Nextcloud lokál szerver és az ő kliensei

Nextcloud szerverhez kliens alkalmazásokat keresek.

Már itt leszögezném, most kezdődik a barátkozás, nincs mélyreható ismeretem a NC háza táján, egyenlőre okoskodás/okosodás a cél. 

Mire is gondolok? Jelenleg van egy lokális NC-Server installálva, OnlyOffice, szintén helyileg. Cél: kb. 20-50 felhasználó kiszolgálása (kis cég, nagy álmokkal :D ) , fontos a cset, a fájlok megosztása (ráadásul nem minden mindenkivel), fájlok szerkesztése (doc/xls/pdf illetve pdf eredmény létrehozása), OCR,  a naptár szintén felhasználói/csoport szinten és még ki tudja mi mindent lehetne.  A desktopon megy böngészőből, de mi van mobil fronton? Jó lenne az androidos telefonokat amik ehhez a szerverhez csatlakoznak egy menedzsment alá vonni, távolról elérni, telepíteni, törölni alkalmazásokat, illetve a karbantartásokat és valamiféle házirendet kialakítani (mind céges mobil). A cset a kereskedelmi megoldások lecserélésére lenne ami jelenleg whatsapp. A naptár a google megoldását váltaná, az onlyoffice a szerződések feldolgozására, az ocr a bejövő szerződések egyes részleteinek kinyerésére (szerződésszám, munka elvégzésének helye) esetleg ebből egy munkalap létrehozása amit a melós a helyszínen mint ellenőrző listát használna és a munka végén automatikusan tárolná (ez eddig papíron ment illetve a MoreApp Formulare-val játszottunk, hogy kiváltsuk a papírt) és még ki tudja mi minden. 

Minden tippnek örülnék, esetleg ha van valami hasonló projekt valahol leírva, azt is szívesen átolvasnám. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 25., szo – 10:40

Blog?

Majd számolj be arról is, hogy miket találtál.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ja, blog... fórum... Magam sem tudom, hogy hol lenne jobb helyen!? Olvasgattam itt a nextcloudról, ezért installáltam. A böngészős élmény megfelelő, de ez még csak teszt itthon pár próba felhasználóval. Ha lesz lista, beszámolok!

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt