Olcsó kínai kütyü (Miracast dongle)

Fórumok

Próbálta már valaki képernyő tükrözésre az ilyen és ehhez hasonló olcsó kínai kütyüket?
https://a.aliexpress.com/_d7LmRub

Nincs nagy igény, nem kell fullhd meg szuper minőség csak a telefon képet,hangot  küldeni tv-re

Hozzászólások

Subscribe, ez engem is érdekel.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Hasznalom teljesen jo, (anycast) viszont nem minden telefonnal kompatibilis. Ez csak utolag fog kiderulni.nem jottem ra miert, 5 telobol 3al mukodik. Ennyit meger egy kiserlet.

Szerkesztve: 2020. 05. 09., szo - 11:00

Miracast dongle az. Némelyiknek van airplay módja is, bár nem tudom az működik e ios eszközökkel.

Viszont android telefonoknál sok újabbnál le van tiltva a miracast kiküldés. Szóval a telefonon is múlik.
Talán azért tették ez, hogy a google chromecast kerüljön helyzetbe, mert arra továbbra is lehet.

A miracast kapcsán az MS is vicces, mert régebbi win alól működött az ilyen fapados donglek vezeték nélküli kijelzőként való használata, de valamelyik win10 update megváltoztatta és azóta ott is lutri. Lehet procifüggő, hogy miről engedi. Vagy megváltoztatta az ms a protokolt és így nem minden donglevel megy. Szóval most már se a firetv stickemre, se a buta kínai stickre nem nagyon tudok kiküldeni semmit. Igaz már win tabletem és latopop közt sem megy a wireless display. Teljes káosz.

Egyébként tán nemsoká jön ki google-től olyan "chromecast" stick, ami már androidtv rendszerű, mint a mibox nemzetközi változat vagy az nvidia shield változatok. Az androidtv tartalmaz chromecast módot, majdnem mindent tud az önálló lejátszáson kívül is, amit egy chromecast ultra. A mibox 22 ezer körül szokott lenni itthon, de abból is nemsoká jön ki tán stick változat - más kérdés, hogy nem tudni a kiadáskori rendszere mennyire bugos, a miboxS már legalább megkapta a legtöbb bugfixet. 

Persze, ha költség minimalizálás a cél, akkor a sima chromecast is megteheti használtan. Újonnan viszont túl közel van az ára többre képes eszköznél. 

Egyébként az amazon firetv stick is tud miracast megjelenítőként működni, ha kifejezetten az kell. Az is működik önállóan. A gen2 stick 25 euro, a 4k stick meg 35 euro szokott lenni gyakran akcióban. Ide közvetlen nem szállíti a buta régiókorlát miatt a német amazon, de mailboxde továbbküldő szolgáltatással 13 euroért át lehet küldetni. A firetv 4k stick ára a sima chromecast árához nagyon közel van már úgy.

Szerkesztve: 2020. 05. 09., szo - 19:23

Láttam valakinél, működött a fent említett AnyCast.

Több helyen használok Miracast (MS Wireless Display Adapter) cuccot. A támogatás a Google-nak hála tényleg kikerült (gondolom az AOSP-ből), ellenben a telefongyártók támogatják. A HMD/Nokia is visszahozta nem tudom már melyik verzióban. Samsung-ban, Huawei-ben is megvan.

Még egy standard amúgy amit sikeresen elszúrtak (van ugye az Apple, a Google, meg a WiDi/Miracast). Ki a fene fog mókolni a projektorral állandóan?! Maradt a Mira és kész.

ilyet vett az öcsém, elég gagyi. néha müködik.

Lehet butaságot kérdezek, de tele van a playáruház mindenféle dlna,cast megoldással. Ezekkel nem lehet megoldani?

arra erti hogy az android OS-bol kivettek a screencastot. de ha vannak appok, amig ugyanugy "lelopjak" a kepet, es a AkarmiCast protokolon elkuldik. nyilvan ha az os alapu valami hw szintu volt, az appos meg soft alapu, tehat lehet jobban eszi a cput/aksit.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Korlátozottan megoldható (vannak képet tükröző, távirányító programok). De egy sima appnak nincs olyan joga, hogy bármit tükrözzön. Bár igaz, az nem tudom, hogy chromecast módban is érvényre jut-e az, ha egy alkalmazás letiltja, hogy az ő felületéről képet készítsenek a kijelzőről (banki appok, előfizetős streaming...). De az biztos, hogy egy rendszer funkció vagy rendszer alkalmazás többre képes, mint egy felhasználó által telepíthető. A hivatalos megoldás akár drm támogatású is lehet és akkor védett tartalom is tükrözhető lehet vele.

Nameg a külső megoldások teljesítménye is lehet rosszabb, mint a beépítetté.