D-vitamin a COVID-19 hatásainak csökkentésére

COVID "ellen": D-vitaminból naponta szedjetek több ezer NE (nemzetközi egységet) - már megint kijött rá hivatalos ajánlás:

 

https://hirado.hu/tudomany-high-tech/orvostudomany/cikk/2021/03/23/tobb…

 

Persze csak a vakcina a végső, jó megoldás.

Hozzászólások

Remek dolog, amikor végre sikerül találni két olyan "tanulmányt" (azért tettem idézőjelbe, mert kb. viccnek is rosszak egyébként ezek a tanulmányok), amiben nincs jótékony hatása a COVID-ra, de a másik 59-et, amiben nagyon pozitív hatása van, azt elfelejtik megemlíteni! ;-)

Itt megnézhetők a D vitamin tanulmányok és metaanalízisük.

Már akinek...!  - Mert minden ellenkező véleménnyel szemben, az én tapasztalatom, hogy: 1./ egyensúlyzavarokat.., 2./ valamint rövidtávú memória zavarokat is okozhat.

- és ehhez nem kell borzasztó adagokat beszedni, elegendő már a napi 2000 NE.)

(Szerintem inkább arról van szó, hogy kevésbé érzékeny, azaz nem hiperérzékeny alkatokra, és magára a fiziológiás működésére kellően nem figyelő egyén mindezt nem veszi észre, mert mondjuk a D mellé bevitt 2 feles reggelente ezt a mellékhatást, - nagyságrendekkel.., - kitakarja.  :) )

Meggyőződésem, hogy a D hasznossága (is) túl van tolva, amikor meg a kórházi betegágyakon az életükért kűzdő betegeknek kell valami vegyszer, akkor a lógyógyászatban használt féreghajtó is hatásosnak tűnik. (Egyszerűen azért, mert a szervezetben fennálló alap-"vegyszeres" egyensúlyi állapot felbillenése az imunrendszert sokkolja, azaz, az is elkezd az "életéért" kűzdeni. Vegyszeres "fulladozása" következtében, (szédülten csapkod "jobbra-balra"..,) - mellékesen többek között "rányúl" a CovID-ra is. :) )

:D

Már akinek...!  - Mert minden ellenkező véleménnyel szemben, az én tapasztalatom, hogy: 1./ egyensúlyzavarokat.., 2./ valamint rövidtávú memória zavarokat is okozhat.

Ez biztosan nem a D vitamintól van, mert akkor 5 perc napon tartózkodás után is ugyanezen tüneteid lennének. Inkább a használt tabletta valamelyik alkotórésze nem tetszhet a szervezetednek.

Kedvencem pl. ez a D vitamin tabletta (gyógyszergyári termék!):

Egyéb összetevők:
Mikrokristályos cellulóz, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, povidon K30, magnézium-sztearát, vörös vas-oxid (E 172), dl-α-tokoferol, hidrogénezett szójaolaj, zselatin, szacharóz, kukoricakeményítő, szilícium-dioxid.

Én inkább az ilyen összetevőjűt ajánlom:

D3-vitamin RSPO-minősítéssel is rendelkező pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért. A stabilitásról továbbá természetes tokoferolokkal (E-vitamin) is gondoskodtunk.

Ez biztosan nem a D vitamintól van, mert akkor 5 perc napon tartózkodás után is ugyanezen tüneteid lennének.

Én sem hiszem, hogy a D-vitamin alapjáraton ilyet okozna, de biztos vagy benne, hogy 5 perc naposütés == 2000 NE D-vitamin?

(Hacsak nem szó szerint érted a "napon tartózkodás"-t, bár akkor a legkisebb problémád is az egyensúlyvesztés lenne. :))

Igen, déli órákban teljes testfelületen 15 perc alatt be lehet gyűjteni 20-30.000 NE-t.

Többet nem igen lehet, mert legfeljebb csak megégünk.

Ui.: A konszenzusban pl. ezt írják:

Tíz-tizenöt perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érő, nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) UV-B sugárzás körülbelül 1500–3000 NE D 3 -vitamin képzéséhez elegendő

Sokat kísérleteztem vele, különféle kapszulákkal, én ha beszedem, a mondottaknak megfelelően rosszul vagyok tőle. (Még akkor sem jobb sokkal a helyzet, ha este kapok be egy adagot. Mert reggelig elvileg a szervezet lekezelhetné. (Sokkal tisztábba fejem, koncentráltabb vagyok, ha nem szedem be.) - Egyszer be is mérettem a vérem D-vitamin szintjét, de attól sem lettem okosabb. (átlagos, se jó se rossz volt...)

Szerkesztve: 2021. 03. 26., p – 22:28

Ismerek olyat, aki szedett tobbezer NE D vitamint (elotte is minden nap, kozben meg megtobbet), megis majdnem ket hetig kohogott es lazas volt. A korhazat persze messze elkerulte, es a long covidot is meguszta, de a fiatal korahoz kepest kifejezetten rosszul ment neki a gyogyulas folyamata.

Persze en is szedtem, es csak 2 napig volt lazam es kohogesem, meg az is lehet, hogy a sok C, D vitamin es a gyombertea miatt (ittam palinkat is, de nem sokat, az max a "nem ihatsz az oltasra, mert ki tudja hogy mukodik az immunrendszered" dolgot debunkolja).

De a lenyeg, hogy a D vitamin se csodaszer, persze jobb szedni, mint nem. A lenyeg, hogy idoben kezdjen mukodni es jol mukodjon az ember immunrendszere. Az ember sajat immunrendszere fogja legyozni, mas nem tudja helyette.

Oltás, meg a tököm. Van ismerősöm, aki 2 kínai után kapta el a nyavaját, meg olyan is, aki 2 fájzer után kórházban dekkol, mert szintén elkapta.

Nem akarok pesszimista lenni, de mindha valami nem működne.

En is hallottam mindkettore peldat. Dubaiban mar kidolgoztak az idoseknek egy 3. booster shotot a sinopharmra.

De a Sinopharm eseten tudtuk is, hogy kiserletezunk. Nem volt mas lehetoseg, csak az az egy jott meg idore, es kelloen hagyomanyos technologiaval keszult ahhoz, hogy legalabb kart ne okozzon. (Varhato ertekben megerte az arat igy is, olcsobb, mint hogy nagyobb esellyel tovabb maradjon a lockdown)

Viszont ha mar ketten hallottunk olyanrol, aki ket pfizer shot utan korhazba kerult, akkor ott valami nagyon nem stimmel.

Továbbra is az a tapasztalat, hogy akik oltva vannak és folyamatosan találkoznak Covid-osokkal, nem betegednek meg. Ezt nyilván a beoltott egészségügyesek tudják legjobban. Viszont egy éppen tomboló járvány idején, aki elfárad az oltópontra, ha ott nem is, de útközben millió módja van a fertőződésnek. - Főként úgy, hogy sokan vagyunk, akik már egy éve legtöbb esetben maszkot hordunk. Jószerével annyira "megtisztulhatott", elkényelmesedhetett az immunrendszer, hogy még egy pelyhes kicsibe 2 méterről való látványa is okozhat vírusos fertőzést. - Na arra a ponton meg még ráoltanak.

Másrészt élek gyanúperrel, hogy a korona egyidőben esetleg többféle tüskefehérjével is "forgalomban van", a tesztek azt az egyet kimutatják, a többi azért egyeseket még látatlanban megbetegíthet. (Találtak már mutációt szerológiával teljesen más tüskefehérjével Franciaországban.)

Még valami.., gyakran eszembe jut, amikor a fertőzések jelentkezésének kezdetén, tavaly február-márciusban, Wuhan-ban tartálykocsikkal szórták a levegőben a fertőtlenítőszert a városi közutakon. Mivel gyakran sétálunk, kerékpározunk is város határában, még ott is párommal sokszor fájó torokkal, fulladó tüdővel-melkassal "jutalmazódunk" másnapra (A városban jőve-menve meg pláne.) Azután 1-2 nap alatt, ha nem "terhelünk rá" - azaz otthon maradunk, - az immunrendszer kivédi. De sajnos, most már egy éve ilyen a városok levegője. (Lehet, hogy csak egyéni érzékenység alapján, - ez benne van a pakliban, - de egész évet érintő allergia, - amire még gondolni lehetne, - tesztelve nem mutatható ki nálunk.)

Nem a doksi szerint, hanem a doki szerint, aki egyébként a doksi készítői között van, de mégsem olvasta el a mások által írt részt elég alaposan  ;-)

Terhes nők kivételével, fel­nőtteknek ezt a mennyiséget négy–hat naponta adott 50 000 NE D 3 -vitamin-adagokkal – a hiány nagyságá­tól függően – biztonságossan lehet pótolni.

A D 3 -vitamin toxikus adagja hónapokon át adott, napi 10 000 NE felett van.

A táblázatban is benne van, hogy 50.000 NE a biztonságos napi maximális dózis felnőtteknek.

Szerkesztve: 2021. 03. 29., h – 17:58

https://telex.hu/koronavirus/2021/03/29/gyor-koronavirus-onkentes-fogor…

(Ha valaki nem olvasta volna, az oltások hatékonyságához, - egy kisebb részt kimásoltam...)

"Csak két oltott beteggel találkozott...

A nagy többség valós tünetekkel érkezett, néhányan akadtak csak, akik inkább a pánik miatt jöttek: köhögtek, fájt a mellkasuk, s ennyi tünet elég volt, hogy kórházi ellátást kérjenek. De nem ez volt a jellemző, mint ahogy az sem, hogy olyan beteggel is találkozzunk, aki már oltást kapott.

Aznap, a tizenkét órás műszak alatt nyolcvan ember fordult meg a Covid-ambulancián, ebből ketten voltak olyanok, akik már oltottak voltak. Az egyikük rövid időn belül kapta meg, így a védettség nála nem alakulhatott ki; a másik jóval korábban, de ő az előbb említett kategóriába tartozott, tehát a tünetei alapján nagyobbnak gondolta a problémát, mint amekkora volt.

Sorra érkeztek a betegek, volt, akit a pannonhalmi járásból elvileg Sopronba kellett volna most szállítani, de a mentők jelezték: olyan állapotban van már az idős ember, hogy nem kockáztatnának. A bent dolgozó fiatal orvosok számomra elképesztő rutinnal és bátorsággal döntöttek ilyen kérdésekről, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jól. Biztos, hogy nagy segítség volt a munkánk, hisz nem vett el energiát és időt tőlük.

Azt is láttuk, hogy a betegkísérőknél is elkélne a segítség, mert a másik, amire várni kellett, a röntgen és a leletek beérkezése volt."

A lenyeg, hogy regen haziorvosok mondtak, hogy 93% alatt mar hivni kell.

Na, ha 92%-on nem hivsz, jo esellyel otthon meggyogyulsz.

De ha hivsz, kapsz egy gombas es egy bakterialis tudogyulladast a tobbi betegtol felulfertozodeskent - es mar a 80% se lesz meg oxigenpalack nelkul.

Raadasul hiaba lett Covid virusat legyozo antitested, varhatod, amig az immunrendszered visszaerosodik annyira, hogy a gombas es a bakterialis tudogyulladassal is elbanjon.

Ahogy a veres kopesre is az volt a standard 2019-ben, hogy "azonnal orvos". Most meg eleg valoszinu, hogy amint talal az immunrendszered IGG antitestet, elmulik a virusos tudogyulladas magatol is, igy a veres kopes is.

Mivel én tavaly télen otthon hordtam ki egy vírusost, - február elejétől durván május végéig, - azért megerősítem. Egy dologra kell nagyon ügyelni. A hatásos köptetők ütemezett szedésére. A "lassú tűzön piruló" tűdő tisztulását folyamatosan segíteni kell. (Ez idő alatt legalább 50 üveg Herbal Swiss-t megittam, mellette ajánlott mennyiségben Fluimucilt, és ACC-t. - Igaz, nem tarthattam be a "10 nap múlva forduljon orvoshoz, ha nem segített" kitételt. (Közben időnként Erdomed is volt.) Így végül nem fulladtam meg, de ezek nélkül sanszos, hogy az lett volna.... :) ) - Ja igen, és ezen a folyamatos pálinka, (más alkohol bevitel!) nem segít, bármennyire is ajánlgatják a földiek logikusan hangzó segítségképpen. (Az gyógyulás idején az együttjáró, folyamatosan visszatérő "torokgyuszikra", pedig Dorithricin tabletta.)

Off: Lassan teljesen átálltam a Telex hírportál cikkeire. (A már rettenetessé vált Index-Origo páros helyett!) Mértéktartó, tárgyilagos és a végletekig informatív cikkek jönnek egymás után, nincs fortyogó-káosz az olvashatóságot illetően. Ha valaha fizetni akarnék olvasható hírekért, jelen tapasztalatom alapján biztosan a Telex-et választanám. Csak tartsák meg a formát és a színvonalat továbbra is. Már közelítenek az általam elvárt tárgyilagos, tényközlő újságíráshoz.