Találós kérdés á la Solaris

Mi a hasonlóság a nyílt forrású, közösségi fejlesztésű, Solaris 10 illumos alapú OpenIndiana és a zárt forrású, Oracle fejlesztette Solaris 11 között?

Hát az, hogy a PulseAudio egyikben sem működik rendesen:

Hozzászólások

Évek óta nem használok PulseAudio-t linuxon sem.  -> ez így x #worksforme :)

Hát a Sun a Solaris 10 forrását elérhetővé tette CDDL alatt és a Solaris a 10u8-ig bezárólag opensource volt, amikor a Sun-t - és vele a Solarist is - megvásárolta az Oracle és bezárta a forrást. A Solaris 11-ek már zárt forrásúak, így minden OpenSolaris fork az Solaris 10 alapú. Rosszul tudom?

Ja, értem mire célzol. Tudom, hogy illumos alapú, azért írtam így, mert minden nyílt forrású Solaris utód visszavezethető a Solaris 10-re. Lehet, hogy pontatlan volt, azt nem tudom, hogy az illumos mennyire változott meg a Solaris 10-hez képest.

Igazad van, az állításom a Solaris 10 esetében nem helytálló. Tévedtem. De abban nem, hogy az illumos az OSOL forkja, és az OSOL lett volna az inkubátor a Solaris kiadásokhoz a 11-estől kezdve... ennek megfelelően eltért erősen az 5.10 release branch-től. Az illumos tehát nem a Solaris 10-en alapszik. (Nem "abból készült" az OSOL, hanem abba kerültek az új fejlesztések.)

Értem, tehát az OpenSolaris-t a Solaris 10-ből forkolták és abba pakolták bele a leendő Solaris 11-ba érkező új fejlesztéseket, egyszóval az OpenSolaris lett volna az a Solaris-nak, ami a Fedora a CentOS-nak/RHEL-nek. Köszi a fejtágítást.

Létezik még PulseAudio? Nyilván, csak nekem annyira nincs gondom vele, hogy se tűnt a létezése: teszi a dolgát rendben.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> Az is egy vélemény, hogy addig műhiszti a dolog amíg működik.

Nem tűnt fel, hogy pont az volt a téma, hogy nem működik? Most akkor hogy is van ez? Akkor ez már nem műhiszti? És micsoda az, amikor valaki konzekvensen bemászkál random helyekre csak azért, hogy kijelentse, hogy az amiről ott szó van, az őt nem érdekli? Megmondom én: ha tényleg nem érdekli, akkor nettó elmeháborodottság, ha pedig valójában érdekli, csak megjátssza magát, akkor butthurt kamu. Lehet választani.

> Amúgy miért kell neked felzúzni egy pulse -ot egy marginális OS -re?

Szerinted majd pont én rakok fel pulse-ot bármire? Mint fentebb leírtam, része az alaptelepítésnek, de ha nem tűnt volna fel az első képen a "Live" és az "Install" feliratú ikonok ottléte, akkor szólok: benne van a Live verzióban is. És ott sem működött.
Mind az Oracle, mind az OI Team úgy szállítja az OS-t, hogy belegyúrták a PulseAudio-t, de működésre bírni már nem sikerült. Dehát ez csak műhiszti, mert neked működik, igaz? Kit érdekel, ha téged "nem érdekel", igaz?

konzekvensen bemászkál random helyekre

Hé ember, szedd már azt a nyugtatót. Talán most volt az első eset, hogy általad indított témában hozzászóltam bármihez. Ha nem felejtem el, akkor az utolsó is.

Amúgy te itt valami kiskirály vagy, akire külön szabályok vonatkoznak?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> Hé ember, szedd már azt a nyugtatót. Talán most volt az első eset, hogy általad indított témában hozzászóltam bármihez. Ha nem felejtem el, akkor az utolsó is.

Egy olyan posztból kiragadott idézetre rikácsolsz, amit nem is neked írtam, hanem Gyuszknak. Nem baj? Ő mászkál be mindenféle neki nem tetsző topicba, hogy leírja, hogy ez "uncsi", meg "kit érdekel"...nem terólad volt szó. Megint nem tudtál olvasni.
Nyugtatóra meg neked volna szükséged, mert szemmel láthatólag már baromi zabos vagy. Itt is, meg a másik két topicban is az voltál.

> Amúgy te itt valami kiskirály vagy, akire külön szabályok vonatkoznak?

Ez hogy jött ki? Miért lennék? Mert leírom a véleményemet arról amit csinál? Bolond vagy?

Nyugodj le kérlek. Én sem rólad, sem a rendszereidről, sem a pulseaudioról nem írtam semmi negatívat. Annyit mondtam, hogy nálam régóta annyira jól működik, hogy igazából fel sem tűnik a létezése.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

> Nyugodj le kérlek.

Idegesnek tűnök? Csak megjegyeztem, hogy feleslegesen akarod már egy harmadik topicban is folytatni a kötözködést, szúrkálódást, mert nem mész vele semmire; ha ennyire fáj, akkor keress rá gyógyírt.

> Én sem rólad, sem a rendszereidről, sem a pulseaudioról nem írtam semmi negatívat.

Á, nem, csak azzal volt tele a másik két topic. (A PulseAudioról tényleg nem mondtál semmi negatívat, de azzal pont egyetértettem volna.)

> Annyit mondtam, hogy nálam régóta annyira jól működik, hogy igazából fel sem tűnik a létezése.

export WORKSFORME=42

"Amúgy meg mondani én is tudok bármit." - © Angie

<off on>
Az eredeti posztban lett volna valami belinkelt picture?

Mert az jelenleg nem kafa...

<off off>

Mindegyik engedi, csak engedélyezni kell. De mindegy, eléírtam, ezen ne múljék... De ha most meg azon lesz a cidri, hogy nem jó a cert, akkor csak a kezemet tudom széttenni, ugyanis nekem nincs certem, a hosting cég adja a sajátját.