HDD adatmentés

Adott egy 1TB-s WD Blue notebook HDD ami nemrég gép felújítás miatt egy külső házba költözött, helyét egy SSD vette át.

Persze le lett ejtve mielőtt az adatokat átmásolták volna, a külső házban bedugva nem történik semmi a gépen, közvetlenül gépre dugva a gép detektálja, de az OS már nem látja. A lemez felpörög, de egy idő után fura, nyekkenő hangot hallat... Mivel fontos adatok voltak rajta (természetesen), kérdésem, kinek van gyakorlati tapasztalata, mit érdemes megpróbálni, van-e olyan hely ahol értelmes áron tudják menteni róla az adatokat?

Hozzászólások

mit érdemes megpróbálni

Semmit, fizikai hibás lemezhez nem nyúlunk.

van-e olyan hely ahol értelmes áron tudják menteni róla az adatokat?

Kürt. Ha szét kell szedni (gyanús, hogy igen), akkor minimalizálni kell a szétszedések számát, lehetőleg egyre, akkor meg mentsék is le; ha előtte bárki megbontja, kisebb az esélye, hogy egy másik hely [aminek mondjuk van csere alkatrésze] tud vele bármit kezdeni. (de lehet, lesznek olcsóbb helyek a fórumtársaktól, várj egy napot szvsz., de csak olyat, akik tényleg meg is tudják csinálni)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

van-e olyan hely ahol értelmes áron tudják menteni róla az adatokat?

Mennyit ér meg neked az adat rajta? 10 ezret? Netán 100-at? Esetleg 1 milliót? Mennyire fontos az adat? Ha ezekre válaszoltál, akkor utána elmehetsz Kürthöz.

https://adatmentes.kurt.hu/adatmentes-arak/

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Plot twist: amikor gee neutrino posztolta, nem sokkal utána rákattintottam, és még működött. Nem tudom, időközben hogy járt le, és hogy fixálódott meg, de biztos, hogy délelőtt jó volt, mert a céges proxy tiltja a lejárt certes oldalakat.

Amikor kellett a Králikhoz vittem. Megcsinálták. Nem leejtett diszk volt, hanem a karon levő fejerősítő pusztult el.

Nekem már többször sikerült hasonló hibát produkáló lemezről menteni adatot. (Kettőből kétszer.)

Az adatok nem voltak nagyon fontosak, csak jobb lett volna, ha megvannak. Papírszalvéta + nylonzacskó és 2 órára a mélyhűtőbe. Utána rendben felpörgött, felismerte és le is tudtam menteni. Ezek után soha többé nem indult el... szóval csak sietősen... :)

+sok a Kralikra, ha hw/mech hibas a disk:  http://www.kralik.hu/

nagyon korrektek, ugy tudom a Kurtbol kivalt mernokok cege. 50k-150k kozott szoktak mechanika hibat javitani.

a Kurt leginkabb mar csak tanacsadassal meg backup megoldasokkal foglalkozik, kinottek mar reg az adatmentos korszakukat...

Köszönöm mindenkinek az infókat, a Králikkal valószínűleg megpróbálkozom, a leírtak alapján szimpatikusak és a leadási hely is közel van.