Android10+ desktop mode vs Dex vs EMUI desktop

Fórumok

Két éves összehasonlítás, ebben még nem szerepel az Android desktop mode. https://root-nation.com/en/soft-en/firmwares-en/en-emui-desktop-vs-sams…

Android desktop mode elég bizonytalan, de már Xiaomi-nál is megjelent.

Alternatív megoldás a maru os de itt nincs hivatalos gyártó a projekt mögött. 

Akinek van személyes tapasztalata ezekkel, mennyire használhatóak PC desktop alternatívájaként? Melyik a jobb közülük? 

Hozzászólások

1+6-on próbáltam Android 10 alatt, illetve egy 6-os Androidot futtató Lenovo tablettel. Mivel ezek egyike sem támogatja hivatalosan, vettem egy DisplayLInk chipsetes kábelt és feltelepítettem a Sentio Desktopot - ennek van még a régebbi tableten is futó verziója. Nem sokat szórakoztam vele, játéknak jó volt, de nem vagyok biztos, hogy szeretném napi eszközként a dolgot - bár évek óra várom, hogy tényleg eljöjjön az infós kánaán, ahol csak ledokkolom a telefonom és ott folytatom ahol bbahagytam az elindulás előtt 10 perccel.

Persze lehet, hogy ha kellene, meg tudnám szokni,

Mármint a Sentio Desktop, igaz? Viszont felbontást módosítására még nem láttam működő megoldást Androidon. Akkor van probléma ha nem 1920x1080-as display van a mobilon. További probléma ha még nem is 16:9 képarányú a mobil. Fekete sávok mindig a monitoron lesznek és sehol nem találtam megoldást arra, hogy inkább a mobil képernyőn legyen kisebb a desktop ottani fekete sávokkal mirror megoldásnál, monitoron pedig rendes 16:9 hull hd kép. Valószínűleg ez már túl van a screen mirror lehetőségein is.   

De a mirroros megoldásoknál sokkal optimálisabb lenne bármelyik fenti valódi külső display-es rendszer. De sajnos alig pár mobil támogatja.

A kábelt be akartam linkelni, de egyelőre nem találom a vásárlásaim között. Lehet, hogy ezt még a haverom rendelte? aliexpress volt, ilyesmi:

https://www.aliexpress.com/item/32803719990.html

https://www.aliexpress.com/item/32764502163.html

A displaylink logo ott volt és nálam az volt a kritérium.

https://www.aliexpress.com/item/32947274349.html

Ez is jó a célra, igaz? Leírásban egy szó nincs Android támogatásról de valóban van android app hozzá https://play.google.com/store/apps/details?id=com.displaylink.presenter…

ahol eléggé szélsőségesek az értékelések. Legtöbb 1* vagy 5*, szóval valakinek a mobilján működik rendesen más mobilokon meg nem működik. 

Ja igen, ez az app kell hozzá. Én úgy vettem, hogy fórumon a konkrét telefonról írták, hogy megy vele a DisplayLink, - és csak az. Ha jól tudom, OP-nál az 1+7 volt az első, ahol támogatva van az USB-n az Alternate Mode,  vagy mi, ami kell az extra ketyere nélküli képernyőre küldéshez.

És igen, én is néztem, hogy most már teljesen elterjedtek a némileg modernebb és gyorsabb - esetleg nagyobb felbontást tudó - dobozok.