Én Kicsi Politikám

Rendkívül szórakoztató, mikor egy gyerekműsor dalban készíti fel a kölyköket a napi politikára. Ilyen remek rajzfilm propagandát utoljára az Oroszlánkirályban láttam.

Hozzászólások

rendkivul szorakoztato amikor megszakerted a fotelbol a dolgokat, kerlek folytasd

De minek nézné ezt a csimota, mikor itt van nekünk a Pozsonyi csata.?!

Szerkesztve: 2021. 10. 29., p – 16:49

A demokrácia szellemében.., ha a "libbant" gondolkodók tömegesen szeretnének maguk körül pl. szudáni muszlim négereket, afgán muszlimokat látni, velük eszmét cserélni, náluk kávézni vagy kiváló afrikai recept szerinti "sáskapörkölttel" táplálkozni, esetleg uram "bocsá", a "füvet" vásárolni tőlük a szomszéd sarkon, nos erre mindig adott a lehetőségük, ha annyira vágynak rá. Oda kell utazni, ha annyira tetszik, ott is lehet élni. De nekünk, akik nem szeretnénk hajnalonta müezzinek hangjára ébredni, a kábszert sem tartjuk életünk alapvető és nélkülözhetetlen részének, és jól érezzük magunkat e hazában a sok "libbant" és komoly konzervatív fehér ember barátaink között is. Kifejezetten felvillanyoz és biztonságot nyújt, ha városi séta közben csupa "sápadtabb arcú" polgár vesz körül, vagy jön szembe velünk. (Nekünk ez az egy hazánk van, és szeretnénk addig, ameddig csak lehet, vigyázni rá.)

De nem esünk kétségbe, ha vendégül kell látnunk gyermekeink hazánkban tanuló, nem fehér bőrszínnel rendelkező hallgatótársait. Viszont, ha nagy tömegben szeretnénk őket látni, akkor mi is utazhatunk oda, vagy nézhetünk úti filmeket a youtube-on. (Engem mondjuk abszolút kielégít ez utóbbi a megoldás is.)

Mivel már az óvodákban, "libbant" oldalról kitalálták a "szexuális elbizonytalanítás projektet", és hazánkban is törekednének gyermekeink megrontására, hát erre válaszul az sem árthat, ha a kiskorúak nyelvén a közösségi összetartásra, a saját közösségük védelmére irányul valamilyen "ellen projekt".

Az sem "százas" azért, hogy a "túlpartról" minden eszközzel rombolni óhajtják a fiatalságunk nemzettudatát, hazaszeretetét. Nem vita, kell valamilyen megoldás már kicsi kortól is erre.

És nem gondolom, hogy az ocsmány lila pónik erre kiválóan alkalmasak lennének. - Valószínűleg már "érzékenyített ízlésvilágú", számítógépes grafikusok választásán siklott ki a megvalósítás. A zene majdnem rendben van, de a vizuális ízlésficam, az politikára tekintet nélkül egyszerűen ízlésficam. Most arról nem is beszélek, hogy a vizuális nyelvezet megválasztása már önmagában is hordozhat negatív, azaz verbális tartalmat átfordító információt. (Azaz, a hozzá nem értőket és pénzt sajnálókat alaposan meg lehet vezetni. - A példa rá az Aug. 20.-i felvonulás látványképeinek, vagy vadászati v. kiállítás hasonlóan ízléstelen kivitelezése.) 

Az ízlés rombolás, a giccs terjesztése legalább akkora merénylet nyugatról a világ többi része ellen, mint a szexuális devianciák népszerűsítése, vagy a muszlim "rabszolga" import.)

Idetennék Márai Sándortól egy idézetet 1945-ből:

... Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, ...

 

De nem esünk kétségbe, ha vendégül kell látnunk gyermekeink hazánkban tanuló, nem fehér bőrszínnel rendelkező hallgatótársait. Viszont, ha nagy tömegben szeretnénk őket látni, akkor mi is utazhatunk oda, vagy nézhetünk úti filmeket a youtube-on. (Engem mondjuk abszolút kielégít ez utóbbi a megoldás is.)

Nem hát :)

A magyar állampolgároknak Magyarország területén otthon lenni negatív kontextusban nehezen említhető "előjog", hiszen egyrészt az ország határai és világban való léte nemzetközileg elfogadott, másrészt az ország többek között azért létezik, hogy az állampolgárai az ország területén olyan jól éljenek együtt, ahogy tudnak. Lehet, hogy a magyaroknak nincs annyi tehetsége és tudása mint a szlovákoknak vagy az izraelieknek, de azért ezer év után is van még országuk. A racionalitás és a nemzetközi jog bizonyos keretek közt lehetővé teszi, hogy Magyarország és a többi ország maga döntsön a külföldi emberekhez/szándékokhoz fűződő viszonyulásáról. Való igaz, hogy Magyarországnak illendő és szükséges a jóba segítenie a nálánál rosszabb helyzetben lévő országokat, és ahogy end is utalt rá, Magyarország a rossz sorsú külföldieknek oktatással tud a legtöbbet adni.

:)

Nem, szó sincs it ilyen kérdésről, te is jól láthatod, hogy a white trash jellegű címkézés van a szokásos populista felhanggal ( "nekünk, akik nem szeretnénk hajnalonta müezzinek hangjára ébredni"  vagy "Kifejezetten felvillanyoz és biztonságot nyújt, ha városi séta közben csupa "sápadtabb arcú" polgár vesz körül" vagy "Mivel már az óvodákban, "libbant" oldalról kitalálták a "szexuális elbizonytalanítás projektet", és hazánkban is törekednének gyermekeink megrontására"). 

Te látsz bele állampolgári kérdést. 

Magyarországnak normális bevándorlási (és nem menekült) politikát kell kialakítani, kit fogadsz be milyen feltételekkel (pontrendszer). A mai magyar politika 2 fajta bevándorlót ismer: Magyarországon dolgozó munkás akit a "kiváltságos cég" hozhat be,  illetve aki meg tudja fizetni (Rogán üzlet). Nem amiatt elutasítani valaki milyen a vallása vagy a bőrszíne, vagy a szokásai alapján. A kérdés az, be tud e és akar e illeszkedni. 

Persze tanult kommentelőink jönnek majd a rossz nyugati példákkal, ahol már a bevándorlók átvették a hatalmat... A félelem és a rettegés keltése egy általános fegyvere a tekintélyelvű populizmusnak. Senki nem szereti ha élete jelentősen változik. 

"„Márai azonban annyira kívül áll, hogy egy adott ponton túl már nem érti a társadalom többi csoportját. (...) De nincs mit tenni: Márai meglátásainak jelentős része, nemcsak, hogy tűpontos, sokszor egyenesen váteszi” – írta Ablonczy Balázs történész pár hete a Heti Válaszban. És mindkét állítása egyszerre igaz. Kassa nagy szülöttjében az a zseniális, hogy bármelyik politikai-kulturális oldal bármikor előveheti valamelyik idézetét, hogy azzal támassza alá mondandóját. Balosok a jobbos-ekézést, ateisták a keresztényezést, jobbosok a kommunistázást, zsidófalók a zsidózást. Bezzeg már a Márai is megmondta, ugye! – mondják mindahányan."

:)

a rajzfil olyasmi, mint a pedofil?

Normális ember már nem kommentel sehol.

Szovjetunióban nem csináltak ennyire émelyítően ostoba propaganda gyerekfilmeket. Pedig ott is próbálkoztak ilyesmivel. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mondd, a dal melyik része gázolt ennyire  a lelkedbe? "Ne gondolkodj, hát gyere velem!", "...a tömegben erő is átjár...", "...hangosabb légy bárki másnál...", vagy a "Vakon bízz a vezérben, bármit kér, a parancsot tedd meg és nem kell félj!"?
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Politikára való felkészítést írtam, nem napi politikát.  A dalt és az animációt tekintve nem nevezném annyira rossznak, lévén a célkötönsége 1x éves kislányok, nem a felnőttek. És nem hasonlítanám a szovjet propaganda filmekkel sem, mert ott inkább a jók és nem a gonoszok fakadtak dalra.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A szovjet rajzfilm és a szovjet mesék napi politikával voltak átitatva. Még a "No, megállj csak!", is erősen politizált volt. (Lásd: kmk, lumpen farkas vs. üttörő nyúl) A klasszikus szovjet stílusú politikai propagandában a jók énekeltek. A másik oldalon, pl. Walt Disney, kissé lazább volt, sokszor a dalt kigúnyolásra, kifigurázásra használták. Ha ebben politikai tekintetben súlyosat akarsz látni akkor nézz észak koreai Mókus és Sündisznó (Brave Soldiers) meséket.

Az idegenellenes uszítás, rémületkeltés, a vezérek gondolkodás nélküli követésére való felszólítás oldaltól, irányzattól független. Viszont, ez esetben még arra sem törekedtek, hogy átvitt, stilizált, utalásos formában ábrázolják. A mesének mindig is volt egy életre felkészítő szerepe. Szerintem, ebben az esetben jelere vizsgázik.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerkesztve: 2021. 11. 06., szo – 12:42

angolul https://youtu.be/JQoooWVqsJk

Something is lurking
Something is near
Something is feeling stranger, stranger
Stirring up discord
Whipping up fear
Whispering softly: "Danger, danger!"
Outsiders creep up, slow and steady
Wings glistening, horns at the ready
Think what they could do to the status quo
Ooh no

They're gonna steal, plunder and pillage
They're gonna take over the village
Don't just sit on your butts and do nothing and wait
Let's enter a blind, irrational state!

Better get nervous
Bеtter get tensе
Better not let them catch you blinking!
You don't need a reason
Fillies and gents
This is no time for us overthinking!

Mob, mob
Mob, mob, mob, mob
Mob, mob
Angry, angry!

Sharpen your senses
Sharpen your tongues
Sharpen your moral indignation
Gather in groups and ready your lungs
Holler with pent-up aggravation!

Mob, mob (x4)
Angry, angry!

Fight!
See in black and white
That's your pony right
Time to lift your manes, and proudly
Throng
Numbers make you strong
Millions can't be wrong
Especially when they're screaming loudly
You might not have a bale of hay to borrow
But you're saddled with your sorrow
Are you scared about tomorrow?
Well, it's all gonna work out painlessly
If you follow my orders brainlessly!

Mob mob