I(di)OT ötletek, amiből milliárdosok leszünk

Mivel még nagyon új az IOT, rengeteg lehetőség van az innovációra, ezért én sem akarok kimaradni belőle. Már ki is találtam valamit amivel betörhetünk a piacra, ehhez keresek olyat, aki megcsinálja, mivel gondoltam, én csak az észt osztom. Szóval a „termék”, amihez programozót és gyártót keresek:

iWC papír, más néven okos WC papír.

Basic:

A termék arra képes, hogy amikor kitörlöd a hátsód, bluetootth kapcsolattal az okostelefonodra küld egy képet, amin egy wc papír képen, jelzi hogy, mennyire szennyezett és szükség van-e további műveletre. Ez hanggal is képes jelezni, mondjuk egy „törölj tovább”, vagy „kész vagy” utasítással. Ezt egy cloud account-ra elmenti és statisztikát gyárt belőle és a képeket is elmenti. Ez megosztható másokkal, az összes közösségi portálon.

Prémium:

Továbbfejlesztett változat, ez már fekáliaanalízist is végez, amit egyből elküld bárkinek akinek akarod, például a háziorvosodnak. Ebből aztán rengeteg elemzést lehet gyártani, például arról, hogy mit ettél. Az összekapcsolható lesz az iEgészség rendszerrel.

Free:

Ha magával a telefonnal törlöd ki, a kamera közvetlenül elemzi a műveletet. A cloud account ugyanúgy elérhető.

 

 

Óriási előnye, hogy az iWC papírból gyakorlatilag végtelen darabot el lehet adni, mert használat után egyből kidobod. Ennél jobb üzleti modell nem létezik.

Ha valakinek van még korszakalkotó ötlete, ne fogja vissza magát, összedobjuk együtt, és pillanatokon belül a HUP felhasználói lesznek a világ leggazdagabb TOP 10-e.

Hozzászólások

Ülődeszkába épített, felhőbe kötött digitális mérleg. Telefon, 5G LPS lokáalizációja alapján azonosítja a usert. A gyűjtött adatok alapján versenyezhetnének a userek, eladható adatok lennének a userek súlyáról ami alapján fogyásra vagy hízásra bíztató reklámot kapnának. Kizárhatóak lennének a deszkát összekenő,  lebegveszarók a W Chasználatból.  A mért adatokat lehetne kombinálni a bidé tartalmának gyorselemzésével, így pl. a nemibeteg felhasználók automatikusan kizárhatóak lennének a társkeresőkből. Sőt, az egész székelési folyamat rögzíthető lenne és megfelelő shékel ellenében közösségi hálón lehetne tovább osztani vagy proktológussal elemeztetni. Hupper fórum tagsághoz automatikusan méret kedvezmény járna.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ülődeszkába épített, felhőbe kötött digitális mérleg.

Amennyi csodat Japanban be szoktak epiteni a wc-ulodeszkaba, siman el tudom kepzelni hogy ott mar van ilyen is :)

Szerk: mondjuk a legokosabb/legzoldebb retyera-megoldas meg mindig ez: https://i.ytimg.com/vi/98Lv4r-JPUo/hqdefault.jpg, termeszetesen Japanbol! Es valojaban semmi elektronika nem kell bele :] 

Nekem nagydolgom végeztével anyukám mindig megnézi, hogy rendben van e. Ennél gyorsabb analízis talán nincs is, aztán a következő napok étrendjét ennek megfelelően alakítja. De a mamát nem linkelhetem, se nem adhatom neked!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Milyent szeretnél? Székletvér? Zsír? Ph? Ezekre vannak kész tesztek.
Vizeletre van fehérje (ez a legegyszerűbb), ph, karbamid, nitrit, cukor, pár specifikus kórokozó.
A legtöbb van csík, nincs csík alapú, vagy elszíneződő.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Léteznek automata és félautomata vizelet analizátorok. Az előbbiek 10-50 millió forint közötti szobaszekrény méretű gépek, amik 100-200 mintán csinálnak tesztet egyszerre. Ezt elég értelmetlen lenne budiba integrálni.
A félautomata, tesztcsíkos gépek 1000 USDnél indulnak. Ez utóbbiak vagy egy specifikus tesztcsíkot, vagy kombinált tesztcsíkot használnak. A kombinált csíkkal egy mérésnél 6-8 paramétert tudnak analizálni. Belűlről nagyjából egy kalibrált kamera/fotoszenzor és egy pozíció érzékelő a cucc. A legtöbbnek van USB portja, de sokszor még RS-232 portja is, úgyhogy nem lenne nagy dolog fellőni az adatokat a felhőbe.
Ami problémásabb, az a mintavétel, tesztcsík kezelés, és a takarítás.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Évekkel ezelőtti hír volt, ahogy a japánok a budin ülve a kezdő-végsúlyod különbségéből kiszámolt szar stb mennyisége alapján egy eszközzel simán személyes grafikont csinálnak "neked". Valami nagy kiállításon is kint voltak vele, a farkad előtt az ülőként volt egy digitális kijelző is, hogy a súlyodban gyönyörködhess - valamint a műsor végén rendes beszédhangon meg is dicsért a szerkezet, ha méretes kábelt fektettél. Jeah :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2020. 12. 15., k – 12:08

-

Ugyan nem IoT ,de már többször terveztem meggazdagodni a következőkből:

Szalonnás joghurt

Erős-savanyú leves izű nyalóka

Fokhagymás rágó

El kell keserítselek, ezek kombinációja létezik. Én legalábbis kedves barátomtól már kaptam füstölt szalonnás rágót. Hát kiba szar.

(Valamint tormakrémes lilakáposzta fagylalt is létezik, valami alföldi kisvárosban kóstoltam tavaly nyáron. A cukrász csaj szerint "volt akinek ízlett". Nem én voltam az.)

Ha meg is kóstoltad, bátor ember vagy!

Éppen a minap reklamáltunk a "Freyja - The Croissant Story" bótban, hogy a kecskesajtos és a céklás mellé visszahozhatnák a csokis változatot is. Persze erről szó sem lehet, mert keresik az új ízeket!!!!!!

Ezzel meg úgy vagyok, ha marhapörkölttel szeretném telezabálni magam, akkor pontleszarom a fine dining-ot.

Egy süteményben a csokoládé már annyira retró, hogy nem is készítünk ilyet. Legfeljebb tonhalas-vaníliásat. ;)

Már itt tartunk.

Szo szerint megtalaltad a kedvenc temam. Az eves hatarozottan az egyik hobbim.

De inkabb normalisabb etelekben, mint pl. egy steak, vagy levesek (ramenek, pho-k) vagy ilyen azsiai rizses vagy zoldseges tesztas husok iranyaba indulnek el a "jot eves" definialasakor. De idonkent ilyen amerikai junk dolog is lecsuszik. Pizzabol 10-bol 8x az olaszt, ketszer az amerikait kivanom. Az angol pub foodok egy reszet is szeretem (gammon steak, hunter's chicken, meg az az eggyel kevesbe szemet angol burger)

Rengeteg penzt pazarlok arra, hogy finomat egyek. Csak kozben figyelek arra is, hogy ne csak egy cukorbomba legyen, es legalabb ebedre meg vacsorara ne olyat egyek, ami szo szerint csak szenhidrat, se feherje, se vitamin.

"porbol"

Sosem fogom megerteni azokat az embereket, akik egy nap megisszak a harom Huel turmixukat. Az a lo tuloldala. Ahogy a veganokat se fogom megerteni (ok se engem).

Viszont csak kozepesen vagyok edesszaju, hus es zoldseg utan eszek egy csokit, kb. ennyire.

A leírásod alapján abba is fektethetnél, hogy megtanulj főzni. ;)

Ennek egy olyan hátránya származhat, hogy soha nem fogsz étteremen enni, de pubban sem. Gyorskaját meg végképp nem.

Ha meg havonta egyszer becsúszik egy süti, attól még ne leszel cukorbeteg. Nálam az ételek jó része 1-3 féle szalonnával készül. ;)

(A szalonnák 30 éve bejáratott őstermelőtől származnak, a zöldségek szintén.)

Szerkesztve: 2020. 12. 15., k – 14:47

Van az az izé, hogy űrhajóskaja, amiben koncentrált tápanyag van, amiből kicsit kell enni, és el van látva a szervezet.

Na ezt kéne tovább koncentrálni, míg végül egy matrjoska kapszulákban egy hétre való kaja lenne, és fél naponta lebomlala egy kapszularéteg, így egyszer egy héten kéne "enni" (bevenni egyet), és félévente, évente kéne WC-re menni, ezért a iWC-papírod szükségtelenné válna, és elszegényednél.

Ez lenne az iFood, amit úgy lehetne i-osítani, hogy mobillal is lebonthatnál egy kapszularéteget, ha nagyon-nagyon éhes vagy.

Persze a megváltozott biológia miatt az ember emésztőrendszere átalakulna, és több hely lenne a testben a többi szervnek, ergó tárolhatnánk benne vizet, hogy legyen mindig nálunk. Ezt iVóvíznek nevezném, amit mobillal lehetne szintén irányítani.

Már aztán csak a biohackelés miatti éhezést/zabálást és szomjazást/víztúladagolást kéne megoldani majd.

Az iFood király, de úgy még jobb ha csak akkor bomlik le egy réteg, ha a mobilon indítod. Így ha nem fizeted a licencet éhen halsz. Ennél profibb ösztönzés a vásárlásra nem is lehet :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

ezzel nagyon közel kerülhetsz az emberekhez :))

Ezen jót röhögtem :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Régi dédelgetett ötletem:

Online iratmegsemmisítő 
"Ön feltölti, mi letöröljük!"