[Megoldva] Libre Office 7.x Impress prezentációs gondok

Fórumok

A Libre Office 7.x verzióknál azt tapasztalom, hogy Impress prezentáció közben nem hívható elő jobb egérgombbal a menü és a vetítés is elhülyül (nem léptethetők a diák, csak ESC kilépés lehetséges). Azt szeretném kérdezni, hogy: másnál is előjön ez a probléma? A Libre Office 6.4 verzióinál (pl. 6.4.7.2) nincs ilyen gondom.

Amúgy Win 10 fut ASUS TUF A16 F506II laptopon (AMD Ryzen 7 4800H beépített GPU-val és Nvidia Geforce GTX 1650 Ti).

 

Konklúzió:

A visszajelzések szerint Linux, ill. BSD esetén nincs probléma (köszönöm mindenkinek a visszajelzést)
Most kipróbáltam a leselejtezett régebbi gépemen, Windows 7 alatt, ott is rendesen működik
Egyelőre tehát csak az én Windows 10-es gépemen nyert megerősítést a hiba megléte ---> egyéni szociális probléma

Megoldásféle:

Ha új felhasználói fiókot hozok létre, abba bejelentkezve kifogástalanul működik a vetítésnél a jobbklikk! Ezek szerint a felhasználói fiókommal van valami, baja amitől fejreáll a LO Impress. Ebből nagytakarítás vagy újratelepítés lesz, csak legyen rá egy kis időm! (Megjegyzés: az AppData/Roaming/LibreOffice mappa törlése nem elég, ennél komolyabb dolog van a háttérben)

A hét vicce:

Némi takarítás és a Libre Office 7.2.2.2 újratelepítése után immár múködik a jobbklikk menű - feltéve, ha a már futó Impress alkalmazásból nyitom meg a prezentációt. Ha viszont a prezentációt a Total Commanderből duplakattintással nyitom meg, akkor nem működik a jobbklikkes menü- Ez már kabaré...

Hozzászólások

Ezek szerint rajtam kívül senki sem használ 7.x verziójú Libre Office-t?

7.0.4.2-t használok. Linuxon teszteltem, viszont fogalmam sincs, hogy milyen menüt akarsz jobb egérgombbal előhívni vetítés közben. Nekem a bal egérgomb előre léptet, a jobb egérgomb meg vissza egyet.

Jobb egérgomb (és egy visszalépés) után nem romlik el a vetítés.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Köszönöm a választ!

Ilyenek vannak a menüben (de ez csak 6.x-ben működik rendesen):

Next

Go to slide  (a megnyíló almenüben bármelyik dia választható)

Mouse pointer as pen

Pen width

Change pen color

Erase all ink on Slide

Screen

End Show

 

Úgy emlékszem, hogy valamelyik kora 7.x verziónál még működött a jobbgomb menü akkor, ha külső monitoron ment a vetítés (kiterjesztett asztal), de ez már elmúlt...

libreoffice 7.2.2.2 ^ arch+kde: nincs gond

LibreOffice 7.2.2.2 + Win7 x64 - HP Zbook laptop - projektor mint külső monitor kiterjesztett asztallal. Megy gond nélkül a vetítés, jobb-gomb kattintásra előjön a menü, de csak a vetítési képen. (Kiterjesztett asztalnál a projektoron fut a vetítés, a laptop kijelzőjén mutatja az aktuális meg a következő diát plusz alul egy menüt a különböző nézet váltásokkal és vetítési időt.) Próbáltam egy monitoros felállásban is, akkor csak a vetítést mutatja és működik a jobb-gombos menü is. Renszeresen használom ezt a felállást tanfolyamokhoz LO 6.x verzó óta gond nélkül.