Keresek egy játékot!

Fórumok

Csak halvány emlékeim vannak róla. 2000 körül játszottuk az osztálytársaimmal a CAD-CAM labor nem túl izmos számítógépein.

Hasonlít az Asteroids-ra, de egymást lehetett benne lőni. 3D polygonos volt a grafika.

És szinte biztos vagyok benne, hogy DOS alatt futott.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 14., p – 02:51

Nem Novelles halozat volt alatta? Novellen volt egy multiplayer jatek (asszem a default install resze), ami lehet, hogy ez.

szerk: https://abandonwaregames.net/game/netwars

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ez volt az! Köszönöm! És valóban Novell hálózat volt a suliban.

Én ebben az időben még C64-el nyomultam otthon (csóró), csak a középiskolában ismertem meg a PC-ket. Na jó, általános iskola 7-8 osztályban is volt már számítástechnika óra, heti egy. Ott 286-oson Észkereket játszottunk csak, meg Prehistorikot. Egy gépre jutott 2-3 ember.

Nekem anno kimaradt ez a Netwars, de iszonyat királynak tűnik. Csípem az ilyen vektorgrafikás, asteroids/elite jellegű játékokat. Az Észkereket, Prehistorikot mi is toltuk, meg Prince of Persia, Ugh!, Sokoban, stb.. Azért ezeket, mert már akkor is kicsi játéknak számítottak, ráfértek egy floppyra (akár több is), meg futottak az elavult iskolai gépeken is.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem akartam új bejegyzést nyitni.

Én is keresek egy játékot.

Egy The Lord of the Rings játékról lenne szó, valamikor 2002 és 2005 között játszott vele a csoporttársam Windows-on.

Annyira emlékszem, hogy több szereplő alkotott egy csoportot és őket kellett irányítani és lehetett váltani az egyes karakterek között.

Valami barlangban játszódó részletre emlékszem.

Nézegettem az egyes játékok képeit, meg a játékok leírásait, de eddig nem sikerült megtalálnom.

Köszönöm.

A LotR-ben biztos vagy? Van egy csomo D&D alapu jatek, ahol a karaktereidet te tudod kialakitani, van, ahol az arcokat is be tudod vinni, lehet modolni, stb..

Az Icewind Dale 1-2 biztosan ilyen, de talan a Baldur's Gate sorozat es korlatozottan a Planescape Torment is (itt ugy emlekszem, csak az 1. karaktert alakithatod ki te).

Ezek kozul a ket IWD-t ismerem a legjobban, ott a karakterkepeket meg lehet adni (2 bitmapet kell bemasolni a megfelelo helyre), de vannak elore kialakitott csapatok is. A csoportot egybe is lehet kezelni, meg persze valtogatni a karakterek kozott. Van egy csomo barlangban jatszodo jelenet is.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2022. 02. 10., cs – 19:43

The Bard's Tale?

Én is keresek egy (video)játékot. Kb. 20-30 éve játszottam vele, talán igazi Nintendon, talán vmi koppintáson. A cartridge-en volt 100 vagy 1000 játék (köztük a Super Marioval), ami 5-10 alapjáték különböző beállításokkal felszaporított változata volt. A keresett játékot lehetett egy vagy két embernek is játszania. Az irányított karakter hátára két db lufi volt kötve, az egyik gomb nyomásával lehetett "kapálózni", ekkor emelkedett a figura, amúgy lehetett jobbra-balra repülni. Nem emlékszem a játék céljára, de az biztos, hogy a másik játékos vagy az ellenség ki tudta pukkasztani a lufit, és ha mindkettő kipukkadt, akkor lezuhant a karakter.

Szeretnék most beszerezni egy konzolt, amin fut ez a játék (meg persze a Mario). Valaki felismeri?

Szerkesztve: 2022. 06. 15., sze – 08:31

Vagy pont ez vagy valami hasonló volt a Caldera DR-DOS-ban is. Annak volt valami köze a Novell-hez? Valami újságmelléklet lehetett, még volt akkor Sláger Rádió, de még nagyon az elején.