ESXi

Fórumok

Sziasztok!

Több helyen olvastam hogy az ESXi már ingyenes. Sajnos a gyártó oldaláról nem sikerült leölteni pedig kaptam egy licensz kulcsot is regisztrációkor de egy bizonyos forrásból igen (Szeretném a kapot kulcsot használni és szeretném a gyártó oldaláról letölteni de ezt a részt most a tesztelés folyamatában átugrottam)

A kérdésem a következő:

Van egy gép amibe van 2 CPU, elegendő ram, és 2 db HW riad kötet. A feladat az lenne hogy a kis köteten kéne 2 virtuális rendszer egyik egy windows server a második mondjuk ClearOS (Storage-nak)

1. Az ESXi nem akarja a 2 rendszert futtatni ezzel az üzenettel jön: 

Failed to power on virtual machine WinServer2019. Module 'MonitorLoop' power on failed. Click here for more details. - dismiss

2. Úgy terveztem hogy 95%-ban elosztom a CPU-t és a memóriát a 2 rendszer között. Ez se sikerül. maximum 10 mag és 32gb rammot enged utána ha csak 1 virtualizáció futna szintén hibaüzenet érkezik.

3. Ha ez megoldódna azt hogy lehet kivitelezni hogy a 2. tömböt csak felcsatoljam az egyik virtualizációba úgy hogy a rendszer az első raid tömbről fut? 

 

A segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 19., sze - 16:45

De szép üzenettel jön, főleg úgy hogy meg se tudjuk nézni :D de köszönjük a belső IP-t.

ps.: inkább copy-zd ki azt az üzenetet..

ps2.: jó lenne ismerni milyen szerver ez

ps3.: jó lenne ismerni mi az a "2 HW raid kötet" ...? Típusok ? vagy csak úgy rá van mondva hogy HW raid ?

0. VMware HCL-t nézegesd erősen először is.

1. Gép típusa, processzor, raid kártya típusa kellene, firmware verziókkal

2. define hibaüzenet

3. nem.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

" ESXi már ingyenes"
A fapados hypervisor jóideje elérhető ingyenesen, nem tudok róla hogy bármi változott volna.

A 2. pontban pedig szerintem pont a free license korlátjába futottál bele.

 

Ha ingyenes megoldás kell használj proxmox-t inkább.

Nem szokványos és a lokális RAID vezérlők szolgáltatásainak hiányosságai miatt általában nem. De itt ez a tudásbázis cikk, ami leírja a követelményeket, ha teljesíti a vezérlőd akkor be tudod állítani.

A két követelmény alább, részletek a lenti linkelt cikkben.

1.The candidate device must support SCSI Inquiry Vital Data Product (VPD) page code 0x83, which is used to directly address and communicate with RDM devices.

2.The candidate device must export a global serial number, which enables the ESXi/ESX host to uniquely identify the device for use as an RDM.

A kulcsszó, RDM, Raw Device Mapping.

https://kb.vmware.com/s/article/1017530

Sajnos azt hittem hogy a korlátozás kicsit másképp van így memgondom öszintén rá se néztem

Marad a Windows server úgy ahogy van megy fel és jó napot... Ezt a virtulizácót el is felejtettem :) 

 

UI: a Proxmox-ot nem igazán szereti a Dell...... Sehogy nem lehet rá feltuszkolni....

Tiszta jóindulatból nem engedem el.

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot. A helyedben fókuszálnék arra, hogy a jövő jobb legyen.

Először is *mindenki* csinál/csinált mond/mondott ír/írt hülyeséget, nincs kivétel. 

Én arra próbáltam célozni előbb, hogy a fatalizmusod hibás következtetésekre ragadtat. Jelenleg nem tudod megállapítani, hogy a Dell milyen viszonyban van a Proxmox-al, értem nekifutottál, nem ment. Ne tegyél kijelentéseket. De, erre itt jön a második, szóltak erre nem abbahagyod, hanem megmagyarázod mi történt. 

Azt mondod, ja nem is azt akartam írni hanem az hogy te nem tudod feltenni. Könyörgöm, legalább ne tetézd. Pontosan két dolgot állítottál (határozottan) mégpedig 1, Proxmoxot nem szereti a Dell (nem volt benne hogy úgy tűnik/látszik stb) 2, Nem lehet rá feltuszkolni sehogy.  Ezzel az a baj, hogy mindenki (beleértve te is) látja, hogy nem így van.

Ha nem fogadod meg hát majd pár év múlva: Nem igazán hat meg,hogy mit gondolsz a eredeti témáról, de ha jót akarsz magadnak mindkettő említett dolgot magad mögött hagyod a lehető leghamarabb.

Teljes mértékben igazad van!

Próbálok több helyről információt gyűjteni és elvileg az is egy hiba hogy a HW RAID építés még nem ért véget a 2. tömb nagyobb és az még épült. 

Amit viszont nem értettem hogy install közben miért kezdett el az idrac pirosan világítani. 

"Ha nem fogadod meg hát majd pár év múlva: Nem igazán hat meg,hogy mit gondolsz a eredeti témáról, de ha jót akarsz magadnak mindkettő említett dolgot magad mögött hagyod a lehető leghamarabb." - Nem szeretném magam mögött hagyni azért tettem fel itt egy kérdést mert úgy gondoltam segítséget kapok. Több témát elolvastam itt és nem ez az első olyan téma amibe a kérdező kapott hideget meleget. Elméletileg a Proxmox-nak is felkellet volna 3 kattintásra mennie ahogy az ESXi is simán felment és 2-3 kattintás után már futott is a windows. Értem én hogy elhamarkodottan tettem kijelentést ami itt totális hülyeségnek hangzik azok számára akik napi szinten használják ezt a gépet ezzel a szoftverrel de ez miatt már 3x elnézést kértem és ha lehetőséget kapnék arra hogy a hiba megoldásban kapjak segítséget nagyon hálás lennék érte. 

Szerkesztve: 2020. 08. 19., sze - 22:08

Szia,

1. és 2.) a free ESXi licenc legfeljebb 8 vCPU-t engedélyez VM-enként. (Ha a free licenc-et eltávolítod, akkor lesz 60 nap trial periódusod. A trial periódus alatt emlékeim szerint a feature-ök többsége korlátozás nélkül elérhető.)

3.) RDM (raw device mapping) segítségével megoldható, de szerintem az ESXUI webes GUI-val nem, csak parancssorból fogod tudni megcsinálni. (Az ESXUI nagyon buta, a régi Windows-os vastagkliens funkcionalitásától is sok mindenben elmarad.)