PDF (nem-interaktív) elektronikus aláírása

Fórumok

A saját fejlesztésű szoftverünkben PDF kimenetet generálunk, amit elektronikus aláírással kellene ellátni. Az elektronikus aláírás (a tanúsítvány .p12 fájl formájában) már adott.

A dokumentumot LibreOffice-ban, vagy egyéb GUI-s termékekben remekül alá tudom írni. Most ugyanez kellene, de nem-interaktív módon. Nem feltétlenül a programba beépíthető library-t keresek, nekem tökéletes, ha külső programot hívok meg aláírásra. (Sőt, más okokból kifejezetten jobb is volna.)

A poppler PDF library csak ellenőrizni tud tanúsítványt, aláírni nem. Leginkább 8-10+ éve karbantartás nélkül maradt eszközöket találok. Mi manapság erre a jó megoldás?

kösz/üdv.

Hozzászólások

Érdekes a téma, mert
- itt a srác wkhtmltopdf-et használ a generálásra és TCPDF-et az aláírásra: https://github.com/wkhtmltopdf/wkhtmltopdf/issues/4286
- itt egy viszonylag új PDF konvertálás megoldás docker alatt, de rákeresve az oldalon egy mondat sincs certificate-ről: https://thecodingmachine.github.io/gotenberg/
- a Billingo wkhtmltopdf-et használ konvertálásra, de hogy azzal is írja alá nem biztos, bár van egy ilyen opció a doksiban: "--ssl-crt-path <path>"

Az iText .net-es portját használom PDF aláírásra. Tudok vele .p12 fájlból, RSA-s tokenről és e-személyivel is aláírni. Időbélyeg és LTS/LTA aláírás szintén megoldott.

A LibreOffice elindítható headless módban is amikor meg lehet neki adni egy TCP portot amin keresztül egy Java API-val piszkálható. Ezt szokták mindenféle konverzióra használni. Azt nem tudom, hogy az API tartalmaz-e lehetőséget az exportált PDF aláírására, de valószínűnek tartom