"Orbán óriási nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy napokon belül engedélyezze a kínai vakcinát"

Amiből állitólag milliós készletet tudnak rövid időn belül szállitani.

https://444.hu/2021/01/15/orban-oriasi-nyomast-helyezett-a-magyar-hatos…

Vélemény?

Hozzászólások

A félelembetegség ellen nem lesz oltás. És az a lényeg.

Hey! Where'd my terminal go?

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 12:50

Az q élet, hogy csak olyan védőoltást engedek amit az EU is engedélyez. Valamelyik seggnyalója a hivatalban bármire rárakja a pecsétet.

Ja lemondott a felső vezetés kb. 2 legfontosabb embere. Kínában is nagy bizonytalanságot szült a lakosság körében.

Isten éltesse az elnökurat, hogy ilyen sokat tesz az ő országáért távol a szerető családtól.  magyar zászló emodzsi x 10

"Valamelyik seggnyalója a hivatalban bármire rárakja a pecsétet."

Rólam aztán nem lehet elmondani hogy végtelen fidesz támogató lennék de azért ez elég komoly vád. Az https://ogyei.gov.hu/ hatáskörébe tartozó vakcina engedélyeztetés, mondjuk úgy hogy nem gyerekjáték.

A vírus kezelés árnyékában kételkedsz benne, hogy bármit megtesznek? Vagy inkább bármit nem tesznek meg.

A különbség a kínai,orosz vakcina vs. fájzer között amit te is érzel, hogy tudósok igen, szakemberek igen, de mégis. Ha lehet választani...

A fidesz szavazók is addig szopták az oroszok orbán által a szájukhoz tartott faszát amíg azt nem mondta a Führer, hogy akkor jön a az orosz vakcina. Az már jamégse.

Az a baj hogy magasabbra teszed ösztönből az authoritást, megbizhatóságot az európai gyógyszerügynökség esetén, mint a hazai hatóság esetén, pedig mindkettőben bizni kellene, és egyikről sem tudsz se én se te semmit, csak amit a médiából ránk öntenek. Most mindegy hogy jobboldaliak vagy liberálisok vagy semmilyenek az újságok/források amiket olvasunk, mindenki maszatol a saját szája ize szerint. Még te is, pedig csak kommentet irsz, nem cikket.

Jó lenne, ha mind a hazai, mind az EU-s gyógyszerügynökségben bízhatnánk. Csakhogy mivel nálunk a hatalmi ágak szétválasztása elv nem teljesül, az EU-ban viszont igen, innentől kezdve az itthoni hatóságoknak nehezebb bizalmat szavazni. A "mindent a pártpolitikai céloknak alárendelve" elv ellenére is voltak/vannak Magyarországon független, vagy legalábbis a lakosság számára jól működő ügynökségek, hivatalok, de ezek száma sajnos jelentősen csökken. Van olyan, amiről konkrétan tudom, hogy a mostani rezsimnek be kellett hódolnia, pedig előtte független volt és nem cselekedett "felsőbb" utasításra. A magyar gyógyszerügynökségről nincs ilyen információm, csak reménykedni tudok.

Mindenesetre ha a vezér kijelent valamit, akkor még az is lehet, hogy cselekedni fog. Vagy nem. Ha a magyar ügynökség független volt eddig, akkor lehet, hogy ezután is az lesz, és az egész a vezér részéről nem volt más, mint választási beszéd. Ha nem volt független, akkor valszeg kicsit "meg lesz siettetve" az eljárás, és ez csak úgy mehet, ha fontos lépéseket kihagynak. Aztán a harmadik opció, hogy eddig függetlenek voltak, és nem akarnak behódolni a mindent elsöprő akaratnak, ami viszont most bedarálja őket.

Nézzük a végeredmény felől a lehetséges szcenáriókat:

1. Magyarországon orbán lenyomja az ügynökséget, kapkodva beoltják a népet. Ha a rizikó ellenére minden rendben megy, szeretett vezérünk dagadó mellekkel kiáll a karmelita kolostor hatalmas, csakis az ő számára milliárdokból felújított erkélyére, és hű alattvalóinak csodálatától és szeretetétől elolvadva hangoztatja önnön nagyságát. Ha baj lesz, az összes általuk kontrollált médiumból hamisított statisztikák és számadatok próbálják majd elfedni a hibát. Ahogy eddig is - elég csak megnézni a koronavírus jelenlegi statisztikáiban levő hatalmas ellentmondásokat. A gyógyszerügynökség vezetőségét leváltják párfunkcionáriusokra, a korábbiak meg jók lesznek bűnbaknak. A népnek meg szar lesz.

2. Ugyanez az EU ügynökségnél: ha kapkodnak, és baj lesz, akkor az összes tagállam rajtuk fogja köszörülni a fogát. Felelősségrevonások lesznek, az egész ügynökség hitelessége EU szinten a porba hullik - azaz öngyilkos misszió a számukra. Egyik politikusnak sem érdeke nyomást gyakorolni az ügynökségre, mert gebasz esetén velük együtt fog a porba hullni. Bűnbakkeresés ott is lesz, de sokféle sajtó létezik az EU-ban és sok mindent ki tudnak deríteni az újságírók, jóval nehezebb elkendőzni a dolgokat.

Persze az is lehet, hogy ahogyan a VW is megúszta a dízelbotrányt, az EU gyógyszerügynökség is megússza, a korrupció sok helyre elér, de azért nyugat-eu-ban nem ez a jellemző.

Mi a bajod az orosz vakcinával? Kipróbáltabb és valamivel megbízhatóbb eljáráson alapul mint az mRNA alapú oltások. A messenger RNA eddig kutatási terület volt. Nem véletlen, hogy kockázati tőkéből élő és csak erre összpontosító gyógyszerkutató cégektől származik mindkettő. Pfizer-BioNTech lényegében az utóbbi fejlesztése, Moderna szintén mRNA kutató de elég erősnek érezte magát, hogy egyedül piacra menjen. Viszont ha nincs Covid-19 tűzoltás, akkor igen valószínű, hogy még évekre gyógyszerkutatás tárgya marad. Sputnik-V illetve a brit AstraZeneca és Oxfordi Egyetem által fejlesztett vakcina Adenovirus alapú. Ez egy konzervatív és jól bevált megoldás. 

A messenger RNA típusú oltás Karikó Katalin kutatásához kapcsolódik. Ő még 1985-ben költözött át Amerikába, amikor leépítették a szegedi kutatóközpontban. (Olyan világban ahol a 444 is hírt szolgáltat nem ár leszögezni, 1985-ben még nem Orbán Viktor volt a miniszterelnök :) 

Ahol egy éjszaka alatt jelentős módosításokat lehet összehozni a törvénykezésben, ott ne csodálkozz, ha a kormány irányítása alatt lévő intézményekben sem bíznak. Jogosan, ha a szabályokat ennyire képesek tologatn, akkor gyakorlatilag bármit lehet, legfeljebb megváltoztatják az engedélyezéshez szüksége szabályokat. Miből áll? A parlamentben benyújtanak egy egyéni képviselői indítványt, sürgősséggel egy nap alatt átmegy...

Vád helyett néhány adalék:

1) Az OGYÉI szervezeti felépítése, lásd

https://ogyei.gov.hu/dynamic/ogyei_organorgram_szmsz_2020-07-28.pdf

2) A Tanácsadó Testületről általam talált utolsó hír (tud valaki újabbat?):

https://nepszava.hu/3010229_uj-vezeto-helyett-kulonos-tanacsadokat-kapo…

3) Egy harcias cáfolat az OGYÉI-től:

https://ogyei.gov.hu/sajtokozlemeny_az_ogyei_rol_megjelent_hamis_inform…

Részlet a föntiből:

[Az OGYÉI ....] a forgalomba hozatali engedélyezési eljárás során a készítményeket gyógyszerré nyilvánítja, amely készítmény ezután forgalmazható hazánkban. Az OGYÉI hiteles és publikált evidenciák alapján kritikai értékelést készít a terápiák hatékonyságáról.

Vajon az utolsó mondatban elmondottak hogyan működ(het)nek az orosz és a kínai vakcinák esetében?

Ezek után mindenki döntse el, hogy szerinte  a (2)-ben említett, vagy az időközben esteleg megújult(?) Tanácsadó Testület vajon mit javasol(hat) pl. vakcina ügyben a főigazgatónak.

Ennek semmi köze a COVId-hoz. Arról van szó, hogy a nagyvezír kikalkulálta, hogy ez szolgálja a hatalomban maradását. Semmi más nem számít.

:(

igen belédlövik a mindcontrol chipet! És o5g-n adja tovább a jelet amitől óbánná mutálódsz! Közben kínai írásjelek jelennek meg a bőrödön!

Ebben a hiteles videóban már bemutatták:

https://www.youtube.com/watch?v=xSN6BOgrSSU

Próbáltak súgni, de a sok hülye nem érti meg a titkos jelzést!

Ma véletlenül éppen lemondott a Sinopharm (jól írom?) két vezére. Tegnap meg valahol azt olvastam, hogy Brazíliában csak ötvenszázalékos hatékonyságúnak bizonyult egy kínai vakcína. 

Tegnap meg valahol azt olvastam, hogy Brazíliában csak ötvenszázalékos hatékonyságúnak bizonyult egy kínai vakcína. 

Ezt jo lenne, ha belinkelned, a stadionokkal szemben ez sokkal komolyabb erveles lenne pro/kontra. Szaklapbol, ne lakaj/fuggetlenobjektiv/bulvar mediabol, mert az csak kamuszagot eredmenyezne.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szaklapbol. A portfolio meg gazdasági területen is gagyi, szemben pl egy napi.hu - val. Egészségügyi téma van terítéken. 

Update: ráadásul egy árva link sincs a cikkben a forrásra. Kb. olyan hiteles, mintha én írtam volna.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nahh, igy mar mas, koszi. :) Ugyanakkor van benne egy ertelmezhetetlen dolog:

ANVISA requires a 50% effective rate for vaccines, the same percentage recommended by the World Health Organization. 

Miert eleg vajon ennyi? Egy ilyen vakcina szerintem nem hoz megfelelo vedetteseget (bar en egy vagyok a 9.5 millio magyar virologusbol, hatha valaki megcafol).

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nekem is kevésnek tűnik. Egyszer korábban hallottam egy fejtegetést (orvostól). Elmagyarázta, hogy hogyan kell érteni a hatásosságot. A nyájimmunitás eléréséhez kb. 60% oltottság szükséges, ez arra az esetre vonatkozik, ha az oltóanyag 100%-os. 100%-nál kisebb hatékonyság esetén a hatékonyságot is bele kell kalkulálni az átoltottságra, pl. 90%-os hatékonyság esetében már 66% átoltottság kell, hogy meglegyen a 60%, 80% hatásosságnál pedig már 75%. Ha így számolunk, akkor 60% a megfelelő alsó hatékonysági határ, amihez a lakosság 100%-ának beoltása kell, ez eméletileg lehetséges, a gyakorlatban nem. Emiatt egy 50%-os hatékonyságú vakcinával egyáltalán nem érhető el a nyájimmunitás.

Ez így van, és a számokon az sem segít sokat, hogy azok is számítanak a nyájimmunitás elérésében, akik átestek rajta (persze azok, akik régebben voltak COVID-osok, már nem érdekesek, ők ugyanúgy elkaphatják megint - egy ismerős októberben volt benne, nemrég megint elkapta). Nem látom, hogy nagyon erőltetnénk az emberek tájékoztatását, egészségügyben dolgozóktól is hallom, hogy ő bizony nem oltatja be magát, így semmi esélyt nem látok arra, hogy megállítsuk ezt a sz@rt. A"Minden élet számít", meg a korábbi (Állítsuk meg Brüsszelt, Sorost, a migránsokat stb.) tacepaók után most végre értelmesen lehetne használni a hirdetőtáblákat, normálisan kellene tájékoztatni az embereket, el kellene mondani, hogy elégséges átoltottság nélkül továbbra is nagyon rosszak az esélyeink a normális életre. Nem segít az sem, hogy kevés a vakcina, hogy a Pfizeré hamar megromlik, ezért több oltóponton vadászni kell az embereket, hogy mindig legyen ott valaki egy oltási időpontban, mert egy ampullát 6 ember részére használnak fel, és ez az a vakcina, amit -70 Celsius fokon kell tárolni, majd ki kell olvasztani stb. Értem, hogy akkor, ha nincs elég vakcina a Pfizertől meg a Modernától, akkor hozzunk máshonnan is, de akkor olyanokat vegyünk, amik elég hatékonyak, a kínai vakcina hatékonysága meg sem közelíti az eddig használtakét. Propaganda helyett most valódi tájékoztatásra lenne szükség, az emberek bizalmát kellene megnyerni, és az most nagyon nehéz, de valahogy el kellene kezdeni.

a korábbi (Állítsuk meg Brüsszelt, Sorost, a migránsokat stb.) tacepaók után most végre értelmesen lehetne használni a hirdetőtáblákat

Sajnos nem lehet. Tökéletesen kondicionálták az emberek jelentős részét arra, hogy a sok baromságra érzéketlenek legyenek, vagy kifejezetten tagadják a hirdetett dolgokat. Ez attól nem fog megváltozni, hogy öt év után először értelmes, fontos, valós információkat terítenének rajtuk.

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 13:24

Nyilván nincs, mert ellopta a rászánt pénzt. A semmiből meg nem lehet venni ugye. 

Figyeljétek meg: pár héten belül új stadion építését jelenti be!

A kommentekbol az jon at, hogy 

  • Orban ellopta
  • Stadion
  • Csak az EU a faszagyerek
  • Orban ellopta
  • Stadion
  • Orban ellopta
  • Stadion
  • Orban ellopta
  • Stadion
  • Orban ellopta
  • Stadion

Mintha a 444 nemletezo kommentszekciojat latnam.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem tudom, lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nincs. En telibeszarom a politikusokat, nekem nem annyira lenyeges ez a tema. Az mondjuk zavaro, hogy  mindenfele kontextus nelkul a szokasos mantrat toljatok valamivel kapcsolatan, amihez sem a focinak, sem a stadionoknak, sem Orbannak nincs koze. Hadd nyugtassalak meg, szerintem Bidennek, Gyurcsanynak, meg FeGyornek sincs.

A 444 -en ez meno, en tudom, meno a vadhajtasokon is, jol mutat a telekszen meg a 888 -on is, csak a szemelyeket es az esemenyeket kell a politikai igenyeknek megfeleloen cserelgetnetek. De ez a szar attol meg itt lesz a nyakunkon.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

+1 Egy ideje "stadionozni" nem menő. A stadionozás a proli, demagóg, tájékozatlan és buta ember ismérve. Arra utal, hogy az illető fogalmatlan, nem érzi az új idők szelét, olyan dolgokat hánytorgat fel amik már megfakultak. Sőt, egy pillanatra akár még azt is elképzelhetnék ezek a szerencsétlenek - ha igazán akarnák - hogy ezek a stadionok nincsenek is ott! De meg se próbálják, menthetetlenek, szánalmasak. Meg amúgy is lássuk már be: a stadionozás lejárt lemez, unalmas. A stadionozás a Gyurcsányisták ópiuma. Légy okos, ne stadionozz! Meg se történt, ingyen volt mindegyik, de ha nem is teljesen ingyen, akkor is ez volt az egyik legfontosabb dolog amire pénzt kellett költeni az elmúlt években, ha ezt nem látod be, hülye vagy, mi több: hazaáruló.

Sokszor volt már.., - stadionok ügyében kérdezd az azon évekig dolgozó, munkabérüket ott megkereső építőipari alkalmazottakat. - Nekik is van véleményük. (De John Maynard Keynes munkáit is érdemes elolvasni, tőkés viszonyok között egy kapitalista gazdaság állami élénkítésének lehetőségeiről.)

 

Ha kórház épült volna, akkor meg miért az. Ismerjük ezt, a Bpre tervezett gigakorhazzal sem kevés kört kellett lefutni.

Szökőkutak helyett álljon itt a liget projekt példaként. 

Tehát teljesen mindegy, mit akar Orbán, vagy bárki. Amíg nem Fecó van hatalmon, addig minden foscsi. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Addig, amig kormanyzati szinten stadionok, etc. epul, a fovaros a burokraciacsokkentes kereteben 55 tanacsadora szorja a penzt, addig semmire nem kell szamolni. Es ez csak ket szembeallithato dolog a kb. ketezerbol.
A Lanchid sorsat senki nem viseli a sziven. Ket hunyo van ebben a bujocskaban.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Érdekes meglátás. A gyerekem a gyerekem., tudom, hogyan kell szankcionálni. 
A politikus meg azt hazudta neked, hogy mindent megold, belehugyozik a ventillátorba és akkor jó lesz, szabadvárosok in effect, vesszen Orbán, tiborcadó, klímahármasmetróba, mindent visszaveszünk, ingyenbékávé, whatever.

Te meg elhitted, és -a második mondatomra reflektálva- nem tudod, hogyan kell szankcionálni, mert nincs semmi  a kezedben, csak a kormány/ellenzéki propaganda, amiből a neked tetszőt benyalod :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Gyurcsány az egyetlen, aki konkurencia Orbánnak, a többit bedarálta. Még olyat is képes volt csinálni, ami teljesen elképzelhetetlen volt: a deklaráltan ellene létrejött szélsőjobbos Jobbikot baloldali szárnypárttá változtatta. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

egymást tartják hatalmon. a gyurcsány klán kussban ücsörögne a villájában és eltakarodna a politikából azzal gyengítené az ellenfelét leginkább.

A személyeskedés nem új keletű dolog. 2002-ben kampányolt először és utoljára párt az elért valós eredményeivel. A MASZOP pedig nekiállt démont csinálni OV-ból és bejött nekik. Azt pedig amire a szavazók reagálnak ellesik egymástól. Ennek az eredménye az, hogy manapság itthon nem a saját indulóikat teszik fel a plakátjaikra az indulók, hanem egymást; a közbeszéd sem a megvalósult, hanem a hiányolt dolgokról szól.

És persze a politikai üzenetek elvesztettek minden realitást.

A beruházásmultiplikátor működése független attól, hogy mi a beruházás tárgya. Tehát ha egy, a stadionoknál hasznosabb beruházásba fektetik bele ugyanazt az összeget, akkor a másodlagos hatás ugyanúgy érvényesül, ezen felül viszont az elsődleges haszon is jelentkezik. Ez a baj a stadionokkal. Öncélú.

Javaslom Keynes munkái olvasása mellet Szathmári Sándor Kazohinia című könyvét is elolvasni, ott van egy hasonló jelenet, ami pont ideillik.

Ha az ellenzek igy folytatja, meg is lesz. Egyedul FeGyor kezd rajonni arra, hogy kell a populista fordulat (adjunk mindenkinek 100 rudit az oltasert) - sot, ha megnezed, a momentum politikai iranyvonala es kommunikacioja is haonlo, mint anno a Fidesze volt. Mi tobb: meg kulsore is hasonlit a fiatal Orbanra a csavo.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 15:03

Valami ellen a vakcina mindenképpen immunizálni fog. Legalább az Adeno (azaz az ártalmatlanított genetikai Covid-fehérjét hordozó vírus..,) ellen biztosan  :)

Talán rosszabb, megbízhatatlanabb nem lesz, mint az onnan származó tesztek. (Egyszer anno nekem kedves professzorom mondta speckolon, "kis túlzással a vénába bele lehetne köpni, az emberi szervezet felkészült a szennyező anyagok eltávolítására." :) )

Végül is az ember vakcinával együtt sem kockáztat többet, mint hogy majd egyszer elkapja a vírust, mindenkinél más az ellenanyag képződés mértéke. (A betegségeken átesetteknél biztosan így van.) A baj inkább az, hogy hamis biztonságérzetet adhat. (Az angliai egészségügyes hölgy, aki a Pfizer második oltására várva kapta meg a 19'-et úgy, hogy még a családjában is mindenki beteg lett.)

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 14:55

Meglep a kínai vakcina elutasítottsága pl. az mRNS-eshez képest, mikor az előbbi "hagyományos" módon hat elvileg, az utóbbi meg meglehetősen új technológia. Ideológia/politika szagot érzek. Képmutatás a Pfizerben megbízni, míg a másikra rávágni, hogy "gagyi kínai, biztos szar". 

A vakcináztatás mindenképpen kísérleti ilyen léptékben, (az üzleten kívül, - azért arra jó lesz, hogy pár év múlva a kutatók levonhatják a következtetéseket, mi mennyire vált be. - Szerintem sem oroszoknak sem a kínaiaknak nem érdekük a sikertelenség.., sőt!)

az összes cég fő érdeke a profit. Nincs ezzel semmi gond, amíg az nem áll mindenek felett.

mivel ez a vírus nagy mértékben mutálódik, így szerencsére biztosítva van minimum középtávon a nagy arányú bevételük :), hiszen újabb és újrabb körökre lesz szükség.

Szerencsére a profit maximalizáláshoz per pillanat minél több életben maradó emberre van szükség akiknek újra és újra el lehet majd adni a különféle készítményeket..

A mutáció egyik lehetséges hatása az, hogy  a vírusburok-felszíni tüskefehérjéket módosítja. Ezek leganagyobb része "néma" mutáció (nincs érdemleges, tapasztalható  hatása), kisebb része kedvező a vírus sejtfelszíni megtapadása és sejtbe való bejutása szempontjából, illetve szintén kisebb része kedvezőtlen ugyanezen a téren.  

Mivel az antitest (=immunglobulin) és az antigén (=tüskefehérje)  a kulcs-zár elv alapján tökéletesen kell összeilleszkedjen ahhoz, hogy hatásos védelem alakuljon ki, ezért ha nem megfelelő, azaz a tüskeférjéhez nem pontosan illeszkedő antitesteket termel meg a vakcina hatására a szervezet,  akkor az új típusú (=mutálódott) tüskefehérjéhez kisebb hatékonysággal (kisebb valószínűséggel bekövetkező esetben  egyáltalán nem)  tud majd kapcsolódni, tehát az immunizáló hatást, s ezzel a szervezet védettségét nem kellő mértékben (vagy egyáltalán nem)  tudja az oltóanyag kiváltani.

Tehát csak a tüskefehérje megváltozását kódoló, kisebb mutációk esetén lesz még okés a régi mRNA-alapú oltás. A nagyobb fokú változás esetén ugyanúgy kisebb hatásfokúvá vagy akár teljesen hatástalanná is válhat, mint egy hagyományos oltóanyag.

Benne van a tapasztalat a kínai termékekkel kapcsolatban vastagon. De szerintem a kormány iránti "hatalmas" bizalom is. Vezérünk még rá is játszik erre, hogy megpróbálja átnyomni az elfogadást... Ha azt nyilatkozta volna, hogy "nem sietjük el az engedélyezési eljárást, mert ez fontos szempont", valahogy mindenki nyugodtabb lenne szerintem. De neeem.

Szerintem most mindenki a élet folytathatóságában szeretne bízni, és ha ez kell hozzá, kár a para. - OV is biztosan ezért forszírozza. (Mert az álom, hogy a vakcináztatás után nem lesz senki beteg, nagyon erős szavazatszerző tényező lehet, - ennek még 22 tavasza előtt ki kéne derülnie, - de jelenleg a gazdaság többletköltséggel való működtetése sem tölt el senkit fent örömmel.)

Pláne, hogy a kutatómunkát ott lényegében a BioNTech végezte nem is Pfizer. Nekik mRNA kutatás a fő profiljuk és Karikó Katalin a BioNTech alelnöke. Természetesen komoly kutatás van a messenger RNA alpú vakcinák mögött is. De inkább itt siettették és ezzel lazították az engedélyezési folyamatot a Covid-19 válság miatt és pont nem a konzervatív Adenovirus alapú vakcináknál. 

Akkor is, ez egy bazi nagy sztereotípia. A kínaiak akkor csinálnak meg valamit jól, amikor akarják. Attól, hogy a sok fillérbaszó hülye maga helyett a kínait szidja, mert garancia nélküli szemetet rendelt Kínából, még nem lesz minden szar, ami kínai, különben el sem indulna a sok "német minőség" autó. Sem az eszköz, amin rendelték a kínai terméket. 

A magyarok hiresek arrol, hogy a sztereotipia es a demagogia nem all messze toluk. 

(Egyebkent az aliexpressrol rengeteg jo kinai cuccot lehet venni, lasd: eleaf, orico, meterk, hogy csak par peldat irjak. Es en hiaba ertek Veled egyet, a nagy tobbseg -sajnos- nem fog.)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nyilván egy már kialakult konfliktusról van szó. Vagyis h az engedélyező hatóság nem ugrál úgy, ahogy Orbán szeretné. És bízok benne ez nem is fog megváltozni egy ilyen nyilatkozat után! Vagyis az lesz, h betartják a protokollt. Ha a politika úgy gondolja, h nincs idő a protokollra, akkor az ezzel kapcsolatos döntést és felelősséget neki kell felvállalnia! Ez a sajtón keresztül való üzengetés  a tehetetlenség jele.  Pláne, h most eképpen a napvilágra került konfliktus különösen érzékennyé tett minket arra, hogy ne fogadjunk el egy olyan oltást, amit egy olyan hatóság hagyj jóvá, akinek a vezetőjét hirtelen leváltanák. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az engedélyeztetés forszírozását a világon mindenütt eljátszotta a politika, ahol most oltások folynak. És ha az oltások valóban működnek, az diadal lesz a javából. A történelemkönyvek 1000 év múlva is emlegetni fogják. (Ha nem, na az mindannyiunk baja lesz.., de alaposan. :) )

Nem lesz diadal. Mert ha működnek is az oltások akkor is évekig el fog még húzódni a járvány: eleve sokan nem is hajlandók oltakozni; sokáig tart mindenkit beoltani; hiába oltották be mégis beteg lesz; mutálódó vírus ellen nem lesz hatásos; oltás mellékhatásai is előjöhetnek stb - a végén kb ugyan annyi ideig fog tartani mint a 100 év előtti járvány is tartott. Jó esetben kevesebb lesz az áldozat. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nekem elég komolynak tűnik! 
De amúgy ez sokszor eszembe jut amikor a jelen helyzet deprimáltságát kéne megítélni, hogy a 100 év előtti korszellem mi mindennel volt terhes: a Monarchia szétesése; vesztesnek elkönyvelt (de valójában nem győztek le minket) háború; az ország feldarabolása; gazdasági világválság; kommunista rémuralom; román megszállás; és akkor még ezekhez jön spanyolnátha - mint "hab a tortán".  Micsoda idők!  És most nekünk "csak" ez a picike vírus jutott, de az kb bedöntött minden struktúrát.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Elég gyakori dolog, hogy a mai ember csak legyint a múltra, mert nem ismeri a körülményeket.

Még rosszabb, amikor valami ultramodern, még szélsőséges ideológia alapján ítélik meg a múlt személyeit és gondolatait, de ez más téma. (Volt 5-6 éve, hogy egy konferencián valami nagy hacker tartotta a felvezetőt, fellépett a pódiumra nagy lazán, egy sörrel a kezében, reggel, aztán tipikus öntelt német fasz módjára elkezdte becsmérelni a múlt emberét és értékeit, persze az egésznek semmi köze nem volt a szakmai esemény témájához. Na ő hozta a sztereotípiát.) 

"de az kb bedöntött minden struktúrát."

Éppen ellentétesen itélem meg a járvány hatását, bár valószinüleg a kivételezett helyzetemnél fogva elfogultan optimista vagyok (értsd megvan a munkám, új autót, lakást vásároltam 2020-ban, a tágabb családomban sem esett senki a járvány áldozatául, stb). Nagyon sokan mondták hogy csont megváltozik az egész világ meg az élet meg a felfogás meg a minden, de én inkább felszinesnek látom a változásokat, a nagy mozgató rugók még mindig ugyanazok.

Inkább úgy látom hogy a társadalmi, gazdasági és politikai struktúrák nagyjából rendületlenül megálltak 2020-ban is, hiszen sehol sem lett a vége zendülés, felkelés, tömeges munkanélküliség, elszegényedés, semmi extra. Legalábbis Európában, különösképpen pedig nálunk. A szabályokat betartjuk, hordjuk a maszkot, hiszünk a hatóságnak, a kutatóknak meg az orvosoknak (so-so, persze van mindig kérdőjel, és van egy bizonyos elhülyült réteg akit mindenféle jöttment szélhálmos bele tud rángatni a hülyeségbe, de szerencsére ők viszonylag kevesen vannak).

Azon kivül hogy bizonyos iparágak bezuhantak (hotelek, repülés, etc), a többi so-so köszöni szépen. Például az európai autóipar minusz 10%-on áll. Na bumm, ki a faszt érdekel? Teljesen kezelhető. Nem azt mondom hogy nincs baj, rohadt sok baj van, de hagyjuk már ezt a spanyolnátházást meg huszadik századnak bármelyik nagy világégéséhez hasonlitást. Makó meg Jeruzsálam esete.

Be van csukva az étterem meg a mozi, de azt hiszem ennyit még visitás nélkül kibirunk...

Works for you.

Ha ezt azoknak mondanád a szemébe, akik csődbe mentek 20 év gürizés után, vagy elvesztették a munkahelyüket egyik napról a másikra, akkor rájönnél, mennyire nem korrekt az, hogy a saját világod érintetlenségét extrapolálod az egész helyzetre.

A szolgáltató-ágazat jó része (nem csak az idegenforgalom !) dögrováson.  És ezen az ilyen-olyan, állami alamizsna-jellegű támogatás majdhogynem csak a halottnak a csók kategória.

Talán a spanyolnáthához hasonlítani valóban fölösleges, mert az áldozatok száma / aránya a Covid-19-nél sokkal kevésbé rossz,  de a gazdasági hatása igenis mérhető hozzá.   (Még az a szerencse, hogy most nem egy világháború után vagyunk, mert akkor tényleg bedőlhetne a teljes gazdaságunk is.)

Nyugodtan behelyettesítheted Orbánt a legtöbb politikusra, beleértve az EU-t és a UK-t is. Ezek így működnek, a modern képviseleti demokrácia így működik. Az más kérdés, hogy klasszikus értelemben se nem képviselik a többséget, legfeljebb adnak a látszatra, se nem demokrácia a nyugati rendszer, még Svájc sem, még ha ők próbálkoznak is. Persze definíciótól függ, az NDK is demokratikus köztársaság volt. :)

Ennek a modern képviseleti demokráciához sztem olyan értelembe van köze, hogy képtelenség kötelezővé tenni az oltást, mert az biztos bukást jelentene '22-ben.  Innentől kezdve az oltás önkéntes elfogadása a választók részéről kulcskérdéssé válik. Most egy ilyen szituban keménykedni az engedélyező hatósággal, hát kb elefánt a porcelánboltban esete. Tulképp azért sztem az ilyen viselkedés nem annyira jellemző Orbánra, h ne tudná reálisan felmérni a dolgokat. Szóval én nem is nagyon értem ezt a sajtón keresztüli üzengetést. Érted: kínai oltás!!!!? És hagyják gyorsan jóvá? És akkor nem lehet választani, h milyen oltást kap, aki regisztrált? Ilyen körülmények között az a meglepő, h nem próbálják tömegesen töröltetni a regisztrációjukat, akik voltak olyan 'gyorsak' és regisztráltak! LOL! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 21:25

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3542205065834480 ez is egy vélemény

 

"

Magyarországon a gyógyszer törzskönyveztetést az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) végzi. Vezetőjét Kásler Miklós EMMI miniszter nevezi ki.

Aki egy öttagú tanácsadó testületet is kinevezett a főigazgató mellé. Erről a korabeli Index így ír: "Ennek tagjai között ott találjuk a korábban a vezetői posztra szóba került embereket, de érdekes módon van két nem orvos is: Maurer Szemere, aki korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó titkára, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja volt, illetve Méhes László nevű mosonmagyaróvári ügyvéd. "

"

Szerkesztve: 2021. 01. 16., szo – 08:28

Tények:

  • Magyarország lakosságarányosan a 10 legátoltottabb EU-s ország közt van
  • Ez az EU-s átlag felett van
  • Olyanokat előzünk, mint a franciák, hollandok, belgák
  • A jelenleginél sokkal többet is tudnának oltani

Vagyis: a kormány hajlandóságán, az egészségügyi hatóságokon és az oltószemélyzeten nem múlik

Tegyük fel a kérdést, hogy akkor

  • miért nem oltunk többet
  • kin vagy min múlik
  • ki vagy mi, és mi által helyezett óriási nyomást Orbánra, a kormányra és a magyar oltási programra

trey @ gépház

Én azon gondolkodom, hogy vajon melyik a jobb megoldás: a beérkezett adagok felét félretenni, mert hátha nem jön vakcina a második adagra (amire egyébként szerződés van, és a beadás időpontja nem teljesen kötött, hanem elég tág tól-ig határ van rá), vagy felhasználni az egész mennyiséget oltásra, bízva az ütemes szállításban, és így megduplázni az átoltottság mértékét.

Jelenleg a kormány az első stratégiát alkalmazza, ha a másodikat alkalmazná, akkor kétszer akkora lehetne az átoltottság mértéke. És ez - legalábbis részben - válasz a feltett kérdéseidre.

Jelenleg a kormány az első stratégiát alkalmazza,

Helyesen, ugyanis ha valami miatt nem ér ide időben a második oltásra való adag, az első teljes oltást kidobtad. Egyébként, ez nem válasz a kérdéseimre. A németek is rákezdték már, hogy ezt megint elbaszta az EU.

trey @ gépház

ez hogy mukodott volna? pfizer gyarto kapacitasa veges. Orban odafuttyentett volna, hogy "most marpedig kuldjetek 20M vakcinat, izibe de gyorsan!" a vilag tobbi orszagai meg osztozkodjanak ahogy tudnak.

vagy az EU kapott 100M-ot, ebbol 99M maradt nyugaton, a maradekot meg idekuldtek nekunk? vagy miert jutott nekunk csak ennyi?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Penz beszel. Ha a -valoban lenyeges ugyekben- fillerbaszo EU nem a szines egyenisegekkel, jogallamisaggal, whatever lenne elfoglalva, hanem azzal, hogy ennek a szarnak minel elobb vege legyen, lett volna lehetoseg lepni. A szerbek maholnap 1millio vakcinat kapnak kinabol, az EU burokracian keresztul elerheto ket vakcina nalunk kb. marciusra eri el ezt a szamot. Fatoku imbecil kretenek gyulekezete.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mindeközben:

Tiltakoznak az EU tagországai a Pfizer szállítmányok akadozása miatt - Ursula von der Leyen kapott valami ígéretfélét

Hat európai uniós ország - Dánia, Finnország, Svédország, illetve Észtország, Lettország és Litvánia - levélben fordult pénteken a brüsszeli testület vezetőjéhez, amelyben "elfogadhatatlannak" nevezték, hogy a Pfizer a következő hetekben várható szállítmányai jelentős csökkentéséről tájékoztatta őket. "Ez nem pusztán a tervezett oltási menetrendekre van kihatással, de gyengíti az egész folyamat hitelességét is" - írták. Arra kérték az Európai Bizottságot, hogy gyakoroljon nyomást a vállalatra a rendelések pontos és stabil teljesítésének biztosítása érdekében.

trey @ gépház

Miután nem hozzád szóltak és igazából (bocsesz) ez nem a te meccsed volt már a gyökerétől kezdve... én szívből remélem, hogy nem zavarja. 

Jaja, hozzám sem szóltak. Amennyire ez érdekel téged, annyira érdekel mást jeah

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Én inkább úgy látom, hogy a Pfizer vezetője a sajátjainak segítésére teszi prioritást.."

Áruld el drága aranyom hogy átolvastad-e a pfizer-Izrael vagy pfizer-EU vagy pfizer-bármelyikország szerződéseket?

Nem?

Mert ha nem, akkor arról pofázol, amiről halvány lila fingod sincs.

(elnézést de felhúz ez a, hogy is mondjam, fantázia alapú véleményalkotás)

Hint: megirták, hogy az számit melyik ország milyen szerződéseket kötött melyik gyártókkal. És a szerződés szerint kell szállitani. Úgy tűnik, egyes országok jobb lóra tettek, igy ők azt kapják, mások meg azt, amire szerződtek. Megmondták, hogy 2021 a vakcinaversenyről fog szólni minimum egy évig. Szokjunk hozzá, lesznek meglepő dolgok idén. Vicces lesz látni, amikor az egyik ország egy nagy bulizó fiesta képét festi majd a kiváló átoltottsággal, a másikban meg mindenki a lakásban nyomorog, mert dúl a járvány.

Hint: a “pofázós” retek szövegre immunis vagyok és a  “drága aranyom” duma sem érdekel, vidd pl. a kék osztrigába. Ámbár a zsidó származással kapcsolatos érdekesség megemlítését jól mellre szívtad, szóval ha innen fúj a szél, akkor bocsesz. 

Hint2: Izrael fogadjunk nem jár úgy *sem*, hogy egy személy a második adagot már nem kapja meg. Akarom mondani a lehetősége sem fog felmerülni az ilyen szívásnak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

meretke aranyom, meretek...

kb. mintha a sarki fuszerest meg egy orszagos bolthalozatot akarnal osszehasonlitani rugalmassagban..

az alcsuti hentes es meszaros egyedul tobbszor tett keresztbe a gyors EU-s donteshozatalanak mint masok osszesen az elmult evekben..

Fasza, már azt hittem csillagom, hogy az EU jól működik, azért rejszol rá mindenki, aztán kiderult, hogy egy ilyen jelentéktelen valaki is tud neki ártani, mint Orbán. 

Amúgy a méret a lényeg? Akkor peldalozzunk az USA vakcinabeszerzesevel. Ejnye, azt meg trumpliek csináltak? Jó, akkor Nagy-Britannia. Ejj, hogy azok meg kileptek. Hát hogy magyarázzák meg akkor végül ezt a csodálatos teljesítményt? Orbán, mi? Legalább Te elhiszed... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

sot, Albania sem tagja az EU-nak es Csád sem..jah, hogy nem azokkal érvelsz, hanem a vilag legfejlettebb orszagaival?

ehh..micsoda pechem van...

 

Igen..az EU szar, mert nem baszott oda orbannak vagy Mo-nak amikor eloszor keresztbe fekudt a sinen, hanem mint egy jo apa a hulye gyerekevel turelmes volt es ma is az..ahelyett hogy lebaszott volna 2 kurva nagy fulest es kibaszta volna par eve az EU-bol, hogy akkor "ba*d meg orban a funyirodat!"

Tehat akkor az EU azert nem volt kepes a leheto legjobb megallapodast teto ala hozni, mert csoro. (Ird le legyszi, hogy Orban miatt.)

Az EU nem basz oda Orbannak, mivel az EU feladata az, hogy megfelelo kriteriumok mellett az EU gazdagabb tagorszagainak gazdasagi szereploi altal uzemeltetett leanyvallalatok jol jarjanak. Teged ugyesen megetetnek a hetescikkelyekkel, meg jurovakkal, meg csekatalinokkal, hogy azt akard hinni, hogy fontos vagy nekik. :D Es lathatoan meg fel is baszod rajta magad...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

miert nem ahhoz szolsz hozza amit irtam?

miert ezt az ocska ezerszer megcafolt es amugy is szar osszeeskuves elmeletet rancigalod ide a fulenel fogva?

ennyire fussa(sic) csak?

 

az EU lassusaganak es dontesi problemainak a tagorszagok (kulonosen a keleti tomb) kompromisszum keptelensege az oka.. konnyu egy gyorsan donteni ha csak egy szemelynek kell donteni. (lasd sarki fuszeres)

egy demokratikus kozossegben sokkal nehezebb dontesre jutni, meg is pl. egy ekkora "piac" jobban tudja ervenyesiteni masokkal szemben az akaratat pl. a vakcina rendelesnel, mert minden epeszu kereskedo tudja, hogy a suru filler jobb mint a ritka forint.

Pont ahhoz szoltam hozza. Albania es Csad lett osszehasonlitva a nagy es fasza EU -val. Mint alma(mag) a kortevel. :)

Megcafolni pedig nem sikerult, talan csak a sajat mondandodat: az un "koltsegvetesi vita" meg veto, amiben -hogy kello mennyisegu zset tolhassanak keresztul xy erdekek menten- siman lefekudtek Orbannak. Es ezutan is le fognak, amig a magyar termeles olcsobb es/vagy egyeb erdekuk szolgalja. Milyen furcsa, hogy pont az a Nemetorszag fekudt le leginkabb (latszolag) akik a legnagyobb mukodo toket toltak Magyarorszagra...

Az EU dontesi mechanizmusa szandekosan ilyen lassu: a tagorszagok tettek ilyenne. Es a keleti blokk akkor meg fasorban sem volt.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jujj dejól megmondtad, majd egyszer talán elsírom magam. Brühühü, meg még ez a zorrrbáán is jájájáj <almost cry, vagy egyáltalán nem cry>. 

Nah most mi legyen basszameg, még megmondhatod, utána viszont én döntök. Lecsaphatsz bármit, hadd lássam már mit tudsz vegre.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

en szeretnek magamnak oltas pont olyan okbol mint te (pl utazas). de nincs az az isten hogy kinait vagy a ruszki csodat beadassam magammal! (raadasul konnyen lehet hogy lesznek orszagok akik beutazaskor nem fogjak elfogadni ezeket az oltasokat a turistaktol)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egyetlen konkrétumra van szükség: igaz-e amit az Index írt? Azaz, h tényleg lemondott annak vállalatnak a vezetősége aminek a vakcinájának a gyorsított bevezetésének a szándékát már eddig is fenntartásokkal fogadtuk jó-néhányan! Mert ha igaz, az olyan bizalomvesztést implikál, h sztem el is vethetjük a kínai vakcinát, mint opciót - legalábbis amíg önkéntes az oltás felvétele.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Jaj, ne már! És erre amit most csinálsz nincs valami kategórianév az interneten? 

Mert ha nincs, akkor javaslom rá a "tettetett naivság" -ot!

 

De amúgy abban igazad van, h nagyon ki van éleződve a helyzet és miden hírre túlzott amplitudóval reagálunk/ok! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

És itt jön a média felelőssége.

Amikor majd nem ennyiben merül ki az ujságírás, hogy (fiktív idézet, de 2 percen belül szembejöhet):

"DRÁMAI DÖNTÉS, ORBÁN KÍNAI FÜRKÉSZ VAKCINAGYÁRTÓJÁNAK VEZETŐI LEMONDTAK A HÍR HALLATÁRA, HOGY ORBÁN OLTATNI AKAR A VAKCINÁJUKKAL44!4"

akkor nem lesz ekkora az oltásellenesség. Régen ehhez a mindenegybenblog, meg hasonlók kellettek, ma már a mainstream média is így működik. Közeledik a választás.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

> És itt jön a média felelőssége.

Hja, van még bárki e világon, aki azt gondolja, hogy értelmezhető a felelősség fogalma a média kontextusában? Nem h most nem értelmezhető, hanem sosem volt az!  pl a MÚOSZ a szolgálatok fedett ügynökeiből állt! Ezek akkor is hazudtak amikor kérdeztek!  Ez az egész újságosdi lényege, erre lett kitalálva - a hazudozásra! Paradoxonként írom, h ha még igaz is amit állít, akkor is hazudik, mert nem a teljes igazat mondja. 

És az van h a kormányzati szinten ezt persze megpróbálják manipulálni, de már annyi féle narratívát kieszeltek, hogy azok végül kezdenek egymásnak ellentmondani, meg már Orbán is belefáradt szerintem, h most épp mi az aktuális állítandó dolog - és frusztrált a megoldhatatlan Covid-helyzet miatt. És ez azon mérhető le v. érzékelhető pl., h a sajtón keresztül üzenget az eljáró hatóságnak és úgy viselkedik mint elefánt a porcelánboltban, ami tör mindent jobbra balra akkor is ha a legjobb szándékkal próbál mozogni. 

Ha egy évvel később jön ez a vírus és épp túl lennénk a választáson egyből kötelezővé tennék az oltást. Most viszont ezt nem tehetik meg. Lényegében a regisztrációnak is az az értelme, hogy lássák mennyi vakcinát kell rendelni. Az elég gáz lenne, h berendelnék a sokmillió db oltást, aztán a nyakukon maradna. Nem győznék hűteni :) 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A media felelossegenek fogalma ertelmezheto. Buntetni is lehetne - no nem a torveny szigoraval, hanem a felhasznalok/olvasok reszerol.

Alapjaba veve teljes agyrem. Nem varok el osszhangot, egyetertest, megalkuvast. A sokat szajkozott objektivitast azonban igen. Ez teljes mertekben hianyzik a magyar sajtobol.

Amugy meg: regen el kellene felejteni azt, hogy barmi kovetkezmenyek nelkul maradhat. Aki hazudik akar politikuskent, akar ujsagirokent az orszagot erinto ugyekben -minositett esetkent, ha ez embereleteket veszelyeztet-, az mehet par evre a huvosre. 

Hiu abrand, tudom :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

másik hír: https://index.hu/kulfold/2021/01/15/norvegia_ova_int_a_sulyosan_beteg_i…

Már h az oltás állítólagosan nem létező mellékhatásaiba halnak meg az idős betegek. Most akkor mit javasoljak az idős hozzátartozómnak? Oltassa be magát v. sem? Már magam sem tudom eldönteni! Egyfelől jó dolognak tűnik, hogy megjelennek ilyen hírek is, mert felhívják a figyelmet a veszélyre. De az a frusztráló, h hiába hívják fel a figyelmet, mert a sok figyelemfelhívással végül egyre bizonytalanabbá válok a döntésben. Így ez végső soron nem segít, hanem hátráltat. És ebből az aspektusból lehet megérteni a media/sajtó végtelen alávalóságát mert nekik pontosan az összezavarás és elbizonytalanítás a szuperképességük.   

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Korunk satnyaságának egyik markáns jele ez a végletekig történő önfeladás a fetisizált fehér köpeny - valójába nem is létező - tekintélyének. Nem volt annyira régen, amikor a doktor nem úr volt, hanem felcser. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Valójában az "IT-related problémák" kifejezés egy csúsztatás. Ilyen problémák ugyanis a valóságban nem, csak h úgy mondjam fikciósan/elképzelten léteznek. A problémák a valóságban könyvelés-; raktározás-; logisztika- stb related problémák. Vagyis h pont arról van szó, h a saját szakmánk [gamerpistike és Kolompár Vanessa módjára] könyvelési, raktározási, logisztikai problémákkal foglalkozik ill. problémákat old meg. 

Sztem helyesebb lenne az orvoslásra, mint konzultánsi szerepre tekinteni! A gyakorlatban meghallgatni, h mit mond, de azt csak egy komponensnek tekinteni a döntésünkben, aminek meghozatalát a legvégsőkig saját hatáskörben kéne tartani, és nem átengedni valakinek aki olyan dolgokról beszél amiket nem lehet érteni v. meggyőződni azok igazáról (függetlenül attól, h egyébként igaza van-e v sem abban amit mond). Itt csak az a lényeg, h számomra mennyiben fogható fel/fogadható el amit mond. A saját magammal [és hozzátartozóimmal] szembeni felelősségem integritása nem sérülhet az orvoslás 'igazsága' által. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

lassuk jol ertem-e.

 
A kinaiak megcsinaltak, es leteszteltek az oltast.
majd megkaptak a magyar burokratak, akiket Orban azert tart, hogy atcsoportosithassa a zsebedbol a penzt az o zsebukbe, es persze hogy jo sokaig uljenek rajta, hogy ugy latszon csinalnak valamit, de ok nem tesztelnek, tehat lenyegeben semmit nem csinalnak
Majd az az Orban, aki azert tartja oket, hogy jo lassan ne csinaljanak semmit, rajuk parancsolt, hogy azt a semmit most gyorsan csinaljak?

Na de ha most en azt elhinnem hogy azok fontos dolgot csinalnak, es Orban rajuk parancsolna, hogy hamar csinaljak, akkor az azt jelentene, hogy osszecsapjak azt a dolgot, ami amugy sokaig kellene, hogy tartson. Nem? 

 

:D

Nemnem, a kínai vakcinát Orbán fizette az úniótól lopott hetescikkelyből, direkt nem is csinál semmilyen kommunikációt ám hogy a kínaiak megölték a vírust amit most ötgével besugároz a huawei! Megtiltotta a Pfizernek is a termelést, bizony! Sokkal menőbb, mint I. (Tervnélküli) György!

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Csak most olvastam. Vélemény? Nyomást helyezett, nyomást rakott, nyomást tett ezek helytelenek. Helyesen nyomást gyakorolt. Itt tart az újságírószakma 2021-ben.

ezek helytelenek

Angolból szó szerinti visszafordításban helyes: put pressure on. Biztosan hozzászoktak, hogy onnan prüntyögnek át mindent. (lefordítják majd {átszerkesztik|elferdítik})

sajnos a saját fogalmazásmódomon is látványosan érzékelhető. Bár szerencsére nem vagyok újságíró :).

Szerencsére nyugaton jófajta sürgetés van: https://index.hu/kulfold/2021/01/18/ausztria_europai_unio_jarvany_oxfor…

"Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca brit–svéd gyógyszeripari cég koronavírus elleni, közös fejlesztésű oltóanyagának mielőbbi engedélyezését szorgalmazta,"

LOÁL

Mi lenne, ha hagynánk a tudósokat nyugodtan dolgozni? Ha a feleségem sürget, akkor megmondom neki, hogy attól csak lassabban végzek, de még el is baszom, ha zavarog. És valóban le is lassítok kicsit, hogy lássa. Kezd leszokni róla, hogy sürgessen. Ezt kellene a tudódoknak is csinálni.

Szerkesztve: 2021. 01. 19., k – 10:09

.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Milyen nyomásgyakorlás? Fake news!

Szerda, 17:39:

Szijjártó Péter elmondta: a magyar gyógyszerészeti hatóság szakemberei jelenleg is Oroszországban vannak és a helyszínen tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát. Csütörtökön az orosz egészségügyi hatósághoz látogatnak és folytatnak konzultációt.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-megerkezett-az-orosz-vakcin…

Szerda, 17:57:

A magyar hatóságok engedélyezték az Astra Zeneca és a Szputnyik V oltását - tudta meg az Origo.

https://www.origo.hu/itthon/20210120-astra-zeneca-szputnyik-v-engedely…

Maximalisan igazat kell, hogy adjak, ez bizony tomeny nyomasgyakorlas. Tekintsunk el attol, hogy en ezzel egyetertek, nezzuk a Te szemszogedbol. Lebuktattad a nyomasgyakorlo gonosz orbant, aki nem titkolta, hogy nyomast gyakorol. Az idezett cikkek is ugye a lakajmediatol szarmaznak.
Ilyen csak a legsotetebb diktaturakban tortenhet, nemde?

Erdekessegkepp vicces, amikor Te ezen problemazol, mikozben a baloldali index a megbaloldalibb merce balkozep Le Monde cimu forrasara tamaszkodva tamadja be a liberalis EU -t, es annak selyemfenyu donteshozoit hogy ilyen diktatorikus, marmar orbani modszerekkel  probal nyomast gyakorolni a sajat ugynoksegere epp a befuto vakcinagyarto javara - raadasul titokban.

Es ezt az egeszet -ha meg nem lenne eleg budos- a (most epp nem) gonosz orosz hekkerek viszik a nyilvanossag ele, mikor az EU olyan g..cimod tiszta es atlathato, es fasza, hogy olyat ember meg nem latott.

Hat hogy van ez? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Maximalisan igazat kell, hogy adjak, ez bizony tomeny nyomasgyakorlas.

Nem jött át a szarkazmus? A nyomásgyakorlás fake news. Nem történt ilyen.

Szimplán (állítólag) a hatóságok engedélyeztek úgy egy vakcinát, hogy az engedélyezési eljárást nem folytatták le. (Az éppen nem fejezték be ebből a szempontból pontosan ugyanazt jelenti.)

De látom, a tereléssel és a baloldalra mutogatással azért megpróbálkoztál. Amit én leszarok, de ügyes vagy, mehetsz a zsák krumplidért.

Mindezt a rájuk nehezedő nyomás miatt. Megmagyarázhatatlan módon én most atmentem fidesznyuggerbe, de szerintem csak megpróbálod elterelni a szót arról az egyszerű tényről, hogy pont ugyanaz folyik országos szinten, mint EU, vagy globális szinten. Csak ne felejtsük el egyformán kritizálni az összeset... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mindezt a rájuk nehezedő nyomás miatt. 

Szerinted mekkor a volt a nyomás az EMÁ-n, amikor a britek már rég oltottak?

Az ügynökség arra gyanakodott, hogy amikor a tesztfázisból a kereskedelmi forgalmazás fázisába jutott a vakcina, a tömegtermelés nem kellően alapos előkészítése miatt csökkent le az oltóanyag hatóereje.
A problémát csak napokkal később sikerült az oltás előállítójának orvosolnia. Miután ez megtörtént, a Pfizer-BionTech vakcináját 2020. december 21-én hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség: három héttel a brit, és két héttel az amerikai ügynökségek után. 2021 elején pedig a Moderna vakcinája is megkapta az engedélyt.

https://merce.hu/2021/01/19/nyomast-gyakoroltak-az-europai-gyogyszerugy…

Tehát a vizsgálatok lefolytak, a problémákat orvosolták, megtörtént az engedélyezés.

Ezzel szemben a jelenlegi információk szerint (és ugye elég valószínűtlen, hogy nem közvetlenül utasították az Origót a cikk lehozására) nálunk engedélyt kapott egy olyan vakcina, amelynek a külügyminiszter tájékoztatása szerint az engedélyezési eljárása nem zárult le.

Ugye érzékelhető, hogy a két eset nem pont ugyanaz?

Legalabb kiderult, hogy az EU jo nyomasgyakorlo, a zorban meg gonosz. 

Amugy: a problemakat nem orvosoltak, ugyanis az elsodleges problema az, hogy a Pfizer nem szallit a vart -szerzodesben rogzitett- utemben. Visszafele tehat mar nem mukodik a nyomasgyakorlas, olyat csak a gonosz dittaturas zorban tud, mer' dittatura. Tehat az EU kotott egy hatranyos megallapodast, aminek az eredmenye az, hogy mas iranybol, az EU -val nem szerzodott beszallitoktol lehet csak beszerezni vakcinakat.

Az orosz vakcina szallitasa valoszinuleg igy is joval kesobb tortenhet meg - ha egyaltalan megtortenik, mivel nincs gyartasi kapacitas - mint pl az AstraZeneca - Oxford University vakcinaja, mivel abbol mar elkeszult 200 millio tetel.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hogy az egyik a masikbol kovetkezik. Hogy kenyszerhelyzet van, mindenki abbol foz, amibol tud. Hogy igazabol 100% -ban elfogadhato vakcina meg ket evig nem letezik.

Vagy nezhetjuk maskent is: sok helyen engedelyeztek veszhelyzeti hasznalatra ezt a ket vakcinat; az AZ-O vakcinajat raadasul nalunk fejlettebb egeszsegugyi rendszerekkel rendelkezo orszagok (UK, peldaul). Az engedelyezesi folyamatot sem Te, sem en nem latom at; nem tudjuk, hol mi tortent valojaban. Ez majd egyszer a jovoben kiderul. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az engedelyezesi folyamatot sem Te, sem en nem latom at; nem tudjuk, hol mi tortent valojaban.

Annyit azért látunk, hogy (félhivatalos állítás szerint) engedélyeztek egy vakcinát, amelynek az engedélyezési eljárása (hivatalos állítás szerint) nem fejeződött be.

Leírom egyszerűen, hogy megértsd: a kormány házi propagandaportálja szerint engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül engedélyeztek egy vakcinát.

Ha valaki kíváncsi, hogy miért nem akarják az emberek az oltást, a kiemelt mondatrész a válasz.

Ha valaki kíváncsi, hogy miért nem akarják az emberek az oltást, fentebb kiemelve válasz.

Vagy amiatt, hogy folyamatosan ontjatok magatokbol a faszsagokat minden forumon. Most epp nem a kinai oltastol rettegsz, mert most mas a kormanyzati kommunikacio. Aranyfakivonat lesz? :D

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az engedelyezes(i folyamat) -szerinted- nem megtortent mivoltara torteno gorcsos hivatkozas az.

Mas: Mi lenne szerinted a megfelelo menetrend, ami alapjan Te biztonsagosnak, elfogadhatonak, ajanlottnak tartanal egy vakcinat -felteszem- laikuskent? (Kerlek, ne hivatkozzunk az engedelyezesi procedurara, mert egyreszt -felteszem- nem ismersz, masreszt a visszamenoleges torvenykezes mintajara azt is barmikor felul lehet irni visszamenolegesen is akar. )

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Teljesen lényegtelen, hogy én – laikusként – mit gondolok róla. Semmit. Nem értek hozzá. Ezért lenne fontos, hogy hihessek abban, hogy szakmai a döntés. Csak sajnos az elmúlt időszak tapasztalatai nem azt mutatják, hogy a kormány számára a szakmai ismeretek lennének a döntőek.

Viszont mivel van szűk családi körömben gyógyszerengedélyezéssel foglalkozó, megkérdeztem az ügy kapcsán. Kb. a következő volt a válasz: teljesen lényegtelen, mi a hivatalos processz, mert a vészhelyzet miatti szabályozás nem publikus, így gyakorlatilag bármire megadhatják az engedélyt. Szóval színjáték. Viszont ebben az esetben szerintem megbízhattak volna egy hozzáértő rendezőt. (Mondjuk a hozzáértő rendező éppen más posztra lett utalva, hogy egy egyetemet tegyen tönkre…)

Légy szíves, linkeld már ide, mikor rettegtem bármelyik oltástól?

Az engedelyezes(i folyamat) -szerinted- nem megtortent mivoltara torteno gorcsos hivatkozas az.

Ezt maximum te magyarázod bele. Én elsősorban a kormányzati kommunikáció anomáliájára hívtam fel a figyelmet.

Egyébként amíg az oltás önkéntes, addig megválaszthatom, mivel oltsanak be, így nem is lenne sok értelme, hogy rettegjek tőle. Van épp elég gondom a járványhelyzet következtében anélkül is, így eme lehetőséget meghagyom a Gődény-hívőknek és az AVilágTitkai olvasótáborának.

Eközben a HVG megcáfolja az AstraZeneca engedélyezését, mivel azt csak az EU engedélyezheti, mert az benne van abban a gyártói körben amivel közösen engedélyezünk és szerződünk EU-s szinten, kizárva a különutas ügyeskedéseket.

https://hvg.hu/itthon/20210120_Ideiglenes_hasznalatba_veteli_engedely_S…

Csodálkozunk az oltásellenességen, miközben összevissza hablatyolnak napi szinten...

A legújabb fejlemények szerint Szijjártó vásárolt 1 millió emberre elegendő orosz vakcinát, amit a következő három hónapban állitólag le is szállitanak és beoltanak majd.

Miután egy hétig arról ment a kommunikáció, hogy a kinait erőltetik.

Tisztánlátás és következetesség rulz.

Helyes. 2 hónap múlva elér az EU-ba is. Gyurcsány & CO elkezdheti ásni a saját sírját lassan. A nagyra hype-olt AstraZeneca, illetve a Pfizer is csökkentett üzemmódban fog vakcinát küldeni, a Moderna pedig említésre se méltó. A franciák által hype-olt GSK vakcina is befürdött, a többi pedig a láthatáron sincs.

Nem tudom melyik barlangban élsz, de már november/december környéke óta kapcsolatban vagyunk az oroszokkal, küldtek is cca. 6000 adagot decemberben.

A kínai vakcina is jönni fog, nem kell aggódni. Már októberben elkezdték a tárgyalásokat. Orbán ma is beszélt róla.

Nem adok 2 hetet, míg a többi tagállam is elkezd tárgyalni külső szállítókkal.

Én csak azt nem értem, hogy az orosz és a kínai cuccot hagyták fikázni a sajtóban, hogyan fognak innen visszatáncolni?

Még normie-któl is hallottam, hogy simán beoltaná magát a "nyugati" vakcinával, mert az "rendesen ki lett tesztelve (TM)" de az orosszal nem... Na most ezután a sajtó után hogyan fogják azt az egymillió önkéntest összeverbuválni ahhoz a rengeteg vakcinához? Pláne, hogy választható, hogy ki mit vállal be. Érdekes lesz ez.

A 444 már meg is írta, hogy a ketbit nevű tudományos szaklapjának szavazói nem akarnak orosz vakcinát, meg azt is, hogy a nepszava szerint az orosz eredmények alapján engedélyezték a vakcinát, mert a magyarok nem is csináltak semmit.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)