Házimozi média lejátszó ami 4k dolby dts mkv bluray

Helló

Rakom össze a házimozim itt a nagy bezártságban és kérnék segítséget. Usb hármas külső ssdn vannak Bluray filmek ac3/dts/dolby digital hangformátumban, van Denon házimozi erősítőm amit 7.1ben akarok hallgatni. Viszont nincs még hozzá semmi lejátszóm, az asztali gépem nem akarom oda vinni. Ismerősöm panaszkodott, hogy az Lg tvje nem játsza le ezeket jól, főleg a hanggal van gondja, néha a kép is akad vagy nem játsza le egyáltalán. Mit vegyek ami mindenféle ilyesmit tökéletesen le fog játszani? Láttam szekérnyi noname android tv boxot, 15000 és 50000 között ezekről a coreelec-et futtató eszközökről. UGOOS AM6+ ahogy olvasom Amlogic S922X-J miatt tud Dolbyt hardveresen. Másik amit dícsérnek a Beelink gt-king pro, de az nem tetszik a koponya miatt. Nem sokat használom, nem akarok rá sokat költeni, szívesen frissítem Coreelecre az eszközt, ha úgy mindent visz. Jó lenne ha menne a Youtube 4k hdrben meg dolbyval. Nem akarok egy Htpct építeni emiatt, sem Barbone vagy Nucot venni, az nem állna meg 100k alatt. A márkásabb lejátszók elvileg mindent tudnak, csak drágábbak. Ti milyen olyan tv boxot használtok vagy javasoltok, ami tud 4k felbontást, mkv-t meg mindent és tud HDMI Pass-Throught hogy átdobja a hangot a házimozi erősítőnek? Ha a házimozi erősítő dolgozza fel a hangot, akkor nem kell Dolby támogatás hardveresen, jól sejtem? Hdr10nek kell hardveres támogatás, vp9 codec hardver dekodolas?

Hozzászólások

Milyen TV-d van?

En elsosorban a TV-vel probalnam lejatszatni a videot es SPDIF optikan kikuldeni (pass-through modban) a hangot az erositobe, ami dekodolni tudja a dolby/dts-t. Nekem ez egy uj LG TV-vel es egy osregi Yamaha erositovel szepen mukodik. MindigTV+HBOGO hangja is dolbyn megy ki erositobe. Netflixem nincs, hogy 5.1-gyel probaljam. Ha NASrol nezek mkv-t, akkor van ugy hogy a felirat miatt editalnom kell az mkv-t, egyebkent megy az 5.1 hang.

Ugy tudom Youtube csak 2.0 hangot tamogat, ezert akar sztereo PCM is mehet a hang, nincs jelentosege a dolbynak. De javitsatok ki.

Én pont fordítva szeretem: S/PDIF csak két csatornát tud, ezért inkább HDMI-n dugom a kütyüt az erősítőre és onnan megy tovább a kép a TV-re. Erre akkor jöttem rá, amikor a RPI/Kodi közvetlenül a TV-re volt dugva, TV optikával az erősítőre és az HBO-n hiányoztak hangsávok. Le kellett venni a KODI hangbeállításoknál 2 csatornára, hogy menjen minden. Átdugtam az erősítőre az RPI-t és egyből ment a 7 csatornás átvitel.