SIP kliens Android 6.0-ra

Fórumok

Sziasztok!

Van egy Huawei Y6 2017-es készülékem Android 6.0-val. Szeretnék rajta SIP protokollon keresztül telefonálni, de eddig nem találtam használható megoldást. Tud valaki erre alkalmazást javasolni? (Alapvetően ingyenes verziót keresek, de ha TUTI BIZTOS működik, hajlandó vagyok érte kiadni néhány száz forintot).

Amiket próbáltam:
- Zoiper Lite (ingyenes verzió)
- MizuDroid
- Simotel

Mindegyikkel az a problémám, hogy az indítás után, ha nem használom, akkor teljesen random idő múlva egyszerűen kilép és attól kezdve ugye nem elérhető. Mindezt teszik úgy, hogy erről semmiféle értesítést nem kapok. Ez így pedig számomra használhatatlan, mert nem nézem napi 12 órán keresztül, hogy fut-e a program...

 

Van olyan megoldás, ami nem produkálja ezt?

 

Gábor

Hozzászólások

Elvileg az android tarcsazoban van sip-beallitas. Az nem jó? 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Regen csipsimple, sipdroid stabilan mentek bar inkabb 4.0.4 kornyeken hasznaltam - a 6os androidon a gyari tarcsazo is tud mar sip-et nem kell hozza app.
Az a jelenseg amit irsz (egyszerűen kilép) az nem az altalad emlitett programok hibaibol fakad hanem az droid kilovi a haterben piheno appodat - battery saver - background policy bealitasok kornyeken tedd at a sipkliensedet "no restriction"-re.

Szerkesztve: 2021. 03. 12., p – 19:29

"Mindegyikkel az a problémám, hogy az indítás után, ha nem használom, akkor teljesen random idő múlva egyszerűen kilép és attól kezdve ugye nem elérhető."

Ez az android faszsága, nem az alkalmazásé, hogy kikillezi az appot.

Egyébként: linphone

"Sose a gép a hülye."

Régebben használtam én is voip-t mobilon az egyetlen stabil megoldás a stock android volt. A gyári tárcsázóban beállítottam SIP fiókot és működött. Most már vannak android one rendszerekkel értelmes telefonok. Én azzal próbálkoznék, ha most lenne rá szükségem.

Köszönöm a segítséget, igazatok volt. az akkumulátor használat alatt "védett"-re raktam az alkalmazást, így most kilőhetetlen :D