Pampaklóros bungaló

Robikával nem egyszerű az élet, de ezért szeretjük.

Robinak egyébként a rendes neve Robespierre. Ezt főleg a dolgokhoz való hozzáállásával érdemelte ki - kétféle dolog van: amit már szétrágtam és amit még nem. Emiatt a postással is vigyázni kell. Nem bántja, sőt, imádja, hogy simogatja, de bárki bármit akar beadni a kerítésen, arról meggyőződése, hogy ő kapta. Ennek látta kárát a karácsonyi hidegtál egy része is. Meglökte a feleségem karját, a kiforduló töltött karajnak ideje sem volt földet érni.

Mondjuk kíváncsi leszek, mi lesz ha kicsit jobb idő lesz. Ojikától kaptam kölcsön egy Indián kapát, a kert hátsó részét azzal fogom fellazítani. A terv, hogy ültetek bele valami hasznosat. Ez mondjuk elég érdekes feladat lesz, ősszel elültettem egy kis csomborbokrot, de Robesz utánam hozta.

Mondjuk másban is ilyen segítőkész. A héten végre lett egykis időm, elkezdtem metszeni a szőlőt. Robika meg az alsó ágakat lerágni. Miután meggyőztem arról, hogy ez nem a megfelelő eljárás, inkább a levágott venyigét kezdte egyenletesen eloszlatni a kertben.

Ősz elején levágtam a körtefáról egy elszáradt ágat, majd részletekben hátravittem. Azóta Robesz minden elérhető gallyat felhord az első teraszra.

Wey-Weyjel kevesebb gond van. Reggel kiengedjük, aztán dél körül hazajön alomra. Utána kb. fél orát nyikorog, hogy újra menne ki. Ez a fél óra mindig újraindul, ha azt látja, hogy valaki valamelyik nyílászárót közelíti.

Időnként pedig eszébe jut, hogy tulajdonképpen ő a család tömegközéppontja, szóval valaki foglalkozzon vele. Ennek érdekében bármit megtesz, hogy útban legyen. Alapvetően nem gond, kivéve, amikor online "órát" tartottam, és ráfeküdt a laptopra. Az elégedett dorombolása a diákoknál egy alapjáratos IFA hangját idézte. Amikor levettem, kissé rossz néven vette, de elég hamar begyógyult.

A teams amúgy kissé kezd az idegeimre menni. Kizárólag az o365-re feltöltött ppt prezentációkat hajlandó egy belső ablakban futtatni, én viszont LaTeX-hel csinálok pdf dokumentumokat. Áprilisig talán kibírom.

  1. Autumn - On the Verge of Existence
  2. Dreams After Death - Genesis
  3. Black Sabbath - Cross of Thorns
  4. Reverend Bizarre - Burn in Hell
  5. Mournful Congregation - Tears from a Grieving Heart

Hozzászólások

Akar kutya, akar gyerekrol van szo, egyiket sem idomitottad megfeleloen. Kerem a kovetkezot. :D

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Egészen fiatal korától kezdve kell nevelni a kutyát, különben később már biztos, hogy nem fogja érteni, hogy miért szidod le, ha valamit régen szabadott. A rágást kinövi magától, de van, amire nehezebb rávenni később. Ha van mellette másik kutya, az meg elronthatja, meg ha hosszú időn át nem foglalkozol vele, még ha előtte jól nevelt kutya is volt, elkanászodik, ha hajlamos az önfejűségre. Pl. a német vizslának kell 2 év, míg megkomolyodik, de ettől még kiskorától nevelni kell és nem szabad szabadon kószálni hagyni, mert utána nem követi a parancsot.