17 éves az OpenStreetMap, a szabad világtérkép - BBB és személyes tortázás, fagyizás

Ezt megünnepelendő szeretettel várunk minden érdeklődőt aki akár BigBlueButton konferenciabeszélgetésen, akár személyesen tortázna vagy fagyizva velünk egyet, ahol szívesen beszélgetnénk az utóbbi évek magyar eredményeiről vagy bármilyen kapcsolódó határterületről ami szóba esik. Jelentkezés:

Hozzászólások

Azt írod, hogy számtalan busz - erre mind számos, amit felsoroltál :-D

Igen, ez jogos. Búra alatt volt Magyarország míg megjárta Martonvásárt. Aztán csak belevágtunk. Úgymond gondoskodtunk az ország megosztottságáról. Nem volt vita a kiegyezés során - jutott bőven mindenkinek a lecsatolt területekből. Bár legjobban a Közép-Magyarországi régió volt népszerű - a viharsarok és az országvég tipikusan elmaradott. Mondjuk arra már nem emlékszem, hogy a BalaTON-halízű volt-e, de az biztos, hogy a Hortobágy nem volt kiszáradva.

Az utolsó születésnap a COVID miatt elmaradt, de az azelőttire egy kolléga volt cukrász felesége szorgoskodott. Nagyon finomra és első osztályúra sikerült, elnézést a kép minőségéért. Pedig kettejük közül egyikük sem OpenStreetMap szerkesztő még (csak az Apple-ön keresztül ugye felhasználók), viszont az alapján amit meséltem és amilyen kulcsszavakról ötletünk egyedül tervezték meg (illetve térképezték fel!) és nagyon passzol a tematikához. Véleményem szerint elég jól szerepelt a nemzetközi felhozatalhoz képest: https://wiki.osm.org/wiki/Cake#Edible_Cake
Idén a bizonytalan helyzet miatt nem rendeltünk egyedi tortát, így be kell érni a kézműves helyi kínálattal.

Újra elérkeztünk egy mérföldkőhöz: idén leszünk nagykorúak (18 év szabad térképészet)! Ezúttal Csömör lesz a célpont. Várunk mindenkit szeretettel aki túrázna egy kicsit a zöldben vagy aki ellátogatna egy kicsit vidékre, csatlakozna hozzánk egy innivalóra, fagyira és miegymásra:

* https://wiki.osm.org/Hungary/20210809

Online közvetítés ezúttal nem várható - tessen mindenki felkelni a kanapéról ebben a ragyogó időben!