The Watch

Ajánlom mindenkinek, az első rész alapján megéri ránézni :)

https://youtu.be/Px-ljMM_EeM

Hozzászólások

Csak az ne nézze aki tényleg olvasta is a könyveket, és még szereti is őket (vagy ha igen, akkor legyen felkészülve, hogy ennek nem sok köze van hozzájuk)

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Végigszenvedtem.. 3.6/10.. Nem bánom, hogy az egész csak felszínesen hasonlít az eredetire, de ez sokkal jobb lett volna ha csak a világában egyezik, karaktereiben nem.. Az egész "alternatív világ" kivitelezés is annyira gyengén sikerült, hogy komolyan fájt végignézni.. Komolyan kár érte..

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Köszi! Trailer alapján is megpróbálós.

$ grep -c egy$ word.list
100

Nem ismerem a könyveket, és nagyon jól szórakoztam rajta eddig, az egész környezet, karakterek, történet mókás volt. A főhős mozgása önmagában hatalmas szerintem.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Én ismerem a könyveket, de el tudok vonatkoztatni tőlük amennyiben szórakoztató dolog készül, pl:

- Galaxis Útikalauzon, bár az inkább közepes, de nem rossz(pl fekete Ford Prefect)

- Good Omens, ez meglepően jó és szellemes lett

- Terry Pratchett könyveiből is volt már korábban néhány kellemes megfilmesítés(bár eléggé elvont a stílusa, nagyon sokszor csak írásban jön át): The Colour of Magic, Going Postal, Hogfather

Ezzel egyet kell értsek, sőt én is abban reménykedtem, hogy ez is hasonló lesz majd amikor az első bejelentést olvastam..
Sajna az eredmény nem ilyen lett.. és amikor már a jogtulajdonos (és egyben a szerző lánya) is így gondolja, akkor már kezdem azt hinni, hogy nem bennem van a hiba: https://www.theguardian.com/books/2020/oct/12/bbc-the-watch-shares-no-d…

// és igen, itt azok jártak jobban akik nem ismerik a világot és a karaktereket - nekik ez még tényleg élvezhető is.. Én meg percenként fogom a fejem, hogy "ezt miért így kellett????"

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

A Hogfather es a Going Postal nagyon jol sikerult szerintem. A Color of Magic+Light Fantastic-bol keszitett filmmel elsosorban az volt a baj, hogy ket regenyt is egybe akartak gyurni, es emiatt tul sokat kivagtak a tortenetbol itt-ott, ami miatt erthetetlenne es logikatlanna valt. A Johnny and the Bomb-bal is ilyesmi volt a baj, pont kiforditottak a tortenetet.

A Galaxis Utikalauzbol a BBC-fele sorozat sokkal pontosabb lett. Bar itt is igaz az (hogy Pratchettnel), hogy sok poen csak irasban jon at, a narrator sem eleg mindenre.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?