Diablo II: Resurrected / Alan Wake Remastered

Mivel PS Store-ban Black Friday akció van, ezért megvettem mindkettőt.

Diablo II-vel anno baromi sokat játszottam, bár végig vinni sose sikerült. Valahol Act3 környékén mindig elfelejtődött.

Általában Necromantával toltam, most egy Barbárt izzítottam be.

Nagyon durván nosztalgikus a játék így 21 év után :) Ugyan még csak kb. 1-2 órát tettem bele, de jó kis agyatlan hack&slash játék ahhoz, hogy meló után püffölje az ember kicsit az egeret controllert.

Régebben megvettem a Diablo3-at is, de azzal nem játszottam túl sokat, talán majd most, ha befejeztem a Diablo II-t.

A játékban van "old-school" nézet, ahol át lehet kapcsolni a régi grafikára. Megdöbbentő, hogy ugyan megjelenésekor mennyire modernnek és szépnek hatott a játék, most mennyire látszik rajta a kora. Valahogy az emlékeimben inkább az újradolgozott grafika él :D Így szépülnek meg az emlékek. De nagyon jó látni, hogy honnan hova jutottunk. Mondjuk valószínüleg az is hozzá járul, hogy régen egy kb. 16"-os monitoron, most egy 30" környéki TV-n nézem...

Összehasonlítás: https://www.youtube.com/watch?v=ctIOlekdJPM

---

Alan Wake-et is megvettem, bár azt se fejeztem be soha se (az egyetlen játék, amit végigjátszottam, azok a Half-Life játékok + Portal 1-2. Más nem igazán kötött le, valahogy túl repetitívek, nem izgalmasak. Talán még a Call of Duty: Modern Warfare 2-t játszottam végig, az kellően változatos volt).

Kíváncsi leszek erre is, anno állandóan a frászt hozta rám :)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 24., sze – 14:29

Nem mellesleg, mióta először játszottam ezekkel a játékokkal, azóta az angol tudásom is sokat fejlődött :) Ha jól emlékszem a nagyját azért akkor is értettem, de remélhetőleg most sokkal követhetőbb és élvezetesebb lesz a játék, úgy hogy tudom is, hogy pontosan miről van szó - nem csak nagyjából sejtem.

"bár végig vinni sose sikerült"

Még SC normalon se? Furcsa. Ha HC hell fokozaton megakadtál, azt még elhiszem, de normalon alap felszereléssel se olyan nehéz eljutni Baal-ig. No mindegy, jó szórakozást hozzá, és ahogy mondani szokás: GO TO HELL! (Azaz Act iV :D).

Nem feltétlen a nehézséggel volt a baj, inkább csak az, hogy nagyon hamar megunom a játékokat :) Tele vagyok félig elkezdett játékokkal, és ugyan tényleg érdekesek, valahogy végig vinni sose sikerül őket.

Single player amúgy sem igazán vonz általában, ebben az időben meg leginkább StarCraftot meg Counter-Strikeot nyomtunk multiban.

Majd talán most :)

Köszi, most megtudtam hogy van PS4-re :)

Vicces mert nosztalgiából PS3-on meg Diablo3-azok, PS4-en meg Diablo2-zni fogok.

Szerkesztve: 2021. 11. 24., sze – 15:54

Ahh, Diablo II... Nagyon jól néz ki a régi változat is, legalábbis egy >20 éves játékhoz képest. Az új gyakorlatilag amiatt szebb, mert sokkal nagyobb a felbontás (a régi 800x600-as volt), és az animációk folyamatosak. Persze a régi verziót nem DirectX-en kell játszani, hanem 3DFX Glide-al (Glide->OpenGL wrapper), ezen ugyanis 16 bites volt a grafika rendes alpha blendinggel. A Mac-es OpenGL változatot nem ismerem közelről.

Ami érdekes, hogy a régi játék 25 FPS-re van fixálva, anno kipróbáltam egy 52 cmes nagyon jó Sony CRT TV-n... Lélegzetelállító volt, egyrészt a TV frissítése pont a játék frissítésének megfelelő (így a scrollozás és az animációk is simábbnak tűntek), másrészt a TV képe, színei és kontrasztja sokat dobtak az élményen. Illetve ha volt EAX-képes hangkártya, az is sokat dobott rajta.

A régi változattal a mai napig szoktunk játszani a srácaimmal néhanapján :)

Itt jártam.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2021. 11. 25., cs – 13:50

pathofexile -t kiprobalhatod ha az ilyesfele jatekok bejonnek.

BTW, Blizzard jatekek nekem jol menek winnal,
Diablo III is ment.

PoE complexebb mint a D2, D3 egyszereubb mint D2.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.