"Soha nem látott módon megemeli a kormány az orvosok fizetését, a hálapénzt viszont büntetni fogják"

Hozzászólások

<sarcasm>Legalább lesz elég orvos a börtönökben is.</sarcasm>

trey @ gépház

Csak a bruttót emelik meg, vagy a nettót is?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én mindössze annyit mondok, hogy az orvosi kamara kétszínű játékot űz.

Mert olyan javaslatot tesz, amiből előre tudni lehetett, hogy semmi sem lesz belőle. Ilyet tenni pedig nem más, mint taktikai lépés.

Azt mondta a Gulyás az előbb, hogy a kormány tárgyalási alapként tekint az orvosi kamara javaslatára. Arra nem tért ki, hogy el is fogadták vagy el fogják fogadni.

Nem tartom előremutatónak, hogy a kormány csak az orvosok fizetésével foglalkozik. Általános az egészségügyi dolgozók alulfizetése, így célszerű lenne nagyobb körben gondolkozni a fizetésemelések kapcsán. Pláne, ha már így rá sikerült engedni ősszel az eü.személyzetre a járványhelyzetet.

A kizsarolt feltételek után kapott zöld út után kezdődik a kicigánykodás az egyezségből. Nem is számítottam másra.

Megijedtek, hogy mostantól Bitcoin-ban kell majd begyűjteniük a borítékpénzt, hogy kelljen aggódniuk a börtön miatt? Akkorát blöfföltek, hogy mikor azt mondták rá nekik, hogy "OK, ti akartátok", beszartak a gatyába?

trey @ gépház

Hatalomtechnikai bemutatót tartott a kormány a Magyar Orvosi Kamarának, amely a hétvégén még diadalittasan jelentette ki, hogy a kabinet változtatások nélkül elfogadta a javaslatát az egészségügyi bérek történelmi mértékű emelésére. Csakhogy a béremelés inkább egyfajta jövedelempótlás lesz: a kormány egyúttal erőteljes lépést tett a magánpraxisok visszaszorítására. Cikkünkben háttérbeszélgetések segítségével feltárjuk a kormány és az orvosok közti „drága kézfogás” minden részletét.

 

https://www.valaszonline.hu/2020/10/06/orvosi-beremeles-halapenz-megszu…

 

 

mondjuk ez is jó, hogy ilyenkor a nemzet Káslere vajon mit csinál:

 

Háttérbeszélgetéseinkből kiderült, hogy a Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatott egyeztetéseken szóba került az is, miként lehetne megszüntetni a hálapénzt vagy azt a jelenséget, hogy a nagyvárosokban kora délután kiürülnek a kórházak, és az orvosok elindulnak a második vagy harmadik munkahelyükre, valamelyik magánklinikára vagy a saját rendelőjükbe