Elindult a nagy újrtaegyesítési mozgalom

SzVSz Legtröbbet Gyurcsány tehetné Orbán megbuktatásáért, de valamiért nem teszi meg. Nem azt állítom, hogy vannak információi a 2006 utáni időszakból, és azt cinkosan nem veszi elő, hanem azt hogy ha visszavonulna a politikától akkor Fidesz tábor ellenségkép nélkül maradna. Orbán legfontosabb támogatója Gyurcsány.

Hozzászólások

> SzVSz

Végül is csak alig több mint 10 éve szól erről a belpolitika - tekinthetjük közhelynek is akár! De azért szórakoztató látni, h van olyan aki azt gondolja, h ő találta fel a spanyolviaszt...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Orbán legfontosabb támogatója Gyurcsány.

es a teljes jelenlegi magyar ellenzek.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2021. 05. 15., szo – 22:55

Ez a 99 mozgalom kész vicc, a mit ajánlunk alatt csak közhelyek vannak, semmi érdemleges program. Karácsony meg külön vicc, egy sz@r vicc.

>> hanem azt hogy ha visszavonulna a politikától akkor Fidesz tábor ellenségkép nélkül maradna

 

a magyar embernek megmarad 1994-1998 örökké legsötétebb korszaknak. a kláraúr kis légypiszok ahhoz képest.

Fidesz tábor ellenségkép nélkül maradna

  • Soros György
  • EU
  • migránsok
  • egyetemisták
  • libsik
  • Kiskereskedelmi üzletláncok
  • RTL Klub és egyéb, nem FIDESZ-es kézben lévő médiák

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

https://www.urbanlegends.hu/2009/11/media-mediak-mediumok/

A magyar nyelvben a média szó egyes számban honosodott meg és nem várható el a közbeszédben, hogy ismerjék a latin eredetét. Gondolom te se mondod semmire, hogy a súlya 1 kg.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

  • Aki a tanitasukat fizette.
  • Aki most fizeti oket.
  • Akik kozvetlenul a slepp-nek adtak rengeteg penzt. (letelepedesi kotveny)
  • Akiktol a jovoben varjak a penzt.
  • Akiknek sok penzuk van.
  • Akik egy csomo penzt fizetnek a "kozosbe" (ami aztan elveszti kozpenz jelleget).
  • Akinek sok penze van, de a kifejezetten ra szabott kulonado miatt az EU-ban tiltakozott. A szemet!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

egyetemisták

azokat a kreténséget, hogy a magyar értelmiség egyöntetűen balos, valamint azt az egyenlőségjelet, hogy értelmiség = diplomát szerzett emberek összessége, valamint az olyan közkeletű baromságokat miszerint értelmiség = (fő)város, fel kellene ismerni, hogy hamis alaptalan marhaságok.

Ami ezt a gondolatot esetleg kivetítheti az az, hogy egyes egyetemeken jellemző a balos hangsúly. Ettől függetlenül, de ezt tovább erősítheti, hogy az általános elégedetlenség a kormány és az általa dirigált hivatalok felsőoktatással kapcsolatos intézkedéseivel. vagy pl a kancellári szisztémával és annak megvalósulásával szemben.

> SzVSz Legtröbbet Gyurcsány tehetné Orbán megbuktatásáért

 

imho Gyurcsány ===

☑ FIDESZ

No rainbow, no sugar

Mennyiben különböznek Gyurcsánytól a jelenlegi társai, akik megtűrik maguk között? Legutóbb mikor volt szó az ellenzékben arról, hogy Ferencnek mennie kell, mert tiszta/tisztább múltú emberekkel szeretnének összefogást? Mennyi ideig lehet együttműködni Gyurcsánnyal, hogy ne sározzon be a közelsége?

:)

Számomra az az ellenzék, amelyik nem korlátozná a jogaimat azért, mert nem akarok gyógyszerkísérlet alanya lenni.

A Holdról jövők számára belinkelem, hogy létezik. Ugyan a fősodratú médiákok próbálják titkolni, de:

"Elég a lezárásokból!
Ne legyen kötelező a védettségi igazolvány!
A Mi Hazánk a lezárásellenes párt, amely túlzónak tartja a korlátozásokat, így azok feloldását javasoljuk. Tiltakozunk egyes szolgáltatások esetében a védettségi igazolvány kötelezővé tétele ellen is.
Írd alá, ha egyetértesz!"

https://mihazank.hu/

Megint csak az van, ami szokott lenni, hogy a legradikálisabb sem eléggé radikális, mert a "Tiltakozunk egyes szolgáltatások esetében a védettségi igazolvány kötelezővé tétele ellen is." mondatban benne van, hogy nem minden esetben törölnék el a védettségi igazolványt sajnos. Szerintem az volna a helyes, ha konkrétan betiltanánk minden megkülönböztetést a kártya alapján. De hát ilyen ez a popszakma, ez van.

 

Állítólag legális demonstráció is lesz végre újra a koronavírus ürügyén hozott elnyomó szabályok ellen: Budapest, Hősök tere, május 23. 12 óra.  https://orvosokatisztanlatasert.hu/demonstracio-az-emberi-jogokert-es-a…

Szerkesztve: 2021. 05. 16., v – 08:43

A nemzeti együttműködés programjából:

A rend megteremtéséhez mindenekelőtt fel kell tárnunk az igazságot az elmúlt évek kormányzati visszaéléseivel kapcsolatban. Csak a felelősség megállapítása és a felelősök jogállami elszámoltatása állíthatja helyre a törvénybe vetett bizalmat. Az elmúlt nyolc évben a szocialisták csődbe kormányozták az országot. Magyarország társadalmi, gazdasági és szociális összeomlása nem maradhat következmények nélkül. A bukott kormánynak el kell számolnia minden egyes közös forintunkkal. A magyar emberek jövője elszámolás nélkül nem lehet sikeres .

Sokan érzik úgy, a leváltott kormány egy bűnszervezethez hasonlít, amely fosztogatott és szétesett a korrupciótól . Az elmúlt nyolc évben az állami és kormányzati szervezetek maffiaszerűműködését hallottuk és tapasztaltuk.

Nemzeti ügynek tekintjük, hogy a leköszönő kormány számoljon el az adófizetők rábízott forintjaival, számoljon el az Európai Unióból érkező támogatásokkal, számoljon el az állami gazdasági társaságok működésével és pénzügyi támogatásaival.

A szocialisták elszámoltatásának fontos eszköze a társadalmi nyilvánosság. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban, ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni .

Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása és betartatása is alkalmas a jogszerűelszámoltatásra.

Mindenkinek tudnia kell: a szocialisták kormányzásának lezárása nem mehet elszámolás nélkül. A múlt lezárásának feltétele a pontos, precíz és felelősségteljes elszámolás, ami nem jelenthet politikai leszámolást - hiszen a célja a törvényes rend helyreállítása és a törvények betartatása.

De sikerült? Amúgy az ellenzék majdcsak egy az egyben átvehetné programként. ;)

(Kíváncsi vagyok ki húzza előszőr elő a "komcsi bírák" kártyát :))

Ilyet en is tudok:

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

-A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Milyen színjátékot Trey? Szerintem együtt kellene csücsülni azoknak akiket ilyen remekül sikerült elszámoltatni azokkal akik most rabolták szét az országot. ;) Többek közt ezért szavazok az MKKP-re, mert nekem egyik lopás sem tetszik (értsd nem szelektálok lopás és lopás között attól függően, hogy ki követi el. )

Érdekes, hogy ehhez képest nem látok tőled baloldalt kritizáló mondatokat.

Többek közt ezért szavazok az MKKP-re, mert nekem egyik sem tetszik és nem szelektálok lopás és lopás között attól függően, hogy ki követi el. 

Ez a legkényelmesebb és egyben a legócskább hozzáállás. Már a múltkor is érdeklődtem, hogy miért nem volt értelmezhető hangja ennek a "pártnak" a koronavírus járvány idején? Milyen politikája van ennek a pártnak most legfontosabb problémának a kezelésében? És a legfogasabb kérdés: tud-e a miniszterelnök-jelöltjük angolul? :D

trey @ gépház

Na most akkor az, hogy Gyurcsotánynak egy cellában kellene ülni Orbán nertárssal az nem kritika? :D 

Ez a legkényelmesebb és egyben a legócskább hozzáállás. Már a múltkor is érdeklődtem, hogy miért nem volt értelmezhető hangja ennek a "pártnak" a koronavírus járvány idején? Milyen politikája van ennek a most legfontosabb problémának a kezelésében?

Folytatjuk! :P De komolyan egy viccpárttól amúgy miért vársz programot Trey, rájuk szerintem azért szavaznak a népek, hogy jelezzék , hogy kicsit szar a "komoly" pártok által nyújtott felhozatal. :P Vagy mondhatnám úgy is, hogy ezek legalább felvállalják , hogy viccpárt. :P

De ha már program tudsz mutatni egy aktuálisat a kedvenc "nemvicc" pártodtól? :D Vagy titkos mint az oltási terv? :D

Miért kellene felelőséget vállalnom? Mert nekem se a Te kedvenc pártod,se az általuk "moslékkoalíciónak" nevezett ellenzéki összefogás nem jön be? Nem én tehetek róla, hogy nincs normális felhozatal, ugye azt is megtehetném, hogy el se megyek szavazni (akkor nem bújnék senki mögé?) akkor meg az lenne a bajod, hogy úgy kritizálok , hogy nem éltem a szavazati jogommal. :P

Mert azzal nem lehet országot vezetni, hogy padokat, meg zebrát festünk. Könnyű egy pártnak úgy boldogulni, hogy olyasmiket csinál, amivel mindenki egyet tud érteni. Sajnos a politika egy kicsit nehezebb műfaj és kell egy pártnak olyasmivel is foglalkoznia, ami adott esetben kellemetlen, népszerűtlen feladat.

Te tulajdonképpen úgy kritizálsz, hogy nincs válaszod - képviselődön vagy pártodon keresztül - arra, ami kellemetlen, vagy népszerűtlen. Téged a lakógyűlésen folyamatosan hőzöngő, "itt semmi sem jó" lakóhoz tudnálak hasonlítani, amelyiknek mindig szar az adott közös képviselő, de ha mondják, OK, akkor hozz jobbat, akkor vagy kussol, vagy megsértődik, vagy mellébeszél. És amikor rákerülne a takarítási sor, ahelyett, hogy takarítana, eltűnik.

trey @ gépház

Amíg festenek addig se csinálnak kárt. :P

Te tulajdonképpen úgy kritizálsz, hogy nincs válaszod - képviselődön vagy pártodon keresztül - arra, ami kellemetlen, vagy népszerűtlen. Téged a lakógyűlésen folyamatosan hőzöngő, "itt semmi sem jó" lakóhoz tudnálak hasonlítani, amelyiknek mindig szar az adott közös képviselő, de ha mondják, OK, akkor hozz jobbat, akkor vagy kussol, vagy megsértődik, vagy mellébeszél. És amikor rákerülne a takarítási sor, ahelyett, hogy takarítana, eltűnik.

Neked mi a válaszod a "kézivezérelt" képviselődön/pártodon keresztül? Nekem ilyen képviselő/párt bocs,de nem kell. És mégis honnan hozzak neked jobbat, úgy rémlik kedvenceid nem is olyan rég módosították meg a választási törvényt szigorúan a "kamupártok" ellen (melyeket egyébként nekik köszönhetünk lásd párttámogatás és a csaljunk szét mindent a kopogtató cédula helyett ajánlóív projekttel)  ami épp csak ellehetetlenítette az alulról szerveződést kb teljesen. :)

Nekem úgy rémlik 2014-ben lett párt. Az egy dolog, hogy tudsz létrehozni egy pártot és az meg egy másik ha már csináltál akkor feltehetőleg előbb utóbb a parlamentbe is be szeretnél kerülni hála a kedvenceid jótéteményeinek pártodnak egyedül kb. nulla esélye van. :) Nem véletlen van ám két nagy tömb. 

Az a baj, hogy két eset van. Az egyik az, hogy mindkét vagy több oldal számára elfogadhatatlan, "nemes lelkű", "oroszlánszívű", de cseppet sem demokratikus vezér ügyel a korrupcióra és drákói szigorral küldi munkatáborokba, v. guillotine alá az "érintett közüzemi tolvajokat". A másik az, hogy a szabályok komolytalansága biztosítja széles körben a folyamatos korrupciót. Ez a gyakorlatban megvalósuló, mindenki által idealizált demokrácia. - Harmadik útról nem tudok.

Csak azért írtam, hogy viccpárt helyett valamelyikben mégis érdemes kompromiszumosan gondolkodni...!

Tévedésben vagy. 2006-tól 2014-ig egyesületként működtek, 2013-ban szerettek volna átalakulni párttá, csak a "bátor" havejaid ettől befostak, és minden eszközzel igyekeztek megakadályozni, hogy az MKKP pártként indulhasson a 2014-es választásokon. Gondolom, nem lepődsz meg rajta, hogy a "bátor" haverjaid elérték, amit akartak. A kamupártozás nagyon megy neked, az emlékezés kényes témákra már nem...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_K%C3%A9tfark%C3%BA_Kutya_P%C3%A1rt

Hivatalos bejegyzés hatósági akadályozása és indulásuk meghiúsítása a 2014-es választásokon

A párt 2013-ban hivatalosan is be kívánta magát jegyeztetni, hogy indulhasson a 2014-es országgyűlési, illetve önkormányzati választásokon. Ám a bíróság első-,[15] majd másodfokon, végül pedig jogerősen is megtagadta a bejegyzést, azzal az indokkal, hogy neve nem felel meg a névvalódiság és névszabatosság követelményének, mivel a név „megtévesztő lehet”. A jogerős végzésből – amit a Kétfarkú közzétett[16] – kiderül, hogy a bíróság a párt „komolytalanságára” is hivatkozott, illetve arra, hogy a párt neve „az általános erkölcsi felfogással ellentétes, méltatlan képzettársításra adhat alapot”. Hivatkozott továbbá a bíróság arra, hogy szerinte a kérelmező „komoly pártalapítási szándéka nem állapítható meg, ehelyett elsődlegesen az alapítók humorérzékét és a többi rivális párt kritikáját jeleníti meg”. Egyes vélemények szerint mindeközben a bíróság jóváhagyta olyan párt bejegyzését, amelyek hasonló érvek alapján szintén elutasíthatóak lettek volna.[17]

Az ügy az Alkotmánybíróság elé került. Az MKKP alapítója alkotmányjogi panaszában[18] azzal érvelt, hogy a döntés alaptörvény-ellenes, sérti az alapítók alkotmányban rögzített jogát az egyesülésre, mivel a bíróság olyan mélységben gyakorolt tartalmi kontrollt a szervezet neve, tevékenysége felett, amihez nem volt joga. Érvelt továbbá azzal, hogy a bíróság jogszabályi alap nélkül állította, hogy a párt neve „megtévesztő”, semmivel nem támasztva alá azt a kijelentést, miközben nem vette figyelembe, hogy a szervezet és tevékenysége már széles körben ismert és nevével kapcsolatban korábban semmilyen kétely nem merült fel. A beadvány szerint a bíróság maga által alkotott fogalmat kért számon az MKKP-n, amikor ítéletében „méltó pártnevek”-ről ítélkezett. Ugyanakkor a pártok közötti esélyegyenlőség megsértése, hogy más pártok, hasonló logika szerint szintén elfogadhatatlan nevekkel bejegyzést nyertek. Sérelmezte, hogy a bíróság döntéseiből egyértelműen kitűnik: kifejezetten a viccpárti jelleg ellen igyekszik fellépni, amivel alkotmányellenes módon megakadályozná az abszurd módszerek és humor politikai alkalmazását.[19]

A legfelsőbb bíróság, a Kúria végül 2014 nyár elején úgy döntött, hogy a korábbi bírósági ítéletekkel szemben nincs akadálya a párt bejegyzésének.[20] Mivel a döntés két és fél hónappal a 2014-es magyarországi országgyűlési választás után született meg, a Magyar Kétfarkú Kutyapártot a bíróság több mint egyéves eljárása és alkotmányellenes döntése megakadályozta, hogy elinduljon a parlamenti választásokon.

A bejegyzésre azonban ezt követően sem került sor. A pártot csak 2014. szeptember elején jegyezték be, és erről az értesítést az MKKP csak 2014. szeptember 8-án délután, 16 perccel az előtt kapta meg, hogy a 2014-es magyarországi önkormányzati választás jelöltállítási határideje lejárt volna. Ezzel a pártot a bíróság lassú munkája gyakorlatilag megakadályozta az önkormányzati választáson való részvételben is.[21][22]

Jaja, gondolom mekkora befosás lehetett egy 5% közli viccpárttól, ami azóta sem tudott letenni semmit sem az asztalra azon kívül, hogy padokat fest. A kérdés inkább az, hogy miért nem sikerült megszólalniuk még mindig napjaink legfontosabb problémáival kapcsolatban, ami - meglepetés - nem a padok állapota.

trey @ gépház

Valahogy mégis akadályozni kellett, hiszen amit fent írtak az elindulás körüli állapotokról, az megtörtént. És csak ott, csak akkor.

Megnyilatkozni pedig abban fognak, ami számukra fontos. A FIDESZ megnyilatkozik, de a padokat nem csinálja meg normálisan, csak lenyúlja a pénzt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> A FIDESZ megnyilatkozik, de a padokat nem csinálja meg normálisan, csak lenyúlja a pénzt.

Én mondjuk pont azt látom, hogy az egész országban minden épül-szépül. Igen, a padok is. Kilátók is. Régen elhanyagolt területek is ki vannak ganajozva.

És közben nyilván minden öregszik is. És sajnos a karbantartás el van hanyagolva, megvárják míg a dolgok szétesnek, és utána csinálnak teljesen újat. De összességében az országban kirándulva azt látom, hogy szebb és jobb állapotban van minden mint régen.

Lehetne jobb, de nem rossz ebből a szempontból ami van.

"Jaja, gondolom mekkora befosás lehetett egy 5% közli viccpárttól"

Az, hogy minden lehetséges módszerrel próbálták akadályozni a MKKP bejegyzését, a bizonyíték, hogy volt befosásás.

Az, hogy 16 percet adtak nekik a jelöltállításra, egy különösen gyáva húzás volt. Nehogy véletlenül sikerüljön.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Sajnos a politika egy kicsit nehezebb műfaj és kell egy pártnak olyasmivel is foglalkoznia, ami adott esetben kellemetlen, népszerűtlen feladat.

Nem azért vannak a minisztériumokban a szakemberek, hogy megoldják ezeket a feladatokat? A kormánynak elég az ideológiai irányvonalat kijelölni. A MKKP-nál mondjuk ez sem egyértelmű, de sokaknak annyi is elég, hogy mi majd nem lopunk és tényleg hitelesebben mondják, mint azok akik már kormányoztak.

Az MKKP addig volt vicces, ameddig "ingyen sör örök élet" volt a szövegük. Aztán később beleálltak aktuálpolitikai kérdésekbe, és hogy-hogynem _minden_ esetben kizárólag a moslékkoalíció álláspontja irányából tudtak viccelni. Pedig poén lehetőségek mindkét oldalon vannak.

Ezzel meg is mutatták, hogy mi van a köpönyegük alatt, semmivel nem mások, mint a baloldali összefosás.

Szerintem sosem volt vicces. Egy kurva erőltetett valami, amit külföldi példák alapján "nyúltak". Meg lehet nézni, hogy ezek mire viszik, igazából vagy kiöregednek belőle a tagok, vagy kellemetlen lesz számukra, vagy maradnak a megélhetési szinten, amikor a párt kisebb kemény magja meg tud élni ebből a bohóckodásból és ezért (ahelyett, hogy keresnének valami rendes munkát), fenntartják

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_frivolous_political_parties

Érdemes összeszámolni a "defunct"-okat.

Persze, egyszerűbb embereket meg lehet vezetni ilyesmikkel.

trey @ gépház

Akkor gondolom egyre több egyszerű ember lesz az országban, mert az ő támogatottságuk is egyre nő. Nyilván sose lesz annyi, mint pl. a FIDESZ-nek, de kb. ennyit lehet kihozni abból, ha egy párt az egyik oldalra sem áll be. Nézd meg, hogy melyik párt mennyire tevékeny a valós lehetőségeihez képest és látni fogod, hogy az MKKP eléggé ott van a szeren. Szemetet szed, buszmegállót épít, felújít, játszóteret épít stb. Lehet mondani, hogy ezek semmiségek, de itt olyan anyagi lehetőségekről van szó, amit Mészáros Lőrinc egy perc alatt keres.

Persze egy olyan városban, ahol sokaknak még mindig Borkai a szellemi etalon, nem lepődök meg semmin.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

. Szemetet szed, buszmegállót épít, felújít, játszóteret épít

Az a baj, hogy amiket te itt írsz, az nem pártfeladat. Erre valók az egyesületek. Országos politikába beállt pártnak elvárható lenne, hogy olyan kérdésekben is legyen valami álláspontja, mint a világjárvány, bevándorlás, gazdasági kérdések stb.

trey @ gépház

Én támasztom? Hol alternatíva neked egy padfestő párt egy országos és nemzetközi politikában is részt vevő párttal szemben? Almát a körtével. Amikor te (meg a többi) büszkén hirdeted, hogy a rendes pártok helyett egy padfestőre szavazol, akkor nem megoldod a problémát, hanem menekülsz a választás és a felelősség alól.

trey @ gépház

Arra a padfestőre gondolsz, aki a korona-krízis idején megszervezi sok ember ellátását? Ha neked az a politika kell, ahol öltönyös, csillogó homlokú beszélő fejek megmondják a tutit és közben a pénzlopáson kívül nem történik semmi, akkor az MKKP mindenképpen kilóg a többi párt közül.

Az pedig, hogy a politika melyik részébe pozicionálja magát és miről beszél, az hadd legyen már az ő dolguk. Vagy lépj be közéjük és akkor már a te dolgod is.

Amúgy meg: https://w.blog.hu/2006/11/28/blanco

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem érted miről beszélek. Egy olyan pártnak, ami képes egy ország kormányzására, mert minden feladatra tud jelöltet állítani, nem alternatívája egy olyan párt, ami csak a számára tetsző és egyébként a társadalomban csak pozitív szintben lecsapódó témákkal foglalkozik. Tehát, amikor választás van és az a kérdés, hogy ki vezesse a következő négy évben az országot, arra a kérdésre nem válasz, ha egy ilyen pártra szavazol.

trey @ gépház

Nagyon pörögsz te ezen a témán, de feleslegesen. A jelenleg ma az országot vezetni képes, tömegbázissal rendelkező pártok mindegyike leírta magát számomra valamilyen formában. Igazán el is takarodhatnának, az összes. De nem fognak, mert a pénz és a hatalom diktál, de legalább a többieket sem engedik oda.

Ez a helyzet. A szavazatom nem veszik el és egy számomra tevékeny, alkotó, konstruktív pártnak adom. Még ha nem is tömegpárt, csak egy „viccpárt”.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Még egy pozitív példa, hogy az MKKP hogy gondolkodik, és hogy hogy hogy kapcsolnak le ma Magyarországon egy pályázatot csak azért, mert hirtelen nem csak a haverok nyerhetnek rajta. 

https://24.hu/kozelet/2020/09/27/mkkp-hegyvidek-titkos-palyazat/

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Miét viselkednének kormánypártként másképp?

A Fidesz is pont ugyanaz a hányadék kormányon is, és az önkormányzatokban is. (a fenti cikkben is egy fideszes védi a eddigi állapotot, amikor csak fidesz/kdnp-s haverok nyerhettek egy olyan olyan pályázaton, ahol nem voltak értelmes feltételek. Pont ezt csinálják a parlamentben is, nagyban, szóval még a konkrét példát is megkaptad)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elmondtam. Ahhoz, hogy kormánypártként viselkedjenek, először meg kellene őket választani erre. Ahhoz meg sajnos a cukiságpolitizálást el kéne engedni és bele kéne állni olyan kérdésekbe is, amitől már egyből vége lenne a cukiságnak és mindjárt megosztóbbak lennének. Ugyanis vannak olyan témák, amik elkerülhetetlenül megosztók.

trey @ gépház

Hát abból, hogy itt írták le többen is, hogy nekik nem pálya sem a jelenlegi Fidesz/KDNP, sem a baloldali összefogás, ezért a "harmadik", az MKKP.

Aztán, hogy, hogy nem, azért mégiscsak Karácsony-pro kommentek jönnek ezektől folyamat. Nekem az az érzésem, hogy nekik Karácsony és a baloldal a pálya, csak szégyellik ezt. Ezért kutyáznak.

trey @ gépház

Látod, erre mondtam, hogy a világpolitika egy "kicsit" bonyolultabb műfaj a cukiságpolitizálásnál, padfestésnél, tacepao gyártásnál és kiragasztásnál.

Az mondjuk érdekelne, hogy személy szerint te miért nem kérsz a Karácsony-féle újraegyesítési mozgalomból ... MKKP-zel, de azért csak nyomsz egy pro kommentet erre a bohózatra.

Igazából, kétségem nincs arról, hogy ez a "paródiapárt" adott esetben nyíltan (arra mondjuk nem elég bátrak), de sunyiban melyik oldalra állnának.

trey @ gépház

Szándékosan vagy tudatlanságból állítasz valótlanságokat?

Az MKKP mindig nyíltan vállalta, hogy nincs jó véleménnyel sem az MSzP, sem a DK, sem a Jobbik tevékenységéről, így soha nem is vettek részt semmilyen ellenzéki összefogásban.

2006-tól 2010-ig pedig ekézték eleget az akkori kormányt is, utána persze sokkal nagyobb lehetőségeket kaptak a viccelődésre, mivel a FIDESZ minden elképzelést felülmúlóan nyomta a propagandát és a hülyeséget szinte mindenhol, de talán leglátványosabban az óriásplakátokon. Mivel neked nem tetszik, hogy az imádott pártodat teszik nevetség tárgyává (valójában ezért maga a FIDESZ teszi a legtöbbet), ezért világos, hogy számodra már nem viccesek.

Nincs jó véleménnyel semmilyen párt tevékenységéről, de neki egyébként nincs válasza minden fontos társadalmi, politikai és gazdasági kérdésre. Ezért tartja más is kamu-|viccpártnak. Tiszta sor.

Arcodra leszek majd kíváncsi, amikor kibújik a szög a zsákból és bejelentik a baloldali összefosás támogatását. Persze, nem biztos, hogy lesznek olyan egyenesek, hogy ezt korrekten felvállalják. Majd sunyiban, ahogy eddig.

trey @ gépház

Hogy legyen egy kis szórakozás is, ilyen az, mikor a Mi Hazánk becsicskul a fidesznek, de mikor kérdőre vonják, akkor ezt nem meri nyíltan felvállalni, és ilyen ökörködés sül ki belőle a végére :D 

https://index.hu/belfold/2019/11/02/annyira_kilogott_a_fideszes_lolab_a…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A Mi Hazánk mindig úgy szavaz, ahogy a kormány kéri, Dóra kb. nyiltan el is ismerte.

Volnert basztatta a FIDESZ, amíg a Jobbikban volt (lesifotós, bokor), amióta kiszállt és teljesen a FIDESZ-szel szavaz, azóta leszálltak róla és még a közmédiába is elhívják.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A te szavaiddal lehet erre a sok marhaságra a legjobban reagálni: "Baromságokat beszélsz".

Teljesen mindegy, hogy ki minek tartja az MKKP-t. Nem azzal a céllal jöttek létre, hogy kilopják az emberek szemét, az MKKP célja az, "hogy a magyar politikai elitet parodizálva bebizonyítsa működésük visszásságait, bírálva a többi párt korrupt, pénzközpontú működését."

 

Szerinted gyáva az, aki nem akar a két szar közül választani. Szerintem meg pont az a gyáva, aki annak ellenére nem mer a két szar ellen szavazni, hogy látja, hogy mindegyik szar, és így nem csak gyáva, hanem tisztességtelen és erkölcstelen dolgot is tesz. Természetesen vannak, akiket meg lehet venni, vannak, akiket meg lehet téveszteni, akiket lehet hülyíteni, vannak megalkuvók, vannak szenny emberek, így mindenképpen lesz olyan, aki egyikre vagy másikra fog szavazni, ez kétségtelen, lesz olyan is, aki sunyiban teszi, mint eddig, de ettől még nekem nem kell velük egyetértenem.

Nem azzal a céllal jöttek létre, hogy kilopják

Ezzel a részesedéssel (vicc) nem is tudnák megtenni. Hogy mi lenne, ha lenne hozzá hatalmuk, az meg egy gondolatkísérlet lehet csupán ezzel a teljesítményükkel. MKKP célja a párt egy szűk rétegnének megélhetés biztosítása kamuprogramok futtatásán és megvalósításán keresztül. De értem, hogy te megpróbálsz magasröptű ideológiákat mögé gyártani és valahol igazolni a döntésedet.

hogy a magyar politikai elitet parodizálva bebizonyítsa működésük visszásságait, bírálva a többi párt korrupt, pénzközpontú működését

:D Paródiának szórakoztatónak kellene lennie. Ők nem szórakoztatóak.

tisztességtelen és erkölcstelen dolgot is tesz

Ilyet sem hallottam még törvényes parlamenti választáson való részvételre kijelenteni. :O

Természetesen vannak, akiket meg lehet venni, vannak, akiket meg lehet téveszteni, akiket lehet hülyíteni, vannak megalkuvók, vannak szenny emberek,

Itt most kikre gondolsz? Ha neked a Kutyapárt, akkor ezek szerint te a választáson szavazók 95%-t írtad itt le most. Összes választók - 5% Kutyapárt.

aki egyikre vagy másikra fog szavazni,

Értem. Tehát, aki nem a Kutyapártra szavaz, az megalkuvó, szenny ember. :D

trey @ gépház

Hogy mi lenne, ha lenne hozzá hatalmuk

Erről nincs értelme beszélni, viszont azt már láttuk, hogy mire használták/használják az eddigiek a hatalmukat, és az nekem nem tetszett/nem tetszik.

 

Paródiának szórakoztatónak kellene lennie. Ők nem szórakoztatóak.

Téged a FIDESZ szórakoztat, engem meg az MKKP. Nem vagyunk egyformák.

 

Értem. Tehát, aki nem a Kutyapártra szavaz, az megalkuvó, szenny ember.

Dehogy érted... vagy csak nem akarod érteni?

Segítek:

 - vannak, akiket meg lehet venni

 - vannak, akiket meg lehet téveszteni, akiket lehet hülyíteni

 - vannak megalkuvók

 - vannak szenny emberek

Te melyik csoportba tartozol?

Na de nem beszélhetsz többes számban.
Az úgynevezett ellenzék ma legalább hat-hét féle párt, és legalább kétszer ennyi tömörülés.
Hogy ezekből az egyik igyekszik mentelmi jogba burkolni egy gazembert, arról a többi tényleg nem tehet. 
A céljuk most az orbán banda menesztése. Hadd legyek nagyvonalú és jelentsem ki saját részről azt, hogy nekem megérne ennek a czeglédy nevű nokedlinek az esetleges büntetlensége annyit, hogy orbán és sleppje kikerüljön a hatalomból, mert eljutunk oda, hogy végérvényesen elqrják az országot. Olyan törvényeket hoznak futószalagon, hogy az már horror.  

Azt merő vicc lenne állítani czeglédy és orbán viszonylatában, hogy az egyik tolvaj kezéről a másikra.
Czeglédi tudomásom szerint soha nem lopta meg az egész országot, hanem annak csak ezrelékekben sem kimutatható részének okozott kárt. De felőlem ülhet ő is csak ha az ő szabadsága, büntetlensége lenne az ára annak, hogy orbán üljön-e, akkor ezt az árat részemről megfizetném.
Anglia és az USA után immár hazánkban is működik egy jogintézmény. Hogy a kisebb bűnöst futni hagyja az igazságszolgáltatás, azért az előnyért cserébe, hogy a nagyobb bűn okozóit lesittelhesse. Ezt nevezik vádalkunak.
Pszichés betegséged meg inkább neked lehet, ha úgy gondolod, orbán valaga még nem érett meg legalább harminc évnyi sitt lecsücsülésére.

Két dimenzióban gondolkodtok, szerinted csak Czeglédi meg a pohos létezik, szerintem van választás rajtuk kívül is. Nem az a megoldás, hogy egy kisstílű bűnözőt a fazékhoz ültetek, hátha sikerül továbbfejlődnie, ha rajtam múlna Orbán már négy darabban lenne az országban az égtájaknak megfelelően, Czeglédinek meg nem lenne keze.

Baromságokat beszélsz. Együtt megalkottak egy erkölcsi minimumot, amit mindegyik aláírt.

https://index.hu/belfold/2021/01/04/rizikos_is_lehet_szemelyi_feltetele…

A kamudoksi neve:

A Korszakváltás Garanciái

Személyi garanciák:

3. A közös listát állító pártok kizárólag olyan képviselőjelöltek indulását támogatják, akik átesnek az ellenzéki pártok által közösen megszervezett szigorú átvilágításon, aláírják a jelölti feddhetetlenségi nyilatkozatot és a közös kormányzás alapelveit leíró értéknyilatkozatot, írásban vállalják a közös kormányprogram végrehajtását, továbbá elfogadják azt az elvet, mely szerint megválasztásuk esetén a teljes magyar nemzet érdekében végzik képviselői feladatukat.

4. A közös listát állító pártok határozottan elutasítják olyan képviselőjelöltek támogatását, akik emberi méltóságot sértő kijelentéseik, Fidesszel való elvtelen összejátszásuk, korrupciós cselekményekben való bizonyított részvételük vagy egyéb törvénysértő tevékenységük miatt nem méltók a korszakváltást akaró választópolgárok bizalmára.

A fentiek vs. Czeglédyt fejtsd majd ki pls.

trey @ gépház

olyan képviselőjelöltek indulását támogatják, akik átesnek az ellenzéki pártok által közösen megszervezett szigorú átvilágításon, aláírják a jelölti feddhetetlenségi nyilatkozatot és a közös kormányzás alapelveit leíró értéknyilatkozatot, írásban vállalják a közös kormányprogram végrehajtását, továbbá elfogadják azt az elvet, mely szerint megválasztásuk esetén a teljes magyar nemzet érdekében végzik képviselői feladatukat.

Végülis az sehol sincs benne, hogy ezek a patyolat tiszta feddhetetlen zsenik maguk köré-fölé-alá stb nem a régi -megkérdejelezett tisztességű- garnitúrát hozzák vissza 90%ban ... :) ahogyan ezt azokon a helyeken amikre minimális rálátásom van meg is tették..

ha visszavonulna a politikától akkor Fidesz tábor ellenségkép nélkül maradna

:)

Dehogy maradna, lenne másik egy héten belül.

SzVSz Legtröbbet Gyurcsány tehetné Orbán megbuktatásáért, de valamiért nem teszi meg.

Szerintem azt kellene csinálnia, hogy kiáll, és "színt vall", hogy rájött, hogy eddig rossz úton jár, és Orbán útja vezet előre, és visszavonul a politikától, mert OV-nél jobban nem tudná csinálni, és kéri a DK-s szavazóktól, támogassák a Fideszt.

Fideszeseknél ugye GyF a legnagyobb ellenfél (ellenség), tuti, hogy ha látják, hogy GyF a Fideszre szavazásra buzdít, nem szavaznának a Fideszre :D

Ha én lennék GyF (és anyagilag is úgy állnék), én megjátszanám :D

Trey teged ezert fizetnek, hogy ennyi idot itt legyel , vagy szabadidoben...

Nem a szokasos felhanggal, de ennyi topicban, a rengeteg szalat fejben tartani es ennyi kommentre reagalni egy kulon melo. Szabadidodnek szerintem lenne jobb eltoltese is, mert ingye ennyit nem lehet kampanyolni semmi mellett vagy ellen. Ez lenne a szemelyes meglatasom.

Felfoghatod basztatasnak, de ez most tenyleg oszinten racsodalkozos felvetes reszemrol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Trey teged ezert fizetnek, hogy ennyi idot itt legyel , vagy szabadidoben...

Egész hétvégén nem voltam itt, de azalatt megint ideszartatok néhány aktuálpolitikai topikot. Nem, nem én nyitottam. Fáj, ha reagálok rá? Mi lenne, ha nem hordanátok ide? Kevesebb lenne itt az ilyen szar? 

99% Gyurcsány, 1% KamuGeri

trey @ gépház

Mint irtam, nyugodtan felfoghatod basztatasnak, nem utasitas volt, hogy annak kell, de latom igy sikerult.

A kiralyi tobbest meg elutasitom. Sosem nyitottam egyet sem, de szeretek odapiszkolni, ezt elismerem.

Nem faj, inkabb irigylem az energiat amit erre forditasz. Termeszetesen szabad libernyak bolsevik vilagban azt kezdesz az idoddel amit akarsz, a lenyeg, hogy szabad elhatarozas legyen es ne utasitas vagy munkakori leiras resze.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

nem utasitas volt

Nem is tudnám azt/annak értelmezni. Azt meg hogy? Hol lennél te abban a helyzetben? :D

Nem faj, inkabb irigylem az energiat amit erre forditasz.

Nem igazán értelek. Amíg nem voltak itt politikai topikok, pont ilyen elánnal vettem részt Microsoft vs. Linux, Intel vs. AMD, NVIDIA vs. ATI stb. flame-ekben az elmúlt 20 évben. Teszem még ma is ezt, ha van megfelelő téma.

Termeszetesen szabad libernyak bolsevik vilagban azt kezdesz az idoddel amit akarsz, a lenyeg, hogy szabad elhatarozas legyen es ne utasitas vagy munkakori leiras resze.

Nem nagyon tudom értelmezni az ilyen balfaszságokat.  Ahogy nem utasított és nem fizetett senki sem Microsoft vs. Linux, Intel vs. AMD, NVIDIA vs. ATI stb. flame-ekre, pont úgy nem utasít és nem fizet senki sem ezért. Azt látom, hogy neked nem nagyon tetszik az ellenvélemény ... Mi az? Valaki nem állt be az általad vizionált rendbe? Kilóg a sorból?

trey @ gépház

A Fidesz számára a "fölény" az, hogy a "másik oldal" fölényeskedői magukat járatják le. Pl. interjúkban lehülyézik a Fideszre szavazókat, csukott ajtónak rohannak, rossz kifejezéseket választanak a kommunikációhoz, egyetlen lehetséges miniszterelnök-jelöltnek szerveznek előválasztást, nem csitítják emberi hangra a kutyáikat, stb.

:)

Azt tudjuk, hogy Karácsony kormánya mekkora SZJA kulcsokra készül? Mert engem biztos nem egyesítenek semmivel 40%-os SZJA fenyegetéssel :D :D :D

trey @ gépház

A probléma csak az

Én semmi problémát nem látok a 15%-os SZJA kulccsal.

A kérdés még mindig ugyanaz: ez a 32. istenbizonyösszefogunk izé mekkora SZJA kulccsal próbál nekivágni a választásoknak? Megint jönne az a sávos izé, hogy én fizessek 40% körül, amiből majd eltartják a munkanélkülin lebzselőket?

Részemről ez egy no-go.

trey @ gépház

Én semmi problémát nem látok a 15%-os SZJA kulccsal.

Azzal én sem, ezt írtam. A probléma felvetésem nem az adórendszerre vonatkozik. Hiába lenne kevesebb az ÁFA, akkor több kellene legyen az SZJA és a probléma ugyanaz maradna. Jó ez a rendszer, igazságosnak tartom. A probléma a vásárlóerővel van, amiben nem nagyon van változás Eu viszonylatban már évek óta. 

Én egyelőre csak utalásokat hallottam, olvastam az SZJA átalakításáról. Az biztos, hogy vinnének bele progresszivitást, nyilván a jövedelemhatárok és kulcsok nélkül ez semmit sem mond. A progresszív jövedelemadó nem ördögtől való (ahogy a lineáris sem). És persze a várható két sáv gyakorlatilag három lenne, mert arról is volt szó, hogy a minimálbér után ne kelljen adózni, amit nem adósávval, hanem adójóváírással érnének el. Talán épp ma reggel hallottam, hogy ez úgy nézne ki, hogy ez az adójóváírás maximum a mediánjövedelemig járna (gondolom, fokozatosan csökkenő mértékkel, de erről nem hallottam). A felső kulcsot - megint csak valami interjúban emlegették - havi 1MFt bruttó jövedelem felett vezetnék be. Ez azért nem a felső tízezer szintje, de nem is annyira egetverő sarc lenne, az emberek túlnyomó többsége ez alatt keres.

Személy szerint nem tetszik az az adórendszer, ahol sokan egyáltalán nem fizetnek adót, nem azért, mert nehogy már valaki jobbban járjon, hanem meggyőződésem, hogy az a tény, hogy valaki adót fizet, egyfajta igényességet is támaszt benne az állam szolgáltatásaival kapcsolatban. Az viszont el tudom fogadni, hogy aki amúgy is szarul keres, azt ne sarcolják meg nagymértékű adóval. Szóval számomra nem elfogadhatatlan a többkulcsos adórendszer, akkor sem, ha személy szerint nem járnék jól vele.

Mondjuk most így kíváncsiságból megnéztem, itt is olyan átlag senior dev. bérezés körül jön be a 40% elvonás (hogy szakadna rájuk a...), éves bruttó £50,000-től, ami kb. havi nettó 1.200.000 Ft-nak felel meg.

Azért na. Ha otthon havi bruttó 1M Ft után húzzák ki a zseb meg a sávot, az nagyon nem fog jót tenni az elvándorlásnak.

http://www.ksh.hu/stadat_files/jov/hu/jov0003.html

2019-ben a legmagasabb jövedelmi tized átlagos jövedelme 4M Ft volt. Azóta eltelt két év, legyen most 5M, ennek több, mint kétszerese.

Jobb adatot nem találtam, szívesebben látnék olyan statisztikát, ahol le leheten kérdezni, hogy Magyarországon a népesség hány százaléka rendelkezik legalább hav 1MFt bruttó jövedelemmel. Szerintem nem túl nagy az arány.

Az átlagos családszerkezetet ismerve nagyjából két kereső + 2-3 gyerek a tipikus. Nyilván van olyan család - főleg a legjobban keresők közt - ahol csak egy kereset van, a több gyerek viszont inkább az alacsonyabb jövedelműek közt jellemző. Nagyjából, ha az egy főre eső jövedelmet megszorozzuk kettővel az egy munkavállalóra eső jövedelemhez, akkor a felső jövedelmi sávokban nem tévedünk túl nagyot.

Az nem is baj, bár önmagában az, hogy egy vagy több kulcsos SZJA verziót terveznek az kevés információ. A véleményformáláshoz kellene tudni hozzá, hogy az adórendszer egyéb elemeit hogyan tervezik változtatni, egyáltalán tervezik-e. Mint pl. a covid halálozások száma is önmagában kevés vizsgálni hogy jó-e, vagy nem a védekezés. Ez a te álláspontod és egyetértek vele, adózásnál is alkalmazandó módszer. 

Amúgy itt olvastam, hogy 1 milliótól terveznek 40% SZJA-t. Nem tudom ez fikció-e, de ha csak ennyi változik, akkor ha van havi 1,2 millió Ft fizud, akkor eddig 1.200.000*0,15=180.000 Ft az SZJA. Aztán meg 1.000.000*0,15+200.000*0,4=230.000 Ft az SZJA. Az havi 50.000 Ft minusz 1,2 milliós fizetésnél. Azért az nem kevés. Itt kellene számolni, hogy változik-e az ÁFA, mennyivel, stb.

Ja, hát megint mindenki 1M alatt fog akkor keresni. Éljen a feketegazdaság visszaerősítése!

A véleményformáláshoz kellene tudni hozzá, hogy az adórendszer egyéb elemeit hogyan tervezik változtatni,

Ja, hát ezt kérdeztem. Mit tervez a Karácsony-brigád. Válasz még nem jött. 

trey @ gépház

Igen lehet ilyen hatása is, bár nem tudom mennyire realitás, hogy az 1 millió felett keresők tekintetében a munkáltató elkezd olcsó Jánoskodni. A magánzók nyilván más. De nem tudom konkrét dolgokról beszélünk -e egyáltalán, milyen egyéb változásokat terveznek stb. 

Egyáltalán az se biztos, hogy Karácsony nyeri az előválasztásokat. Még csak 2021. májusa van. Kb. fikció amikről beszélgetünk, ami nem baj, sőt. A beszélgetés jó dolog, csak helyén kell kezelni ezt a témát :)

"A Fidesz nem tervez bevezetni többkulcsos SZJA-t, ezt egy ismert álláspont."

Aha, meg amikor azt igérték, hogy a megszüntetett manyupokból a pénz egy részét egyéni számlákon vezetik majd az is egy ismert álláspont volt.

Nem ismert álláspontokból kell kiindulni, 10+ év bizonyítja, hogy nem kell nekik elhinni minden faszságot.
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

SZJA talaján maradva, nem látom okát, hogy miért ne kéne hinni. 2013-ban 16%-ra mérsékelték az SZJA-mat, 2016-tól meg 15%-ra. Tervben volt az egy számjegyűre mérséklése, de arra most nincs megfelelő környezet.

A tendencia és irány egyértelmű. Fentről le.

A 15%-ról 40%-ra nem ebbe az irányba mutat. MANYUP terelésed nem tudom hogy jön ide.

trey @ gépház

A másik dolog meg, hogy a Borkai ügye meg simán benne van a top 5 legviccesebb magyar politikai sztoriban az elmúlt pár évből, tényleg csak olyan nagy kaliberű dolgok előzik meg, mint Szájer ekis menekülése, és amíg ki lehet röhögni ezt az idiótát, addig marad :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”