Project Plan

 ( crown | 2005. augusztus 15., hétfő - 14:17 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A kerdes, hogy ismer -e valaki hasznalhato, nem web-es (foleg nem PHP-s) , cross platformos (windows + linux) Microsoft Project Plan-hoz hasonlo project tervezo programot?

Amit neztem eddig:

- Open Workbench: szep, jo. semmivel nem kompatibilis. okos, de sajnos az export, import resze szinte semmit nem tud.

- Planner 0.13: szep jo. semmivel nem kompatibilis. kicsit benacska. kezdetleges program.

ganttproject - javas, szép és ugyes, gyorsan fejlődik de még nem tud mindent. XML formátumot használ és tud menteni és beolvasni MS-Project fájlokat, nem tudtam tesztelni ez utóbbi használhatóságát.

Van hozzá konverter program amivel a Planner (szintén XML) állományai átvihetők.

Van ilyen JAVA alapon es mas nyelven megirva is, de vagy draga vagy nem jol hasznalhato. Ami elérhető még a fizetősek közül is, azok is csak kezdetleges funkcionalitást biztosítanak a Projecthez képest a multiplatform és az import-export funkciók mellett: a rizikómenedzsment, az erőforráskezelés, az elosztott feladatok, monitoring meg ilyesmi szinte sehol nincs meg, vagy nem megfelelő. Ha nem csak Gantt-táblákat akar rajzolgatni az ember, neadjisten megosztott erőforrások kellenek, akkor sajnos most a piacon az MSProject + Project Server párosnál nincs jobb, legalábbis funkcionalitás terén.

http://www.taskjuggler.org

Ez ugyan kifejezetten Linuxos (ezért nem említettem eddig), de kb. mindent tud (nem tudom részletesen összehasonlítani az MsPrjct-el, érdekelne ha valaki megtenné). Tehát szvsz van alternatíva, de valóban nem multiplatformos.