Linux kernel 5.12-rc1

Fórumok

miért vették le a kernel.org-ról és miért nincs erről infó?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 04., cs – 16:13

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

köszi, ezt nem találtam

I have your source code, should I open it?

Ja, adatvesztős bug, swap miatt. De mostanában szalad el a ló a kernelesekkel, az 5.11-re is sokan panaszkodnak, hogy különböző AMD-s és AMD GPU-s rendszereken fagyogat, bugokat okoz, de még 5.10-nél is, ami LTS. Nálam csak egy ártalmatlan hibaüzenetet ír ki az 5.11, ezt leszámítva bugot nem tapasztaltam. De még az is lehet, hogy 5.12-RC1-gyel sem lenne bajom, mert én nem használok swapot. Sok RAM-os, minimalista rendszer előnye, szög egyszerűek a rendszereim, kevés minden van fent, mindenből a legminimalistább (lehetőleg terminálos CLI, TUI alkalmazások), kevés csomag, kevés függőség, nuku GRUB, nuku swap, nuku tökömtudjami, így nincs nagyon, ami eltörjön.

Persze ez valahol nem meglepő, a nagyon korai RC-k, főleg az RC1-2 lehetnek bugosak. Általában RC4 és attól felfelé nagy gond nem szokott lenni.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Nálam az 5.11 eddig jól szolgál, Intel CPU-val és AMD GPU-val rendelkező gépeken. Fagyás nélkül. Bár már valamennyi gép cserére érett, egyéb problémák hátráltatják az upgrade-et. Mondjuk swap-ot külön partíción kínálok. Az egyszerűség kevésbé jellemző, de habituálisan nem használok initrd-t és mindent a kernelbe fordítok néhány modul kivételével. Habár ennek érdekében minden gépen külön konfigolom és forgatom a kernelt az adott gépre szabottan. Részletesebben a hogyan ne legyen az embernek magánélete topikban tudom elmesélni :-D

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."