Service Workers

Kapcsoljátok ki. about:config és dom.serviceWorkers.enabled. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

Hozzászólások

Én konkrétan azért kapcsoltam ki eredetileg, mert egyes weboldalaknál hibát okozott a működése. Utána olvasva úgy döntöttem, hogy inkább maradjon kikapcsolva. Nem futottam bele még olyanba, amihez szükséges lenne, sőt, igazából nem tudok elképzelni olyan funkciót, amit szeretnék hogy futkározzon a gépemen.

Push üzeneteket tud küldeni neked az adott weboldal.

Ezekkel a workerekkel tartja a kapcsolatot a gépeddel a site. Egyfajta long polling, amit akkor is csinál a böngid, ha épp nem vagy a site-on... :)

Csomó bulvár site és a nagyobb híroldalak de természetesen a gmail és a hotmail, discord is tud ilyet. Nagyon divatos :) Security-hoz kötött és user interactionnal lehet csak jogot adni rá, de ha kikapcsolod a támogatást, akkor az a biztos. :)

Elég ha a mobilon van bekapcsolva. Ott az app regsiztrál az OS-be és csinálja ugyanezt, bár kicsit bonyibbban. :)

A web elhozta a nagy szabadságot, de most már mindenki menekül előle :)

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem kellett semmi user interaction, simán olyan weboldalhoz tartozó dolgok is voltak Firefox alatt amelyek látogatására sem emlékszem. Bőven nem kell hogy ilyen oldalak ki tudja milyen scriptjei futkározzanak úgy, hogy nincs is megnyitva az oldal.

Én egyszer már használtam az API-t. Ha olyan oldalt akarsz csinálni, ami offline is működik, arra is lehet használni: "Service worker is a programmable network proxy, allowing you to control how network requests from your page are handled."

Tök jópofa, valóban működik. De végül a projekt kútba esett, ami miatt nekiálltam megnézegetni, hogy mi is ez.

Nahát, nézem LibreWolfban, és már alapból ki volt kapcsolva. Egyre jobban tetszik ez a böngésző.