Telefon szerviz akadálypálya

Elromlott a családban az egyik mobiltelefon, nem csatlakozik a mobilhálózatra. Mivel még garanciális, bevittem a szolgáltatóhoz, ahol vettem. Kipróbálták, valóban készülékhiba. Elküldik a szervizbe. De hoppá! Hol van a töltője a készüléknek? Hát az bizony otthon maradt, a telefon fel van töltve, és gondoltam a szerviznél csak akad egy töltő. Mire az ügyfélszolgálatos: a szerviz hozzá sem nyúl, ha nincs mellette töltő. Mindegy, hogy a hiba nem a töltéssel vagy az akkumulátorral kapcsolatos.

Ezt sikerült megtudnom fél óra várakozás után.

Másnap bevittem egy másik ügyfélszolgálati pontra egy töltővel, és hogy ne érje szó a ház elejét, egy töltőkábellel. Itt kb. hasonló beszélgetés zajlott le, azzal a különbséggel, hogy a "töltő" szó helyett a "gyári töltő" kifejezést használták. Az nem volt nálam, csak egy színre-szagra-kinézetre ugyanolyan, de más márkafeliratos töltő. Az ügyfélszolgálatos vonakodva bár, de bevette javításra, ám előrevetítette, hogy a szerviz lehet, hogy visszadobja, mert nem gyári töltő, bla-bla-bla. Mert hogy volt már, hogy egyes iPhone tulajok nem a gyári töltővel töltötték a telójukat, mire az tönkre ment, mire bevitték garanciális javításra, amire nem terjed ki a garancia.

Szóval otthon akármivel töltheted a telefonodat, de ha nem tudod felmutatni a védettségi igazolványt a gyári töltőt, akkor neked annyi.

Hozzászólások

Azért kérték be a motyót mert elképzelhető, hogy új bontatlan készüléket fogysz kapni és a leltár rendbe legyen.

sudo mount -o ro /hup.hu

De ha töltő nélkül vetted, mint az iphoneokat, vagy az egyéb, trendi telefonokat, akkor majd mi lesz a kifogás?

a következő majd a gyári doboz lesz... mert hát az is tartozék, nem? :)

Hátránynak nem hátrány, de azért költözni is, meg eladni is sikerült már nélküle, a meglétét elvárni meg tipikus köcsögség. Biztos szeretne az ember egy lapostv dobozt elpakolni mondjuk egy 35 nm-es panelban. Persze a többi viszonylag nagy értékű, és viszonylag sérülékeny műszaki cikk dobozával egyetemben, hiszen nem árt ha megvan....