Álláskereséshez személyi weboldal

Fórumok

Sziasztok!

 

Manapság érdemes még saját, szakmai weblapot kitenni a Web-re reklámként az álláskereséshez, vagy pl. a LinkedIn már kiváltotta ezt, és nem kell pluszban saját  domain-t is venni?

Hozzászólások

Ha csak statikus infókat akarsz megjeleníteni magadról, kb. mint egy CV, csak a neten, akkor elég a LinkedIn.

Ha tudsz valami nagy pluszt hozzátenni, vagy ez a legegyszerűbb módja összelinkelni a projektjeidet, amelyeket be szeretnél mutatni, esetleg már van valami oldalad, akkor igen, amúgy (az esetek döntő többségében) nem.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Én amúgy vettem egy .it domaint, gondoltam jópofa lesz, ha hozzáértő is meglátja :)

Kaptam amúgy egy jó tippet, amit most tovább is adnék: egy 500 forintos prepaid SIM kártya, mert jó sokáig fog még a telefonszámod keringeni az adatbázisokban.

egy 500 forintos prepaid SIM kártya, mert jó sokáig fog még a telefonszámod keringeni az adatbázisokban.

Mi a cél ezzel a +1 telefonszámmal? Eldobni amint találtál munkát? Ha meg pont életed munkalehetőségét fogják ajánlani, csak a fejvadász nem ér el mert ki van kapcsolva az a szám, pont lemaradsz róla. Ha meg azt is magadnál tartod, kell egy dual-sim telefon. De ha a normál számod mellett használsz még DIGI SIM-et az ingyenes mobilnet miatt, hurcolhatsz magaddal 2. telefont is a 3. SIM kártya miatt (3 SIM-es telefont még nem sokat láttam..)

Szerintem önszopatás.

A válasz az, hogy attól függ. Milyen állásra pályázol?

Egy rossz weboldal rosszabb mint semmilyen. Egy rossz GitHub profil rosszabb mint semmilyen GitHub profil. Értsd: ha nincs rajta értelmes, minőségi tartalom, akkor tök fölösleges csinálni.

Ha viszont van mit mutatni (blog postok, izgalms projektek), akkor hajrá.

Szerintem is a kontent a lényeg, kevésbé a forma. Úgy értem, hogy jó ha szép, de mindegy, hogy LinkedIn, vagy github profil. A LinkedIn-t mondjuk én nem nagyon kedvelem amiért folyton zaklat hogy lépjek már be. A github a legjobb választás szerintem informatikusnak.

Nekem van saját domainem, de szinte csak privát célokra használom, ezért inkább rossz reklám lehet, mint jó. Zéró látható kontent van rajta. Ha állást keresnék, akkor felpimpelném egy kicsit, vagy csak tennék rá egy linket a githubomra.

A privát célok miatt viszont nagyon jó ha van az embernek egy domainje, ha bármire kell, percek alatt fel lehet állítani egy új aldomaint, egy letsencrypt certet, egy VPS-re, vagy házi szerverre telepíted amit akarsz, és máris van egy normálisan kinéző publikus webszervered. Például a "pandémia" alatt így fellőttem egy Jitsi-t és így kevésbé lehallgathatóan tudtam ismerősökkel beszélgetni. Vagy meg akarsz osztani nagy fájlokat, de nem akarod megosztani harmadik féllel, akkor csinálsz egy jelszóvédett megosztást. Ezt megteheted domain név nélkül is, de ha a másik fél nem tech guru, akkor sokkal egyszerűbb, ha egy valid Internetes linket tudsz küldeni egy ilyen helyett: https://XXX.YYY.ZZZ.WWW/privátmegsztások, ami csak addig él, amíg új IP-t nem osztanak neked otthon. A jobb domain szolgáltatók adnak szkriptelhető API-t is, és ezekkel össze lehet rakni egy dinamukus DNS-t is: az otthoni szerverednek is lehet domain neve, így a VPS-t megspórolhatod. Ha nagy fájlokat akarsz megosztani, akkor pláne ésszerűtlen VPS-re tenni, mert ott a tárhely valamiért nagyon drága. Ilyesmi igények ha rendszeresen felmerülnek, jó ha van egy domainje az embernek.

CV tetején rögtön link saját github oldalra.

az sokat elárul.

Azt mondanam, hogy ha keresni kell akkor baj. Meg most is lehet valogatni, kevesbe mint eddig az igaz, de lehet.

Most kaptam egy full stack developer ajanlatot, de megkoszontem, mert csak 8400€ es becsig kell menni erte.

Nem eri meg.

Egyetlen elcseszett linkedin profil, meg profession alapjan csesztetnek allandoan, kulfoldrol itthonrol most leginkabb kulfoldrol...

Erdekes, hogy a +1 szam technologiat hasznaltam es sosem kerestek rajta a regin ami a "hivatalos" kozben allandoan...

Tudnak valamit.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Azért a 8400 bruttó (13. és 14. havit nem elfelejteni) az éves 71.000 nettó. Melyik cég fizet ennyit egy full stack fejlesztőnek Bécsben? Mert az éves 70-80 bruttó (nem nettó) szokott lenni a teteje ennek az állás kategóriának.

Engem járműiparból találnának meg, pedig csak érintőleges a kötődésem hozzá, és állandóan ilyen HR konzulting meg hasonló közvetítők. A cégek direktben nem is küldenek ajánlatot? Nem nagyon tudom, hogy megy ez a HR komoly helyeken, az egyik helyen a bérszámfejtő volt az :D, mire kiépült volna a nyugati értelmű HR (Gizike lement levelező HR sulira), addigra eljöttem. A másik helyen a HR-es dekoratív hölgy csak addig volt, amíg engem fel nem vettek (lehet ez volt a mézesmadzag :D ) utána távozott és nem is lett helyette senki.

egy kérdés:

- melyik HR-s nézné meg, szted ?

ami nincs benne a CV-ben az nincs.

Egy időben használták az URLröviditős szolgáltatâsokat is, ki mikor honnan hányszor jutott el a linkedin profilomra