"A statisztika fehér-rasszista tudomány" - a nyugati egyetemi oktatás mélyrepülése

Fórumok

Bayer Zsolt: Jordan Peterson írása az elmúlt évek egyik legfontosabb írása

Bayer szerint a professzor cikkében összefoglalja mindazt, amit az egyetemi világgal, a tudomány világával, és az egész életünkkel műveltek az elmúlt években „az úgynevezett progresszívek, a megvilágosodottak, és a világmegváltók”. A publicista úgy véli, Jordan Peterson egyebek mellett arról beszél, hogy megszüntették szinte teljes egészében az objektív teljesítménymérést mind a felvételiknél, mind pedig a vizsgáknál. Így aztán az egyetemekre olyan alapon kerülnek be hallgatók, hogy milyen a bőrszínük.

Miért nem vagyok többé professzor a Torontói Egyetemen?

Az egyetemén a pszichológia szak új hallgatói az objektív »Graduate Record Examination (GRE)« (azaz Eredményszámítási Módszer, mely a magyarországi érettségi pontrendszerhez mérhető. A szerk.) számítása nélkül lettek felvéve és nem tudnak megbirkózni az első éves statisztikai kurzussal. Az eredmény az lett, hogy dühösen arra célozgatnak, hogy a statisztika rasszista tudomány. Apropó: a társadalomtudományban (és az orvostudományban is) minden az őszinte és hozzáértő statisztikákon áll vagy bukik.

Ezen túlmenően a diplomás klinikai pszichológiai képzési programok akkreditációs testületei Kanadában most azt tervezik, hogy megtagadják az egyetemi klinikai programok akkreditálását, hacsak nem a »társadalmi igazságosság« feltételeivel rendelkeznek