Vmware esxi idő mindig elmászik

Fórumok

Sziasztok!

A címben említett hibára szeretnék megoldást találni végre :)

Akármikor átállítom kézzel az időt elmászik de mindig 2 órával, ha NTP-hez szinkronizálom akkor is ugyanúgy visszamegy 2 órával korábbra

Mi lehet a gondja?

Köszönöm a segítséget!

Hozzászólások

Az ESXi emlékeim szerint csak UTC időt támogat, az pedig pontosan CEST - 2 óra.

Ha simán csak egy gép lenne, amin felváltva fut linux és windows operációsrendszer natívan, akkor azt mondanám, hogy a real time clock kezelés vicceskedik. Mégpedig úgy, hogy a linux utc -t tárol benne, a nyomi win meg alapból lokális időt (UTC +2 most épp). 

Azt nem tudom, hogy ilyen kavar előfordulhat-e, ha egy linux és egy windows wm is fut a vasadon. 

Minden esetre a win is rávehető utc használatára
https://superuser.com/questions/975717/does-windows-10-support-utc-as-b…

ezt értettem, csak nem tudom, a host képes -e a vas óráját is állíthatni. Ha képes, akkor ott is be tud kavarni a kétféle os viselkedés.

Egyébként ahogy hirtelen rákerestem, úgy látom, hogy hostonként állítható, hogy utc vagy local time szerinti viselkedésre számítson a rendszer 
https://kb.vmware.com/s/article/1003736

Szóval lehet nem win host alól kell hekkelni, hanem a win hoston beállítani, hogy ő biz local timeot használ, nem pedig a degfault utc-t.

DE lehet csak össze akar zavarni minket  a kérdező :D

UTC-t használ.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Jaj elfelejtettem még egy kérdés :)

Miért csinálja azt az esxi, hogy az ssh iszonyatosan instabilan működik néha belassul beírok valamit van, hogy fél perc mire észreveszi. El is szokta dobni a kapcsolatot szóval ilyen jóságok. Több terminállal is kipróbáltam ugyanez jelentkezik mindig

pl. szar a kábel.

Vagy 2 vagy több port van a vSwitch-hez hozzárendelve és mondjuk valamelyiken nincs rajt a management VLAN pl.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Amikor átállítod /etc/localtime-ot is átírja vagy abban marad a régi?