Quake 4 mai PC-ken

Fórumok

Az Id soft egy ideig kiadta a játékaik forráskódját. A Quake 4 is még ezekhez a forráskóddal kiadott játékaikhoz tartozik. Készült a Quake 4 forráskódjának felhasználásával egy mai pc technológiákat jobban támogató, kihasználó opensource kiadás? Ami leginkább hiányzik az a game controller támogatása, xbox360 controller. Egyébként megjelent Xbox 360 konzolra is a Quake 4 ezért a game controlleres támogatást már a kiadásánál megoldották, csak valamiért kimaradt a PC verzióból. Grafikus update jó ha van, de nem feltétel. Quake 3-hoz elég sok opensource alter verziót találtam, de Quake 4-hez nem. Steam-ről van meg, ami tartalmaz extra game controller támogatást, de azzal sem működött. Ezért jobb lenne olyan opensource alapú nem hivatalos változat ami alaból tud ilyet. 

Hozzászólások

A q4-et nem az id csinalta, nem tudok rola hogy valaha kiadtak volna a forraskodjat. Az id tech 4 (doom3) az megtalalhato github-on.

Controller + FPS viszont egy erdekes kombo:) felvet benne kerdeseket hogy ugyan miert, de ez mar offtopic:)

Így van. A Quake 4 kódja sose lett kinyitva tudtommal. A benne lévő Doom3 motoré igen, de a Q4-é, mint játéké soha. Ennek ellenére szerintem könnyű lenne reverse-engineering alá vetni, de ahhoz nem elég népszerű. Hiszen a motor kódja nyitott, meg a játék sztenderd pk formátumot használ az adatfájloknál, úgyhogy nem lenne túl nagy feladat, csak gondolom nincs annyi fan-je, hogy valaki nekigyűrközzön a projektnek. Kár érte, mert szerintem jobb játék, mint a Doom 3.

Kontrollerrel nem játszanék FPS-t, azt tuti, az csak is egér + bill (WASD) kombóra való.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)