Redmi 4x melyik romot?

Fórumok

Sajnos a telefon akksija a gyári alapbeállításokkal valahol szivárog. Már cseréltem akksit, tehát elméletileg a hiba nem hardweres, hanem szoftveres. Gondolom én.

A telefon típusa: Xiaomi Redmi 4X stabil MIUI Global ágon a legfrissebb 11.0.2.0(NAMMIXM)

Kérdéseim:

- ugyanennél a típusnál másoknál is van ilyen akkumulátor szivárgás?

- milyen romot ajánlotok cserére? Kérlek olyat írjatok, amit kipróbáltatok és napi használatban működőnek találtatok.

A telefon bootloadere nyitott, friss TWRP figyel rajta, van 3GB ram, nyolcmagos CPU, 32GB belső tárhely tehát minden adott arra, hogy a jelenlegi 7.1.2 androidnál frissebb változat fusson rajta. 

Köszönöm a segítséget!

Hozzászólások

lineageos teljesen rendben volt nekem (16.x)

Mindig is működtek. Mondjuk a jövő nem túl biztató, mert a safetynet egyre többmindent ellenőriz, és most már akkor is bejelezhet, ha nincs is rootolva, csak bootloader open.

De jelenleg még az otp smart bank, revolut simán megy LoS alatt.

De amikor a smart bank kiirja hogy tegyem vissza a szutykadék retkes Xiaomi romot, akkor vágom a kukába, és megyek "sirva" az iphone -ért.

Ha az androidnak az a jövője hogy nem telepithetek fel egy LineageOS -t, akkor az egészet megette a fene.

Ilyen drasztikus lépésre sohasem szánnám el magam. :) Akkor már előbb 1+, vagy Samsung Galaxy S. Nekem eddig megfelelt a Xiaomi gyári android is. Bár ha valóban minden megy LOS-on és lesz rá időm lehet lecserélem a következő mobilomon. 

"Ha az androidnak az a jövője hogy nem telepithetek fel egy LineageOS -t, akkor az egészet megette a fene."
Hát ez valóban gáz lenne. De még úgy is szabadabb az iPhone-oknál, mert legalább nem vagyok a gyártó app boltjához láncolva. A Huawei balhé talán még hasznos is lehet. Annyira szvsz nem fog összemenni a részesedése, hogy negligálni lehessen, túlzott szigor viszont kilőné ezt a réteget. 

Úgy fél éve tértem át LineageOS-re (kb. utolsó használható és rendszeresen frissülő ROM a Mi A1 életben tartására). Google appok vannak (külön csomagból telepíthetők) és eddig összesen két alkalmazásnál futottam bele, hogy nem működik. Egyik egy kiadáskövető alkalmazás volt (egyik frissítés után vált használhatatlanná), a másik a Telekom alkalmazása. Mindkettő arra hivatkozik, hogy rootolt a telefon, pedig nem az. Minden más – köztük banki alkalmazások – vígan működnek (még).

A telekomos appba én is belefutottam. Azt veszi észre hogy nyitott a bootloader, nem a rootot (ami nálam sincs), csak rosszul irja. Érdekes hogy tele vagyok pénzügyi appokkal amik simán mennek, de egy otthoni telekom előfizetéskezelője besir. Mindegy. Előbbutóbb úgyis besir az összes, aztán lehet kidobni a droidot...

Még annyit, hogy nem törekszem google-mentes életre, sőt jó, ha van play áruház és teljes G ökoszisztéma.

Én nem hiszem, hogy ez rendszerhiba lenne. Van a családban Xiaomi Redmi 4X, ami 4 éve működik közmegelégedésre a mindenkori aktuális gyári szoftverrel  (és még mindig az eredeti akkumulátorral). Valami más baj lesz nálad.

Szerkesztve: 2021. 07. 27., k – 20:00

A miui.hu fórumon érdemes kérdezni, akár kipróbálni a miuihu romot is. Ha valami általános bug van, ott tudni szoktak róla.

Nekem Android 11-es LOS18.1 van rajta, 4.9.273 kernel, Xiaomi MSM8937 [mi8937] vonal, Telegram-on megtalálod ha rákeresel "@me_cafebabe" userre.. Akksit már cseréltem, mert egy hordó lett belőle..

Van rá Android 11 alapú crDroid: https://crdroid.net/santoni

A józsika UNOFFICIAL romokat én hagynám.

Azt hiszem - de ez csak emlék - hogy a crDroid -ban van face unlock. Nexus 5-tel próbálgattam, egész jól működött.

Úgy tűnik workaround-ot találtam. A telefon újraindítása után drasztikusan nő az üzemidő. Tehát valahol az oprendszer táján leak-el az akksi. Mivel, ha működik ne piszkáld alapon lusta vagyok új oprendszert telepíteni (inkább  a belakás a hosszú idő, nem a telepítés), ezért inkább naponta újraindítom a készüléket...

Köszönöm a segítő hozzászólásokat, a miui.hu magyar fórumán talált rom, illetve a pixel experience plusz verziókat fogom majd kipróbálni, ha végképp befuccsol a sw.

Nekem a google és egyéb felesleges appok leradírozása + a kinai lelőhetetlen cuccok törlése/jegelése (Xiaomi-MIUI-Bloatware-Remover.V1.1) oldotta meg az akkuzabálást.