Kamu fészbuk profil bejelentés

Csepp a tengerben, de az ilyen hülyéket hol lehet töröltetni:

https://www.facebook.com/arya.blade.796

a majomképű életmódtanácsos kamuprofilja, és sajnos a sok fogalmatlan fészbuk ismerős meg osztogatja a kamu nyereményjátékos faszságát, mintha nem lenne holnap. Sajnos IQ1-es fészbuk júzereknek nem lehet elmagyarázni, mi a különbség a valódi facebook user és a kamu profil-kamu fényképpel-autogenerált username-el között.

- Bejelentettem sima fake profilra, Kumar szerint semmi gond nincs vele, ticket closed.

We reviewed the profile you reported and found that it doesn't go against any of our Community Standards.

If there's something specific on this profile that you think we should review (example: a photo), please report the content itself.

We want to keep Facebook safe and welcoming for everyone, so thanks again for taking the time to report this.

- Reportolnám fake celebrity-nek, de szerencsére (vagy sajnos) szabó péterke még nem verified hungarian celebrity, így a listában nem jelenik meg, anélkül meg a form perszehogy nem enged tovább.

- Reportolhatnám, mint fake friend, de ahhoz meg az eredeti majmot kéne felvennem friend-nek, különben nem hozza ki a listában. Nyilván nem fogom felvenni friend-ként.

Jól ki van találva ez a cukkerbergerstein szarja...

 

Update: direktben a kamu fotóit reportolva úgy tűnik végül csak törölték. Más is eltűntnek látja, vagy csak az én valóságomat torzítja a fb helpdesk?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 08., sze – 13:53

Apropó Facebook: ez az új kinézet, amit ma kezdett nekem tukmálni, inkább egy benézet.

trey @ gépház

Ha jol ertem akkor a pofakonyben csak a verified fake celibrityket / fake verified celebrityket lehet jelelenteni? Nagyon jo!

Kell azért egy jókora házmester-lelkület hogy ilyesmivel töltsd az időd, nem? :)

Ömlik a sok kamuprofil, ingyenájfón kamu nyereményjáték, az a korosztály pedig aki rászabadult (50+ szülők, nagyszülők) nem tud ez ellen védekezni. Egy kattintás lenne töröltetni ezeket a szarokat, kevésbbé tudnák megszivatni a hozzá nem értőket, v. tudnák a pénzüket kicsalni ellopni. Szóval nem házmesterkedés, hanem kb. ugyanaz a kategória, mint amikor az 50 milliót ellopja a kamu lakáseladó hírdető a vevőtől társadalmi mérnökség módszerrel. Itt is így szereznek átverhető balekokat, vándorol a bűnözőkhöz a címlista. Vagy a kamu OTP / Simple weboldal hamisítás, azt is házmesterkedés jelenteni?

De cukkerbergerrózenstejn-nek nem érdeke védeni a felhasználóit, amíg dől a zsebébe a reklámlóvé befele a hírdetőktől.

Akkor fog a facebook jobban odafigyelni, ha megugrik a feljelentések száma, addig csak valami automata, vagy ezzel egyenértékű napszámos válaszolgatja ugyanazt. 

Ugyanakkor nem is lehetetlen, van olyan ismerősöm, akinél eljutott odáig, hogy a facebook lezárta a profilját, míg nem igazolja valahogy, hogy tényleg létezik, és ő az... mondjuk egy olyan fórumban szólogatott be, ahol sokanan gondolkodtak másképp mint ő, és elég bután ahhoz, hogy válasz helyett inkább feljelentsék a profilját :)

update: nálam most nem jön be az oldala. a nyitóposztos fickónak.. szóval lehet hogy összejött a kritikus tömeg :)

update2: látom, a nyitóposztban is ott van ez az infó. így viszont megerősitem :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az nyert, hogy konkrét fotóját kell megflag-elni, nem az egész profilt tudtam fake-nek megjelölni. A fotónál se tudtam mondani h. impersonation, valami miatt mégis blokkolták végül. Remélem nem ideiglenesen, aztán lecseréli azt az 1 konkrét képet, és megy tovább az átbaszókampánya.

Eddig ugye volt a nyugdíjasokat utaztatós termékbemutatós majd verőemberekkel vásárlásra serkentő gazemberek találmánya.

De mióta a nyugdíjas korosztály rákapott a fészbukra, sokkal könnyebb megtalálmi őket, es kicsalni a megtakaritásukat. Egyszerre sokkal több ember kerül a hálóba, nem kell őket utaztatni meg bêrelni valami elhagyatott gyárcsarnokot, hogy 5 ezres kínaipiacos fémszövéses konnektorföldelt ágytakarót eladj nekik 250 ezerért.

(ez utóbbi példa sajnos nem a képzelet szüleménye)

Egyszerű - "unfriend"/"disable" aki ismerősök közül osztogatja....