Most már Pécsett is szabadon lehet tangózni

Nagy egyetértésben szavazta meg a képviselőtestület a tiltás eltörlését.

1922 márciusában, a farsangi szezon után Pécsett a rendőrkapitányság betiltotta a tangót, a shimmyt, a one steppet, a two steppet és a foxtrottot. A korabeli, hivatalos indoklás szerint ezek a táncok „sértik az ízlést, a közerkölcsöt, mert az erotikát szolgálják és nem a szórakozást".

https://szabadpecs.hu/2021/09/amit-partallastol-fuggetlenul-minden-kepviselo-megszavazott-mostantol-mar-nem-tilos-ugy-tangozni-pecsett/

https://youtu.be/HdJ5cp8mYkE?t=98

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 22., sze – 12:29

Nagyot fordult a világ Pécsett. Ma már transzvesztita drag queenek is nyugodtan táncolhatnak:

Drag queenek léptek fel a pécsi Pride buliján, de alig volt rájuk kíváncsi valaki - videó

Szerk.: mondjuk azzal nem mindenki ért egyet, hogy ez nem erkölcstelen:

A Mi Hazánk Mozgalom gyerekeket fotózott a pécsi Pride-on, aztán feljelentést tett

trey @ gépház

Jogerős itélet mondta ki, hogy hazudtak kormányoldalon: https://hvg.hu/itthon/20200610_ripost_lokal_greczy_zsolt_dk 

Viszont borkainak videjója is van: https://www.tnaflix.com/amateur-porn/Hungarian-former-Mayor-Zsolt-Borkai-Sex-Tape-in-Yacht/video4023259

Szájerjózsi meg világsztár a területén.

Szart nem érdekel, hogy mit nyert a rejszkirály. Én a tényről beszéltem: a faszával a kezében látható a neten. Vagy tán arról nyert pert, hogy nem volt látható a faszával a kezében? Nem.

A rejszkirály jelenleg is a DK tagja. A másik kettő nem közszereplő már. Helyesen. Jó lenne a táskás szeműt rejszmanfrédot is elásni valahova. 

trey @ gépház

A mi jogrendünkben létezik egy fogalom: Ártatlanság vélelme. Nos hát ez azt is jelentvi, hogy a vádnak minden kétséget bizonyítani kell a bűnösséget, míg a vádlottnak nem kell bizonyítania semmit.

Az eljárás során kiderült hogy, a vádlott nem zaklatott senkit, ergo nem küldött fényképet senkinek, ezért a képek abban a formában el sem juthattak senkihez.

De várj van még egy tippem: Pegazust telepítettek a telefonjára, és ezekkel a képekkel vádolták meg. De hát Varga Judit saját nyilatkozata szerint nem adott engedélyt kémszoftver telepítésére, ezért nem is létezhettek ezek a képek.

Megértem, hogy ezt a furmányos logikát nehéz beilleszteni a Habony féle mantrába.

 A másik kettő nem közszereplő már.

És akkor mi van? Amikor beégették magukat és az egész pártjukat akkor azok voltak! Az nem ér hogy csinál valami disznóságot, lemond aztán felteszi a kezét hogy nem vagyok közszereplő! Lásd Kaleta Gábor. Kaletával kacsolatban az is nagyon furcsa, hogy beismeri bűnösségét és felfügesztettet kap, míg Lakodalmas Lajcsi kifizet mindent kárt, ő meg letöltendőt kap!? Fidesz szavazóknak miért nem bassza csőrét, hogy a szexuális vadorzó akár az Ő gyereküket is zaklathatta volna, aztán megúszta a börtönt csak azért mert politikus!?

Bevallom, eddig nem ismertem... Nem is értem, de valahogyan kimaradt. - Köszönöm. - Gyors "körül-kitekintéssel" még ezt találtam, ez nagyon szép.)

Vincze Lilla - Maradunk A Duna Partján (Original)

 

(Éppen tegnap délután ültem a Virág Cukrászdával szemben, kortyolgatva egy-egy 7-8 pont közötti hosszú kávét, a párommal. A nap még besütött egy kicsit a szemünkbe.)

Azt a rohadt, erkölcstelen, szabályszegő mindenit!!! Én 15 évig jártam táncolni (Pécsett), rendszeresen tangóztunk!!! Durva. (Ezért a vallomásért jár bünti?)

Szerkesztve: 2021. 09. 22., sze – 19:16

A rekedt hangú perecárus ott van még? Igaz, akkor láttam, mikor még tömegével voltak amcsi katonák a főtér közeli Mekiben, szóval a múlt évszázadban, azóta még a megyében se voltam.

Ez helyi szabály, nem hiszem, hogy ennek komoly jogkövetkezménye lehet, de azon mélázok, hogy fontos, hogy a múltból velünk maradt, életidegen szabályokat eltöröljék.

Tegyük fel, hogy egy rosszindulatú troll feljelentést tesz erre hivatkozva. Ha elutasítják az ügy végigvitelét, akkor sérül a jogállamiság. Ha bíróságra kerül az ügy, a bíró nem ítélkezhet a jogszabály ellenében. Akkor viszont ilyesmi miatt el kellene marasztalni a vétkest, ami teljesen abszurd lenne. Jó, nyilván lehetne nagyon enyhe ítélet, szóbeli megrovás, miközben sürgősen intézkednének a jogszabály megsemmisítéséről.

Érdekes a közel 100 éves indoklás is. Az erotika nem szórakozás? ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van egy olyan szabaly a buntetojogban, hogy ha valaminek a bunteteset teljesen eltorlik, akkor az epp buntetes alatt allo vetkesek tovabbi bunteteset elengedik. Szoval ha megbuntetik mondjuk penzbirsagra (fizetnie kell x idon belul), majd masnap osszeulnek, es legalizaljak a tangot, akkor meguszta.

Egyebkent meg kerhet koztarsasagi elnoki kegyelmet is, ilyen abszurd esetben biztosan megkapja. Az pont a kiveteles korulmenyek miatt van, amit o figyelembe vehet, es a jogallamisag is megmarad.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?