Plex - magas CPU használat üres járatban

Fórumok

Sziasztok!

Gondolom sokan használtok Plex-et. RPI4-en futtatom docker containerben a linuxserver/plex image-ből.

Pár hete azt vettem észre, hogy üresjáratban folyamatosan 370%-on pörgeti a CPU-t (korábban rendben volt). Az image törlése, és újrahúzása, a configok teljes törlése nem segített. A logban semmi extrát nem látok, elindult szépen. Nincs folyamatban videó transzkódolás, beragadt dolgot sem találok, tehát "semmit" nem csinál elvileg az alkalmazás.

Találkozott már valaki ezzel, vagy van esetleg valakinek ötlete?

Köszönöm

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 18., h – 21:57

Docker-ben meg nem hasznaltam, igy erre vonatkozo tippem nincs, de egy darab .deb vagy .rpm a telepito, miert nem probalod meg ugy hasznalni? Nekem ugy van telepitve es semmi hasonlot nem tapasztalok.

Illetve esetleg strace-szel megnezheted, hogy konkretan megis mit csinal.

Köszönöm, megnézem a strace-t.

Szeretném docker-ben futtatni, egy docker network-on van több alkalmazással, pl egy webhook-al, és lakásautomatizálással. Semmi különleges, és semmi extra, csak lámpakapcsolgatás + infóküldés, de nem szeretnék a hibához igazodni, csak a legutolsó esetben.

Szerkesztve: 2021. 01. 19., k – 06:19

Évek óta használom a plexet, hol jobb hol kevésbe jobb. Erőforrásigényét látva eszembe nem juta armos boardon futtatni :D A logolása elég bőbeszédű tud lenni, abból ki lehet indulni,

Volt olyan esetem, amikor a régi metaadatokat nem pucolta ki így több G-nyi cucc volt fölöslegesen tárolva indexelve stb. Most azt vettem észre hogy a feliratos plugin mintha sokszor probalkozna letolteni feliratokat, és nem tölti le azokat se amiket meg tudna taláni. Majd jó lesz valamikor :D

Summa summárum: log log log 

Fedora 38, Thinkpad x280