Linux on Android Mediabox ... cache wipe fault

Van egy S802-H processzorú Tronsmart s89-H médiaboxom, ami már igazából semmire sem jó a 4.4-es androidjával.

Próbáltam rá mindenféle használható linuxot feltenni, de egyik sem volt az igazi. Az armbian a hálózati hardvereit nem hajtja meg, az amlinux pedig már nem frissíthető, megszűnt project. Openelec/libreelec sem ment igazán, de azért próbálkoztam tovább, míg egy idő óta az android update folyamat a "Cache wipe fault" üzenettel megáll. Így már semmit sem tudok feltölteni a belső NAND diszkjére.

SD kártyáról armbiant még tudnék futtatni, de a belső tárolóját már nem tudom felülírni.

Mi lehet ez a "Cache wipe fault"? Megdöglött a belső chip-disk? Vagy csak az utolsó feltöltött image tönkretette a partíciós táblát? Próbáltam adb-vel felcsatlakozni az alaplapi konzolon keresztül, hogy lássak partíciós táblát, fájlrendszert, de nem tudtam kívülről elérni az eszközt. Az adb nem látja, nem tud kapcsolódni.

Amikor a zöld robot hanyat vágja magát, és az upgrade bedöglik, a hangerő gombokkal lépegethetnék fel/le a menüben, de ugye médiaboxon nincs hangerő gomb. Az USB billentyűzet meg ilyenkor még nem használható.

Tehát bármilyen ötletet szívesen fogadok, hogyan lehetne még életre kelteni a dobozt. Úgy sajnálnám kidobni, hisz elég jó erőforrásai vannak különben.

Hozzászólások

Remélem lesz egy okos aki hozzá szól, mert engem is érdekel.  ;-)

Nem pontosan értem a hozzászólásodat. A linket oldal egy egyszerű firmware upgrade, ami az android update folyamatát indítja el... Na, pont ez az a folyamat, ami a "Cache wipe fault" hibaüzenettel elhal, egy döglött zöld robot kíséretében. Itt lehetne mozogni a menüben, ha lenne hangerőgomb a mediaboxon. Mellesleg a linkelt oldalon olyan firmware szerepel, amit nem is lehet feltölteni ehhez az eszközhöz. (Ennyit a Tronsmart-ról.) A 108-as verzió az utolsó, ami rendben felmegy, az itt letölthető 112-es már elhal, nem tölthető fel még jó állapotban sem.

Tehát a probléma továbbra is az, hogy, ha a beégetett android update folyamat elhal, akkor hogyan lehet hozzáférni az eszközhöz USB-n keresztül?

Persze jó lenne egy olyan linux is, ami SD kártyáról fut, és képes elérni a beépített memórián tárolt partícióstáblát, de ilyet eddig nem találtam.

A linkelt oldal az amlogic upgrade folyamatát írja le. Nincs zöld robot (akkor max az u-boot játszik és szerintem az ott található firmware se az android recoveryből való feltöltéshez van hanem az Amlogic USB Burning toolhoz  :))

Egyről / erről a doksiról beszélünk?

http://www.mediafire.com/file/u4vpmiizldhy20k/S89_Updating_instructions…

Én mindig SD kártyáról frissítek. Az általad megadott Tronsmart oldaláról is töltöttem le firmware-t, igaz onnan is az SD kártyásat, mivel ez a módszer a legegszerűbb.

Az SD kártyás firmware tartalmaz egy recovery.img fájlt, egy factory_update_param.aml fájlt és egy zip-et. A zipben vannak boot.img fájlok, de ez az egész így együtt betéve és resettel bootolva indítja el a zöld robotot.

Bár, amint most linkeltél, abban a leírásban is pont ezt mondják. Meg valami exe-t, ami nálam linux alatt nem biztos, hogy játszik.

Ezek szerint nem csak SD kártyáról lehet upgradelni, hanem USB driveról is? Ezt ki fogom próbálni, hátha életre kelti.

Az exes az Amlogic USB burnere az úgy működik, hogy betöltöd az firmware imaget, rádugod a boxot usb kábellel a gépre nyomod a doboz reset gombját majd adsz neki szuflát és elkezd flashelni, ott tuti nem lesz robot. :)

Amúgy van linuxos cli-s változata is csak annak a használata nem triviális. :)

Na, ez legalább egy reménykeltő út! A microUSB-n keresztül még semmit nem próbáltam.

Kár, hogy az INSTALL nem fut le. Nem találja az /etc/lsb-release fájlt. Úgy tűnik, eléggé ubuntu specifikus. Átírtam a fájlnevet az INSTALL-ban /etc/os-release -re. Így már lefut az INSTALL, de sok köszönet ebben sincs.

Kiadtam a

utils/aml-flash-tool/flash-tool --img=S89-H_112k4_tronsmart.img --soc=m8 --wipe --reset=n --parts=all

parancsot, de "Amlogic device not found" hibaüzenetet ad folyamatosan. :(

Próbáltam wine-vel lefuttatni, de azt mondja, használjam a wine32 parancsot, ami meg nincs. Ilyen csomagom sincs. :(

Mindig elkövetem ezt a hibát: töltő kábelt használok adatkábel helyett. :(

Adatkábellel összekötve megy a dmesg, de az lsusb is jelzi, hogy megvan az eszköz. A fenti flash parancsom is elindult, és minden ok, meg zöld, míg a "Writing bootloader [KO]" üzenetet nem kapom meg ... pirossal ... és leáll.

Ezt az update parancsot hogyan kellene felparamétereznem?