MVM Next adathalászat

Fórumok

Jött egy email silex3dprint@jambon.o2switch.net feladótól, hibátlan magyarsággal, hogy fizessek be online az akármilyen (valódi NKM-es) bankszámlára, a www.utss.co.tz/belepes oldalon keresztül. Van a levélben még több link, mind ugyanide mutat.

A legaranyosabb, hogy a végén ilyen szöveg van:

FIGYELMEZTETÉS ADATHALÁSZATRA!
Vigyázzon adataira, ne dőljön be az MVM vagy az NKM nevével visszaélő csalóknak!
Bővebb tájékoztatás a www.mvmnext.hu/Adathalaszat

De persze ez a link is ugyanarra a tanzániai weboldalra vinne. Gondolom, vettek egy eredeti MVM Next-es levelet, és átírták benne a linkeket. De én nem dőltem be az MVM vagy az NKM nevével visszaélő csalóknak ;-)

Hozzászólások

Naprakészek a kis csalók. Ez már az összevont új felületet használja csalinak.

Nekem az E.ON Ügyfélszolgálattól (soha nem voltam ügyfél) jött olyan levél, hogy fizessem be a számlám az Elmű felé. Úgy, hogy az MVM már átvette a szolgáltatást elvileg. :)

Itt nem is ez a gond, hanem, hogy az egész eddig Elmű-s feladóval érkező levél egyszer csak EON feladóval jött és se azelőtt, se azóta nem volt ilyen. Mivel a törzsben szereplő adatok amúgy stimmeltek és a link is oké volt (és elműs), így ha tippelnem kéne, valaki elnyomott valamit a kiküldő rendszeren.

Nekem kb 1 éve volt hasonló szitum, de ami nagyon érdekes volt, hogy előtte 1-2 héttel kötöttem szerződést az MVM-el a gázszolgáltatásra, és adtam meg az email címemet nekik. Furcsa módon az első "tőlük" jött levél - hogy fizessem be a számlámat - hasonló kamu oldalra vitt. 

Nem kicsit gyanakszom azóta sem, hogy valahogy elérhető az ügyfél adatbázisuk a neten. Előtte sose kaptam ilyen levelet, igaz, azóta sem.