olyan körmei meg nincsennek szerintem egy babának sem. Hacsak nem sasfiókát neveltek :) Szeret a gyerek kifele nézelődni és csapkodja is rendesen az üveget.

Szerintem egy tappancsos háló bőven elegendő, olcsóbb + télen 1 mozdulat eltávolítani illetve a felrakással/leszedéssel sem kell bajlódni.
Hacsak nem valami ET-t neveltek, a karja még sok évig nem fogja elérni az ablakot...

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Nekünk gyárilag színezett volt az előző kocsink, szerettük. Szerintem a sötétebb jobb.

Én még olyat nem láttam, hogy piszkálták volna az üveget a gyerekek. Ettől nem félnék.

Nekem nem volt sötétítés egyik gyereknél sem, ha nagyon besütött a nap, akkor legfeljebb középre raktuk a gyerekülést (széles kocsi). Ritkán használtunk hálós-tappancsos árnyékolót is ( (babakorban nem érték el, később meg már szót fogadnak...), de ritkán volt rá szükség.

Gondolkodtam rajta, hogy befóliáztatom, de nagyon jó az, hogy világos van a kocsiban, jobban ki is lehet látni, utazás közben nézelődni. Nyáron meg klímázni kell.

DIY megoldás: egy plédet/takarót szorítok be a felhúzott ablakkal belülről árnyékolónak. Már nem babák de erős napsütésnél még mindig van igényük erre.

Nem fejezted be a tortenetet. Szoval:

..eltakarja a latoteret, ezert az auto vezetoje nem veszi eszre a razuhano repulot, es emberek fognak meghalni.

Csak gondoltam realisztikusabba teszem.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

marmint can pl. a nagycsalados tamogatassal vett caddy, 7 szemelyes, mindenhol uveg, van visszapillanto.
Es van a caddy kisaruszallito valtozat.

 

Az oldalso visszapillanto tukre csereszabatos a ket valtozat kozott.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mi egyszerűen odaszorítottunk valami leplet. Az ablakot ott úgy sem nyitottuk ki.  Nem kell vele bszódni és igazából sokáig nem volt rá szükség.

Szerkesztve: 2022. 06. 15., sze – 19:28

Nekünk ilyen van: https://autoarnyekolas.hu/

Nem kell beragasztani, télen ki lehet venni. A tappancsos szívás. Egy ideig volt, kidobtam.

Elég drága... amikor én vettem még nem volt ennyire - és lehet az is, hogy nem ettől a kiskertől vettem, de ezt vettem, mellesleg a fólia sem tűnik olcsóbbnak, de permanens, én  a problémámra akkor nem találtam más jó megoldást, és még ma sem választanék mást.

Nem tudod elrontani. Milliméter pontos előregyártott betét az ablak belső oldalára 2-2 fém krimplivel. Átvételkor annyi tippet adtak, hogy a hátsó szélvédőre valót azoknál a típusoknál ahol 2 darabból van összerakva na azt ne gyakran szedjük szét-össze, mert kilazul. Kb ennyi, a többi gyerekjáték. A keret amin a háló van kb pecabot szilárdságú-rugalmasságú, egyszerűen be kell pattintani, de az élek szövettel burkoltak, így kárt nem tudsz tenni vele.

Az enyém ilyen felszerelésű, de autótípusonként más krimpelő van hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=-o6Nu9aDcLs Van többhöz is videó.

Igen a fólia az más sztori el lehet rontani rendesen... 

Nincs lelkierőm átszámolni a fontot most ezeken a mai árfolyamokon, öregnek érzem magam :D

Bakker, 2 hónapja pont ezen gondolkoztunk mi is, az autócsere után, hogy mi védje a két gyerkőcöt. A Skyfol-ból nekünk végül az erősebb lett, ami szinte mindent elnyel, de kintre gond nélkül kilátni. Féltem, hogy nagyon sötét lesz, de nem.

 

https://autoarnyekolas.hu/ - rendeltem tőlük, sajnos nem volt méretpontos, vissza kellett küldenem. A fólia ráaádásul ennek csak a 'duplája', és sokkal kényelmesebb.

tehat nem elég h. duplán triplán adják amit berendelnek kínából, még méretpontatlan is? Biztos jó tìpusra kérted, azaz évjárat/modell stimmelt az árnyékolón azzal ami neked van taliga? Vagy ez csak ilyen parasztvakítás, és van nekik összesen 2-3 méret, és minden kocsihoz passzintják a legközelebbi saccperkb méretet, nincs itt semmi egyedi adott típushoz való méretezés? Már mindent is kinézek a tetves kereskedőkből.

LIDL-ben pont van múlt csütörtök óta tappancsos roló, hát az kalap szart sem ér. Nem jó a méret, vagy túl keskeny, és akkor az ablak kb középső harmadát takarja csak ki a szélesebb alsó-felső keret miatt. Vagy túl széles, és akkor be se tudod rakni az ablakkeretbe.

Van még egy ráhúzós zacskóféle megoldás, ami elvileg betakarja az egész ajtó felső felét, including az ablakot, szerintem az esélyesen használhatóbb lesz, csak arra vagyok kíváncsi az ajtó zárhatóságot hogy fogja elcseszni.

Elegáns lett volna kinyitnod a data sheetet és abból megválaszolni a kérdést egzaktul.

"ti hány %-os sötétítést használnátok"

"Gyárit"

A nejem most a magyar érettségin jó sok pontot lehúz ha nem a kérdésre válaszolnak :)

Ezzel nyomatékosan jeleztem, hogy a faszt se érdekel, mert megfelel az előírásoknak. Egyébként, sok sikert hozzá, szólj, ha megtaláltad:

google://audi privacy glass percentage

A hivatalos brossúrákban nem adják meg.

So, after speaking to 9 Audi dealers and customer services no one could tell me what the Audi privacy glass light % rate is - ie. does it let 35% or 20% of light through as an example?

trey @ gépház

A komolyan vehetőség teljes hiányában javasolnám. A nagyanyáink által, üstben kifőzött jó öreg, jó fekete. Igazi magyar szilva lekvárt. :-)
Belülről bekened az ablakokat. Fasza szilvalekvár illat lesz az autóban. Plusz, ha már a csimoták odaférnek, lenyalogatják. Viszont csak természetes anyagokat nyalnak. Nem tudom, hogy mennyi a szilvalekvár ultraviola visszaverési együtthatója.

:-) :-) :-)

Már nyomják egy ideje a láthatatlan gazdáink ezt a rovarevés dolgot ahogy a túlnépesedés halad. Tudtommal a darázs pont nem alkalmas kajaforrás, savas is. Pálinkát főzni meg... pfejjj.. 200 év múlva az ükunokáink már azt se fogják tudni milyen volt a jó magyar igazi gyümölcsből készült barack/szilvapálinka. Ja, meg állítólag addigra a méhek is kipusztulnak (bár azoknak elég lesz talán 30-50 év is), így méz se lesz. Majd platina (vagy litium, vagy mittoménmi lesz akkor az épp csúcsritkaelem) árban lehet venni grammját mesterségesen szintetizálva.

Az igazi gyümölcs addigra megfizethetetlen lesz. Jó pálinkát meg hát b+ csak jó igazi gyümölcsből (nem rohadványból, hanem épp egészséges gyümölcsből) lehet főzni.

Most is zabálhatod az íztelen spanyol import gyümölcsöt egész évben, csak minek? A hazait meg szép lassan kinyírja az időjárás, a gazdálkodók elmennek mással foglalkozni mert kicsiben nem éri meg csinálni, a nagyokkal meg nem lehet versenyezni. Ami megterem, azt meg exportra kiviszik, a magyarnak meg nem lesz pénze megvenni. Össze se kehet hasonlítani a magyar őszibarackot azokkal az íztelen szarokkal, amit akár csak európában, akár bárhol máshol árulnak. Horvátoknál kimész a piacra, ott is hatalmas gyönyörű barackok vannak, de beleharapsz és sehol nincs az íze az itthonihoz képest. Pedig ők azért még hasonló / közeli klímán vannak mint mi.

Ahogy a magyar cukorgyártást is kivégezte az eu, merthogy idehaza gazdaságtalan. Majd jött a szabolcsi alma, az is minek nekünk, importáljuk a labancok szarját, a szabolcsi gazdák meg arra kaptak eu-s pénzt 15-20 éve hogy kivágják a több generáció óta nevelt almafákat.

Aztan majd szőlő se kell nekünk, Tokaj talán megmarad  kuriózumnak, mondjuk a magyar prolinak már nem lesz pénze megvenni  a hazait mert mindet exportra eladják. Mi meg importaljuk a szaros francia lőre kategóriát, jó lesz az a magyar suttyóknak.

Epret megyünk szedni minden évben Üröm-Pilisborosjenő határában. Na annak az ízét sem lehet egy nagyon említeni azzal az ízetlen szarral amit már tavasszal hoznak spanyolból. Igen, hatalmasakat pirosakat de hogy se ízük se bűzük az fix.

> Az igazi gyümölcs addigra megfizethetetlen lesz.

WUT? Nálunk szépen terem minden. Most konkrétan nincs aki leszedje, mert nincs benne annyi pénz, hogy megérje.

Miért csinálná ki a gyümölcsöt az időjárás? Gyerekkoromban mondták, hogy mire felnőtt leszek elönti a víz Velencét és sivatag lesz Magyarország. Hülyeségek ezek, nem szabad bedőlni a demoralizációs propagandának.

 

 - Arany János -

TOLDI

ELSŐ ÉNEK.

1. strófa

"Ég a napmelegtől a kopár szík sarja,
Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta;
Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben,
Nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben.
Boglyák hűvösében tíz-tizenkét szolga
Hortyog, mintha legjobb rendin menne dolga;
Hej, pedig üresen, vagy félig rakottan,
Nagy szénás szekerek álldogálnak ottan."

 

Off <sarcasm>: Komolyan mondom, azon gondolkodtam mostanában, hogy Arany János a nemzet elvesztője a demoralizációjával. Lásd ezeket a sorokat:

" Ne szülj rabot, te szűz! anya
    Ne szoptass csecsemőt!..."

Egy személyben felelős Trianonér! </sarcasm>

> Miért csinálná ki a gyümölcsöt az időjárás? Gyerekkoromban mondták, hogy mire felnőtt leszek elönti a víz Velencét és sivatag lesz Magyarország. Hülyeségek ezek, nem szabad bedőlni a demoralizációs propagandának.

Pedig sajnos ki fogja csinálni. Egyre melegebbek a nyarak, és semmi jele nincs, hogy ez változna. Valószínűleg nem leszünk sivatag, de az biztos, hogy nagymértékben változni fog az éghajlat, és simán lehet, hogy olajfa- és narancs-nagyhatalom leszünk. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

hogy olajfa- és narancs-nagyhatalom leszünk. 

Kb igen. Pár éve tűnt fel, hogy egyes helyeken már hallani nyáron ugyanazt a kabóca röcögést, mint horvátoknál vagy görögöknél az olajfákon egész nap. Gyerekkoromban 30 ève idehaza még egyáltalán nem volt ez tapasztalható..

egyebkent ezt hogyan kell merni?

Van valami szinkartya amit az uveg ele teszel az uveg moge teszel egy feher lapot es osszehasonlitod, hogy melyikkel egyezik?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

végül babyguard lett, 70e, 5% áteresztéssel