Strava előfizetés lemondása - menjenek a ***

Weboldalon -> használd az appot. Az appon belül meg nincs ilyen, csak annyi, hogy folyamatos előfizetés, amíg le nem mondom.
A Strava helpjei weboldalas lemondási útmutatót tartalmaznak. Fa*a. Végül: a play.google.com oldalon a Saját előfizetések menüpontban megtaláltam és le tudtam mondani. https://imgur.com/a/TrS27vk
Most találkoztam először ilyen hiénasággal... A Help megtévesztő. Úgy érzem, kicsit szándékos.

Hozzászólások

Szerintem ez maximalisan szandekos.

Apple és Google világban is erősen terjed, hogy a platform kezeli az előfizetést, és nem az alkalmazás. Túl sokat nem látnék bele, persze szépnek nem szép az hogy "kicsit" titkolják.

Személyes tapasztalatom az, hogy az ilyen simán lehet rosszul szervezett cég. Bevezették a Google Android és iOS által kezelt előfizetést, még talán fel is vetette valaki, hogy kell-e súgó, de hát nem, mert a platform kezeli. És ennyi. A régi lemondási útmutató fennmaradt, még van is valamelyik hírlevelükben link rá, stb., semmi nem vezet át egy oldalra, hogy na, akkor nyomkodd a telefonod. De simán lehet szándékos is, csak a perelhetősége főleg az USA-ban elég meredekké teszi.

Egyébként ennél jobb az USA-ban terjedő trend, hogy CSAK TELEFONHÍVÁSBAN lehet lemondani. Se email, se web, semmi. Csak telefonban. Alapból egy rakás ember utál telefonálni, ennyi elég ahhoz, hogy ne mondja le. Eközben a Netflix automatikusan törli a 2 éve be nem jelentkezett felhasználók előfizetését. Valószínűleg nem sok ilyen van, és csak jó ingyen média volt nekik.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

> valószínűleg nem sok ilyen van, és csak jó ingyen média volt nekik.

Sok ilyen kellene. Morbid lesz, de pl ha valaki meghal, nagyon nehez sokszor mas neveben lemondani egy szerzodest, ha eppen pl nincs hozzaferesed kozvetlen az adott fiokhoz. Marpedig ha az eletben maradt hozzatartozo informatikai analfabeta, siman lehet ilyen.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Ez semmi ahhoz a szopáshoz képest amikor egy scribd előfizetést akarsz lemondani.

Náluk hiába reklamálsz, csak trustpilotos (negatív) review után hajlandóak visszaadni a pénzt.

Van valami virtuális bankkártya, amit elkészítesz, megadsz egy ilyen scam oldalon mint a scribd, aztán letörlöd.

Eredmény: a kezdő egy éveset levonják, működik, majd mikor automatán le akarja vonni nem tudja és kéri a friss kártyaszámodat. HA akarod akkor csinálsz egy új virtuális kártyát, ha nem, akkor nem, nem tudja terhelni a számlád.

Na ennek a virtuális kártyának keresem a pontos nevét, meg a bankot, amelyik adja, mert ezt nem találom!

Köszönöm

A revo ilyen esetben simán levonja a visszavont virtuális kártyáról a díjat, még az egyenleged is 0 alá mehet miatta hiába nincs hitelkeret. Az előfizetés nem sima kártyás vásárlás, hanem a számlához kapcsolódik, ilyesmit magyaráznak azoknak akik ezt beszopják.

tetű egy cég a Strava - nem ez az egyetlen húzásuk! Mindenkit arra biztatok, h ne fizessen elő rá, csak használja az ingyenes részét. Úgy lehet a céggel a legjobban kibaszni :D

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem kéne pár kudos -ért eladnod a lelked! ;-D Miután éveken keresztül gyűjtötték az adatokat az ingyenes felhasználóktól és felépítették a rendszerüket, jött a nagy csiribú-csiribé és az adatok megjelenítését megvonták a felhasználóktól és pénzért akarják eladni nekik. De nem ám, h akkor ettől a dátumtól gyűjtött adatok körére, hanem visszamenőleg  azon adatok körére is vonatkozóan, amit abban a hiszemben bocsájtottak a felhasználok a cég rendelkezésére, hogy azokhoz szabadon hozzáférhetnek.  Én úgy gondolom, hogy eddgi a felhasználók az adataikkal fizettek a rendszer használatáért. Ezt a megállapodást a cég felrúgta, most pénzt akar. Oké legyen így, de csak az új feltételek mellett begyűjtött adatok körére vonatkoztatva kérhet pénzt. 
Szintén remekül átgondolt megoldás volt, amikor a kigyomlálták a HR szenzor kommunikációt a mobil appból. Indok: nem tudták megoldani, h minden HR szenzorral működjön, így az se használja akinek működött. Bravó! 
Arra meg már nagyon kevesen emlékeznek amikor beperelték ill perrel fenyegették a Live Segmentes fejlesztő srácot. Aki így kénytelen volt abbahagyni a projektet, majd ők szépen ellopták az ötletét. Régi story. 

Szóval menjen csak csődbe, megérdemelné! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Azért ennél kicsit árnyaltabb a helyzet!

Amiket leírták, ezt kivetítheted még egy csomó minden másra is, Facebook, Instagram, Android, ….

Bármilyen ingyenesen elérhető szolgáltatást veszel igénybe annak „ára” van!
Itt az a kérdés, hogy ezt elfogadod-e, és mit kapsz érte cserébe, illetve milyen alternatíva van.
Bizonyos felhasználási szint felett Strava helyett jelenleg nincsen alternatíva!
Ha csak arra kell hogy tekersz egyet, és visszanézed, akkor kismillió ilyen van még.
De ha kicsit komolyabban veszed a kerékpározást, esetleg valamilyen szinten versenyzel is (itt nem arra gondolok hogy egy évben egyszer elmész a Pelsora) akkor órási segítség amit ad.
Nem az miatt amit adat szinten látsz, hiszen a Watt, HR, etc … ezt bármi másban is elemezheted, akár még jobban is pl. TP.
De az hogy folyamatosan látod a többieket akikkel versenyzel, verseny után méterre pontosan kielemezhető minden. Holt szezonban pl. Covid van motiváció az edzésekre a különböző szegmensek miatt.
Ezt mind-mind nagyon nagy segítség.
Igen, én és még nagyon sokan mások ezért fizetnek!
És nem igazán érdekel hogy 19-ik cég is adatot gyűjt rólam!
Mivel az összes telefonon futó OS, azokon futó applikáció, etc … ezt teszi!

Aki ezzel nem tud együtt élni, az vegyen egy Nokia 3310-et, akkor csak a telefonszolgáltató fogja tudni merre jár, más nem...

Az hogy pénzt akar azért mert fejleszt valamit, szerintem ez megérthető. Te főállásban fejlesztenél/üzemeltetnél valamit ingyen?

Korábban sem ingyen üzemeltették, akkor is volt fizetős és ingyenes része. Mivel szar az üzleti modelljük, azért kellett most szívatni az ingyenes felhasználókat azzal, hogy megvonták tőlük - a fent vázolt módon - az érdemi szolgáltatások jelentős részét és azokat áttették a fizetős részbe. Jellemzően olyan gennyes dumákkal leöntve tálalva mindezt, amik a felhasználók totális hülyének nézésének értékelhetőek.
Mellesleg van olyan amatőr magyar bajnok ismerősöm akinek soha nem volt előfizetése. És eszébe sincs nekik fizetni a jövőben sem :)
Az adatgyűjtés általánosan egy másik kérdés, felesleges volt idekeverni a FB és tsai-t. Én arról beszéltem, h a Strava esetében a helyzetértékelés szempontjából el kell választani, hogy az adatok milyen feltételek mellett lettek gyűjtve! Abban a tudatban adták át a felhasználók az adatokat a cégnek, h az azokra épülő szolgáltatások meghatározott részéhez ingyenesen férnek hozzá v. abban a tudatban, h az ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások köre a mostani helyzetnek megfelelően le lett szűkítve. Nekem az az álláspontom h az eltérő feltételek mellett gyűjtött adatok körére nem lehet úgy meghatározni az adatokra épülő ingyenes szolgáltatásokat, hogy az a felhasználók számára egyformán a kedvezőtlenebb legyen. Legalábbis az én etikai- meg jogérzékem ezt sugallja.  Az a cég aki ilyen szemétkedésekkel akar fennmaradni megérdemli a pusztulást!

Minthogy a Strava csődjével a versenyző társaid is elesnének ettől a um. "motivációtól" és segítségtől, így nem kell attól tartanod, h hátrányba kerülnél velük szemben. 

A Strava "pontosságát" meg inkább ne is említsük :-D

 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Rengeteg alternativa van stravara. Itt csak az van, hogy ugyesen leuraltak a piac jelentos szegmenset es ugye birka effekt, vagyis lehet, hogy szar, de arra gyul az osszes legy. Az utolso pillanatig ellenalltam, de volt egy idopont ami utan mar nem lehetett, mivel eszkoz integralt lett, ezert igy is ugy is begyujthettek ha akartak az adatokat. Facebook jelenseg ugye...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Pro tipp, ha van egy régi androidos telod (android 4), amin fent van a régi strava, az rálát a régi adatokra és az újakra is. 

Valszeg apit is ugrattak az új profilú elofizeteshez. ;)