Spotify natív linux app és a ZTE wifi

Fórumok

Sziasztok!

Feltettem Debian Bullseye (testing) alá a natív linuxos spotify-t, viszonylag jól is működik, de van pár furcsaság a dologban.

A TV+net rendszerem Invitel VDSL alapú, ezt egy ZTE ZXHN H168L router-modem "szelídíti meg" 3x IPTV és 1x sima ethernet, valamint wifi képére.

A vezetékes kimenet csatlakozik egy másik wifi routerbe (TP-LINK TL-WR940N), ami egy másik wifi hálózatot állít elő (ez utóbbi éjfél és reggel fél nyolc között nem megy, és a gyerekek csak ehhez férnek hozzá). Ebbe a második routerbe be van kötve néhány gép ethernettel is.
Az alábbi furcsaságokat tapasztaltam:

A TP-linkkel mind ethernet, mind wifi módban (ez a ZTE vezetékes kimenetére csatlakozik) tökéletesen működik a linuxos spotify, "no proxy" móban.

A ZTE wifivel a spotify-t no proxy módba állítva "offline", "4-es hiba" üzenetet kapok, a listák, keresés, stb. elérhetetlen; ENNEK ELLENÉRE látja, ha egy másik eszközön ugyanazzal a felhasználói fiókommal lejátszok valamit (tehát nem lehet teljesen offline).

Ugyanitt a spotify-t HTTP vagy socks proxy módba állítva elindulnak a listák, keresések, stb., de a kiválasztott számot nem kezdi el lejátszani, illetve nem látja, ha egy másik eszközön elindítok valamit ugyanezzel a fiókkal.

Hab a tortán, hogyha a proxy módban kiválasztok egy számot, amit akkor lejásztani nem tudok, azt a proxy mód kikapcsolása után a spotify újraindításakor le tudja játszani!

Olyan, mintha a "nincs proxy módban" csak a stream és az eszköz kapcsolatok mennének, "proxy módban" pedig csak a listák, keresés, ismerősök, stb.

Még egy adalék, hogy ha a céges VPN-t elindítom, akkor a ZTE wifin is eltűnik ez a probléma.

Ami miatt nem értem az egész problémát, az az, hogy a ZTE wifi és a ZTE ethernet (amin lóg az egész TP-link, ahol nincs probléma) azonos bejövő nettel és bejövő beállításokkal dolgozik, tehát csak vagy a ZTE wifi, vagy a linux spotify beállításokkal lehet probléma (ez utóbbi esélyét csökkenti, hogy néha látom ugyanezt a hibát webes és androidos spotifyon is, viszont nem mindig!). Egyrészt a router beállításokban nem találtam semmi érdekeset, másrészt végigpróbálgattam már kb. minden értelmes beállítási lehetőséget.

Google-lel sem találtam semmi érdemit.

Van valakinek valamilyen ötlete arra, hogyan menjek tovább?