elromlott a docker registrym [megoldva]

Fórumok

Sziasztok,

Régóta használok otthon a NAS-omon (CentOS 7) egy docker registryt, természetesen konténerként. Az általa használt mappa volume-ozva van.

A céges laptopomról (Fedora 32) eddig simán tudtam pusholni image-eket a registrybe. Ám pár napja elromlott. OS frissítés nem történt a NAS-on, a registry 10 hónapja lett deployolva, a laptopon pedig elvileg nem volt dockerrel kapcsolatos frissítés. Mind a két gépen ez fut: "Docker version 19.03.13, build 4484c46d9d". Persze mindkét gépen újra indítottam a docker-t, semmi hatás, mindkét gépet újraindítottam, semmi hatás. Frissítettem a registryt az utolsó kiadásra, semmi hatás, mentés után töröltem a registryt, csináltam egy vadi újat, semmi hatás, visszacsináltam az eredetit, majd elővettem a saját régi laptopom (Fedora 32), az bezzeg tud bele push-olni...

Feltöltéskor ez látszik:

636075ea21a5: Retrying in 5 seconds  
91c364b3626b: Layer already exists  
562f44a9e7fc: Layer already exists  
be80242fce4c: Layer already exists  
484674640639: Retrying in 5 seconds  
174f56854903: Retrying in 5 seconds
 

ez megy pár másodpercig, aztán:

read tcp 192.168.5.220:35066->192.168.5.250:5000: read: connection reset by peer
 

A "hello-world" felmegy, de már egy centos:7 nem, ezek látszanak a registry logjaiban (részlet):

Dec  1 18:46:05 nas docker_registry[12802]: time="2020-12-01T17:46:05.436236337Z" level=error msg="response completed with error" err.code="blob unknown" err.detail=sha256:2d473b07cdd5f0912cd6f1a703352c82b512407db6b05b43f2553732b55df3bc err.message="blob unknown to registry" go.version=go1.11.2 http.request.host="192.168.5.250:5000" http.request.id=a3b5549b-e9eb-459e-abdf-b883e5d8bba5 http.request.method=HEAD http.request.remoteaddr="192.168.5.220:35776" http.request.uri="/v2/centos/blobs/sha256:2d473b07cdd5f0912cd6f1a703352c82b512407db6b05b43f2553732b55df3bc" http.request.useragent="docker/19.03.13 go/go1.13.15 git-commit/4484c46d9d kernel/5.9.10-100.fc32.x86_64 os/linux arch/amd64 UpstreamClient(Docker-Client/19.03.13 \(linux\))" http.response.contenttype="application/json; charset=utf-8" http.response.duration=1.48995ms http.response.status=404 http.response.written=157 vars.digest="sha256:2d473b07cdd5f0912cd6f1a703352c82b512407db6b05b43f2553732b55df3bc" vars.name=centos
 

A céges laptopról viszont tudok feltölteni a céges registrybe, szóval nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ott romlott el valami.

Van valami tippetek?

 

Szerk. 2020.12.02.

Az mtu-val bogarat ültettek a fülembe, lekapcsoltam a wifit, bedugtam a hálózati kábelt, és sikerült push-olnom az image-et a docker registrymbe! Kihíztam a hálókábelt, majd megnéztem a két másik wifi AP-t is, mind a kettőn tudok feltölteni! Csak pont azzal nem, ami a legközelebb volt a laptophoz :-(

Restartoltam a "hibás" AP-t, továbbra sem tudok erről feltölteni. De legalább már tudom, hogy hol a hiba, addig is van másik AP.

Hozzászólások

Esetleg ha megpróbálod kitörölni az image-t és tisztán újra felpusholni? Vagy  nem létező image-t akarsz létrehozni?

Tárhely rendben van? Erre azért gondolok mert a hello world felmegy ami lófax méret, a fedora valszeg több.

Nekem egyik ap-vel nem megy a minecraft lokal hálón, ping ok, telnet a portra timeout. Itt is valami TCP szintű bug lesz.