webapp-config

Fórumok

Sziasztok!

 

Mi ez a webapp-config valójában? Játszok egy kis géppel amit kifejezetten nextclouddal és gentooval szeretnék használni. Az emerge nextcloud után nem találtam a www mappában, így eljutottam odáig, hogy a webapp-configgal kerül oda, amit végül meg is tett ez az app, de miért nem készít hozzá konfigot? Azt reméltem, hogy elkészíti a vhost konfigurációt, bemásolja a megfelelő webszerverhez vagy legalább kiírja a konzolra, hogy ezt és ezt másold be ide-oda vagy valami, de nem :)

Most vagy tényleg nem tudja vagy a webapp-config-ból csak a webapp igaz a config pedig marad kézi, esetleg van még valami trükk?

Használja valaki aki tudna nekem némi felhomályosítást adni?

Hozzászólások

Persze! Így jöttem rá, hogy az emerge nextcloud nem az, mint az apt install nextcloud, azaz még nem lesz nextcloudom :) Mostanában játszottam egy ubuntun ezzel másnak, de én itthon csak gentoo-t használok, ezért nem akarnék se virtuális gépet, se egy második-harmadik-sokadik gépet fenntartani.

A webapp-confignak elárultam, hogy apache lesz a szerver majd webapp-config -I <app> <version> -h <host> paranccsal be is pakolta a megfelelő www könyvtárba, de egy bitnyit sem találok sehol valami vhost konfig félét amit az apache-nak akár bemásolhatnék az etc/apache alá. El tudom készíteni kézzel, de szeretném használni a rendszer lehetőségeit, már ha vannak és itt elakadtam vagy valamit nem látok amit kellene. Az más kérdés, hogy a debian féle a2en/dis/xxx parancsok lényegesen leegyszerűsítenék ezt az egészet, de itt ilyen sincs vagy csak én nem tudom, hogy melyik csomagban van ha van (még az is lehet, hogy ezt megcsinálom gentoo-ra, mert ez tetszik és jól használható). Szóval a kérdés továbbra is, hogyan készülnek a vhost konfigok ezzel az webapp-configgal?

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

No mivel ezeddig nem találtam semmit a kérdéssel kapcsolatban, hát összepakoltam egy webapp-setupot. Telepíthető gitről vagy gentoo repo-ból. Minden észrevételt szívesen veszek mivel nem nagyon szoktam ilyesmit csinálni :)

A működésről:

A webapp-config szintatktikáját kell használni. Átveszi a parancssorból a főbb adatokat, mint webapp neve, telepítési helye, vhost neve, install vagy törlés. Létrehozza a vhost.conf-ot és debian stílusban bemutatja az apache-nak, bejegyez a hosts-ba és újraindítja a webszervert. Visszafelé ugyanez csak a .conf marad a könyvtárban. Egyenlőre csak http és csak apache, a többit később.

https://github.com/JoeAndrew/webapp-setup

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt