[Félig megoldva] Redmi note 9 driver

A címben szereplő telefont szeretném újra flashelni. De sajnos sem mtk,sem vcom drivereket nem tudtam telepíteni win10-re.

DLL,cat,inf állományok vannak dögivel, de ezeket nem tudom telepíteni.

Köszönöm a javaslatokat!

Hozzászólások

A xiaomi Flash tool sem tud drivereket telepíteni. Lehet, hogy a Windows hibája?

Kimaradt fontos infó, hogy a telefon locked állapotban van. Kikapcsolni sem tudom. Recovery, vagy fastboot módot tudok választani a pwr+down kombóval.

Valamit csúnyán benézek, az tuti. A konkrét eszköz modellszáma: m2003j15sg 

Ebben mediatek chipset van. Telepítettem a drivereket (mindenkinek köszönöm a segítséget!), de így sem tudom flash-elni, sem a MIFlashTool, sem a SPFlashTool segítségével. Hol hibázok?

Xiaomi telefonok más-más módon azonosítják magukat usb device id-val, annak függően, hogy milyen módban vannak (developer options, recovery, fastboot).

Csak úgy nem lehet drivert telepíteni emiatt, mert a különböző device id alapján nem azonosítja a telepítő.

Ha rendesen működik a telefon, akkor developer options-t bekapcs, usb debugging bekapcs azon belül, és utána lehet telepíteni drivert windowsra.

Ha nem rendesen működik, akkor leginkább a recovery mód tud segíteni, akkor láttatja magát "normálisan", hogy lehessen vele mókolni.

Remélem tudtam segíteni.

Linux alatt kicsit könnyebb az élet egyébként etekintetben, mert nem kell külön driverezni...

Az is baj, hogy nem tudom kikapcsolni a készüléket. Csak rebootolni. Hogyan lehet kikapcsolni, anélkül persze, hogy kivenném az akksit?

Alakul a dolog. Kiderült, hogy a dobozból kivett gyári kábel hibás. Egy másik USB kábelt rádugva azonnal felismerte a készüléket. Olvastam, hogy a le és fel hangerő gombokat egyszerre nyomva kell rádugni az spflash tool indításához. Kikapcsolt állapotban. Ez igaz is, de most hibát ír ki. A pontos hibaüzenetet megpróbálom beilleszteni később.

Jogos. Elvileg, ha jól értem, bootloopban van a telefon, ergó nem is fog menni az SPFlash, mert nem tudod kikapcsolni. (Vagy megvárod, hogy lemerül, és akkor elindítod az SPFlasht, rányomsz a download gombra és csak utána dugod be a kábelt.)

Ha jól látom, akkor a fastboot verziós firmwaret használnád. (Nem töltöm le megnézni, de emlékeim szerint van benne egy bat, vagy cmd file, és fastboot command. Elindítod a telefont fastboot módban, összekábelezed, és ráböksz a parancs bat-ra vagy cmd-re a firmware könyvtárban. Ha nincs benne fastboot.exe, akkor telepítsd a gépre a "Minimal adb and fastboot"-ot. Ha összedugtad a telefont a géppel, a 'fastboot devices' paranccsal tudod megnézni, hogy csatlakozik-e, kiírja a serialt.

A recoverys firmware szerintem a recoveryből flashelhető, gondolom, van olyan menüpont, hogy Firmware install vagy valami olyasmi. Ott recovery módban kell indítani a telefont.

Nem is értem, miért bonyolítod az SPFlash-sel a dolgot.

Azért erőltetném az SPFlash Tool-t mert a telefon MI fiókja lockolva van. Jelszót nem tudnak emlékeztetőt sem mert a telefonszám azóta más lett. Az usb debug természetesen ki van kapcsolva, adb-módban sem érem el a készüléket. Az MI Phone Assistant eléri és látja is, sikeresen flash-eltem is vele az általad ajánlott romot. De, ha jól gondolom a preloader.img tartalmazza a lock állapotot és azt nem tartalmazza a firmware. 

Nagyon zavaros, amit írtam? Vagy érthető a problémám?

Ha jól értem FRP/Account lock van rajta, azon a firmware upgrade nem segít. Mert azokhoz a partíciókhoz nem nyúl hozzá amin a rontás van. A Xiaomit nem ismerem de úgy tűnik, ott is a megfelelő partíciók fomázása kell. Mondjuk amit a videón mi accountnak nevez az  scatter fileban persist és szerintem nem csak a mi account lockot tárolja ott. (én csinálnák a telefonról backupot és csak utána formáznám :))

A telefon aksija előbb-utóbb lemerül és úgy gondolná az ember , hogy kikapcsol. :)

Olyat még csak egyet láttam ami bekapcsol magától tápra kötve, az egy BQ Aquaris X2 Pro volt és egyáltalán nem látszott USB-n és mivel lekapcsolták az Encrochat infrát így végig se lehet menni a setupon (igaz hálózatra csatlakozni vele is TEK gyanús :D)

Vagy az 5-ös Android előtti verziók, amik nem is tudtak kikapcsolt állapotban tölteni, bedugtuk a töltőt, és bootolt az oprendszer. :)

Sajnos valamiért úgy kell összelogikázni, hogy mi történt itt is, semmi előzmény, semmi konkrétum, hogy hogyan "keletkezett" a kikapcsolás probléma pl.

Félig siker!

A videót követve, a megfelelő partíciórész törlése után benn vagyok a rendszerben. Telepítettem a drony alkalmazást is, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb  megoldás. Wifire még nem engedtem, de a biztonság kedvéért fejlesztői módot bekapcsoltam és az USB debug módot is engedélyeztem. Így már talán hozzáférek adb segítségével is.

Abban kérem a hozzáértők segitségét, hogy most hogyan tovább?