[megoldva] - DIN csatlakozós midi - opto - soros - py3

Fórumok

Tisztelt Közösség!

 

Segítséget szeretnék kérni, a $tárgy témában. Eljutottam odáig, hogy a 31250-re sikerült egy soros portot felrántanom, tehát ha python-ban összeütött kóddal nézem, akkor látszódnak a billentés sebesség értékei is.

Tehát pl.: A hang esetén 69 + velocity [1-127]

Miképp tudom ezt a bitkolbászt illeszteni egy pl. musescore-hoz?

Gondoltam, hogy ha már a késleltetés számít, összeütnék egy localhost-on forduló UDP szervert, osz't az legalább gyors lesz, mert, hogy olvastam lehetséges midi-t Ethernet-en is keresztül kergetni.

Bocsánat, ha valakinek zavarja a szemét a leírtak, elnézést előre is, senki-t sem szeretnék vérig sérteni, a totális szakmaiság hiánya miatt, azt sem értem amit leírtam.

Köszönöm minden segítő szándékú iránymutatást! A picipuha megoldások számomra lényegtelenek, mert nincs ilyen rendszerem.

Baráti üdvözlettel,

vfero

Hozzászólások

Nem egészen világos. A PC-n soros interfészen (USB-serial) mehet be a legegyszerűbben a MIDI jel. Kell hozzá egy MIDI-USB illesztő adapter, ami majd megjelenik az eszközkezelőben, mint input eszköz. Gyakorlatilag 31250-ről 115200-ra kell konvertálni, én Arduino-val csináltam ilyet. MIDI-OX-szel meg lehet nézni, hogy mi megy be. Szerintem az Ethernet ide overkill.

Szerkesztve: 2021. 04. 04., v – 23:38

Szervusztok!

 

A soros-t sikerült az ALSA bemenetével összekötnöm, így a Qsynth bemenetét ki tudtam már választani. Innen már csak a hang font file-ok válogatása a feladat.

Egy kezdetleges python code-om van, kicsit ki kell tisztázni, és ha érdekel valakit, szívesen megosztom.

Páka,

vfero