LibreOffice Writer végjegyzetek

Fórumok

Sziasztok!

Két kérdésem lenne LibreOffice-gurukhoz:

1. Hogyan oldható meg Writer-ben a végjegyzetek számozásának fejezetenkétni újrakezdése a dokumentum végén? Egyáltalán, mi felel meg a Writer-ben az MS Word "szakasztörés új oldalon" parancsának, illetve hogyan kezeli a fejezeteket, mint szövegegységeket?

2. Rá lehet venni valahogy a Writer-t arra, hogy MS Wordben készült, a fent említett felépítésű (végjegyzetek a dokumentum végén, számozás fejezetenként újrakezdve) helyesen importálja? Jelenleg eltűnik a számozás újrakezdése.

Előre is köszönöm a segítséget.

Hozzászólások

1.

Tudomásom szerint a végjegyzeteknél nem állítható a referencia formátuma ilyen részletességgel. Csak az, hogy milyen legyen a végjegyzet/lábjegyzet számozási formája, de ez nem tartalmazza a hivatkozási hely fejezet információit.

Ilyet, hogy egyéb property-jei is legyenek, csak a normál keresztreferencia hivatkozásnál lehet csinálni.

 

A Word-ös "szakasztörés új oldalon" dolognak kissé más megközelítése van.

Libre/OpenOffice-ban külön kategória az Oldal stílus. Oldaltörésnél egyrészt megadható, másrészt az adott oldal stílusától függően a láncolásnak megfelelő oldal stílussal jön létre az új oldal.

Míg a Word-ben szakasztörések között kell mókolni az oldal paramétereivel, itt külön oldalstílusban lehet ezt definiálni.
Ja és a Word-nél vigyázni kell, mert ha törölsz egy szakasztörést, akkor a törés utáni oldalformátum folyik előre, nem pedig az előtte lévő oldalformátum folyik hátra. Legalábbis ez egy idegesítő baja volt a Word-nek, most nem néztem, tudja-e még ezt a feature-t :)

2.

az 1.-ből kifolyólag, szerintem ez nem fog menni, de nálam okosabbak talán tudnak valami trükköt erre :)

Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years - o.k. Yamazaki is playing as well :)

Köszönöm a választ! Akkor ami nem megy, azt nem próbálom erőltetni.

 

(Csak lábjegyzetben... vagy végjegyzetben? :)... ha esetleg valaki nativ linuxos megoldást szeretne: a TextMaker ha nem is tökéletesen, de némi mókolással tudja importálni ezt a fajta végjegyzetelést, és a TextMakerben így készült végjegyzetek helyesen jelennek meg a Wordben.)