Elon Musk: CNN Fake News Network még létezik?

 

https://twitter.com/elonmusk/status/1250694035984969732

https://thepostmillennial.com/elon-musk-roasts-cnn-after-publishing-fake-news-says-hes-surprised-cnn-still-exists

Vannak Elon Musknak kissé túl ambiciózus projektjei. De afelől sosem volt kétségem, hogy ezer lélegeztető gépet rendben leszállítson ha megígérte. Sajnálom, hogy ide süllyedt a szebb napokat is látott mainstream újságírás. Egy gyakorlatilag a fórum trollkodás színvonala. 

Hozzászólások

Ezde komoly... bar annyira nem lepett meg, mint meglepett volna mondjuk 5-10 eve. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hacsak nem enyhítettek a híresen túl szigorú amerikai szabályozáson, akkor engedélyeztetett invasive lélegeztetőgépre lehetőség sem lett volna, csak akkor amikor már mindegy. Magyar nyelven egyértelműen lélegeztetőgép a non-invasive is, de úgy látom nincs ez másként angolul sem https://en.wikipedia.org/wiki/Non-invasive_ventilation

" Elon Musk has reportedly delivered a number of CPAP machines that are not recommended for the treatment for coronavirus, which can “pump viruses into the air” according to experts. "

Az aeroszol hatás miatt itthon csak invaziv lélegeztetéssel látnak el covid-os betegeket. Nem tudom, hogy az USA-ban is ilyen gyakorlat van-e (az olaszoknál nincs ilyen).

A CNN hivatkozott egy forrásra, bárhol előfordulhat, hogy téves információt kapnak.

Az aeroszol hatás miatt itthon csak invaziv lélegeztetéssel látnak el covid-os betegeket.

Ha ez igy van, az nagyon rosszul hangzik.:(

 

Moreover, there is mounting evidence that invasive is suboptimal for covid. If they put Boris Johnson on mask ventilator, but *not* invasive, that tells you something!

Elon Musk (@elonmusk)

https://twitter.com/elonmusk/status/1251665633449631744

April 19, 2020

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Vannak barlangok a Marson? 

Definíció szerint ha 2 méternél hosszabb akkor már barlang, de azért azokat a valóban méretes barlangokat a Föld bolygón amiket élmény bejárni a víz alakította ki. Abból pedig hiány van a Marson, ami van annak nagy része jég és csak nagyon kevés pára van a légkörben. Ebből szerintem nem lett nagy barlangképződés arrafelé. 

Olaszoknál konkrétan olyan esetek voltak sorozatban, hogy a betegek pánikba kerültek mert úgy érzik nem kapnak levegőt, ami valóban egy szar érzés. És ilyenkor nem gondolkodnak, rajtuk van a non-invasive maszk, biztosan azért nincs levegőjük. Letépik magukról, persze úgy még annyi levegőt sem kapnak. Ápoló odamegy visszatenni, megnyugtatni a beteget aki már le is köhögte közben. 

Van par mutet, ahol vezetekek lognak ki a betegbol (pl. ideiglenes pacemaker), eleg gaz, hogyha a beteg veletlenul kitepi.

De igen, pl. nagyapamnal amikor bennvoltam az intenziv osztalyon, az egesz csalad sirt. En meg szóltam, hogy a szijon lazitsunk. Teljesen el volt kekulve a kezfej.

Ilyen ez a popszakma. Ha le kell kotozni a beteget, akkor le kell.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Már nincs bent szíj. Teljesen jogosan, több embert kötnek le mint akit valóban jogos lenne.  De ez csak egy liberális hülyeség, nyugatról terjed ott meg a várható élettartam egy katasztrófa bezzeg keleten, remélem még az ilyen idióta dolgokat nem vették át.

Nyugtasson meg a tudat hogy Covid beteget nem látogatsz azaz "ha teljesen el volt kekulve a kezfej" akkor az úgy marad.

A popszakma lehet hogy ilyen. De én inkább bent vagyok a beteggel, akár váltásban is, tudod ilyen az ha szeretsz valakit. 

Én meg azt vélelmezem. 

1 ha ez lett volna tele lett volna vele a KESMA.

2 elég nehéz lehet úgy védeni az önkormányzati intézményeket ha csak az állam tesztelhet. Védőfelszerelést meg lefoglalhatják. 

(Lefoglalta a katasztrófavédelem az önkormányzatok maszkjait ) Tudod kell az orvosoknak, láthattuk amikor a Géniusz ment a kórházakba megtekinteni. 

3 nem tök mindegy, fel van hatalmazva a kormány, minden hatalom az övé de ahhoz mért a felelősség is. Azaz ellenőrzés, ahol hiba van oda küld orvost, felszerelést legfeljebb majd a végén kéri az árát. 

Ez ugyanaz a csúsztatás, amit a CNN nem engedhet meg magának, de a magyar jobboldali sajtó igen? 

Természetesen volt orvos, az első eset előtt hetekkel kérték, hogy csak úgy vigyenek vissza időseket az otthonba, hogy azok negatív tesztel rendelkeznek. Az volt a válasz rá, hogy szükségtelen. Kértek védőfelszereléseket, azt sem kaptak.

A teljes magyar védekezés az operatív törzs koordinálása alatt történik, ők felelősek azért, ha valami nem megfelelően van szabályozva. 

Az invasive lélegeztetés úgy történik, hogy lenyomnak a csövet a beteg tüdejébe. Egy kis balonnal elzárják a légcső többi részét a cső körül, hogy a befújt levegő ne távozzon idő előtt, illetve hatékonyan ki tudják szívni az elhasznált levegőt. Ehhez a beteget végig altatásban kell tartani napokig. Utána járni is újra kell tanulniuk. 

utana jon a gegemetszes meg a menetrendszeru tudogyulladas.

En nem engedtem az egyik hozzatartozomnal. Utana megkoszonte (ugye abban a helyzetben o nem tud donteni. Hall mindent, emlekszik is ra de akkor beszelni se tud vagy epp mozogni)

Nehez dontes. Foleg orvosok ellen donteni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mennyiben más mint amit írtam? Csak amit hallgattam ott azt mondta az altató orvos hogy szedálnak, ébreszthető a beteg. 

Lényege nem szenved. Meg sem nézheted, a szeretett rokont, nincs az hogy bemész hozzá fogod a kezét. Akkor meg már ne szenvedjen. Egy 80-90 évest ha 3-4 sok hétre lefektetnek azt kb mindenképp újra kell tanítanod (gyógytornász) járni.

Covid-19 betegek lélegeztetése invazív géppel történik elvileg. A nem invazív lélegeztetőgép covid-19, vagy más fertőző betegeknél nem szerencsés, mert nem zárt a rendszer. A vírus kijuthat a maszk és a beteg arca közti résen, az egészségügyi dolgozók pedig fertőzésnek fokozottan kitett emberek enélkül is.   

Valóban szerencsésebb invasive lélegeztetőt használni. De például Olaszországban nagy mennyiségben használnak non-invasive lélegeztetőket. És Olaszország nem egy sub-szaharai elmaradott ország, a mostani hibáik ellenére sem. A CNN ezt írta korábban:
"Now, more than three weeks later, the governor’s office says none of the promised ventilators have been received by hospitals."

Ez pedig így tiszta fake news. 

Nem azt írták, hogy Musk az ígért invasive helyett ezervalamennyi non-invasive lélegeztetőt hozott. Amíg nem linkelnek hiteles forrást arra, hogy Musk konkrétan invasive lélegeztetőket ígért addig ez is csúsztatás. 

A semmilyen lélegeztetőgépnél a non-invasive is jobb. Az is valószínű, hogy nem kapott volna időben FDA engedélyt Musk invasive-ra tekintve, hogy az kissé drasztikusabb módja a lélegeztetésnek. 

Meg az elejen lattam olyan kinai videot, ahol az emberek fejen egy muanyag tojas szeru burok volt, gondolom abba kapjak a dusitott oxigent. kozben meg nyomkodtak a tabletet. bar teny hogy mellettuk az apolok rendesen be voltak oltozve.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ez nekem is feltűnt mikor az első képeken pózolt a dobozok mellett. Sajnos nekem is használnom kell ilyen gépet és nekem is eszembe jutott, hogy ilyen esetekben használható-e. Van egy elég nagy apnoe fórum az apnoeboard.com. Ott is felmerült ez a lehetőség a covid témában. Egyik user beszámolója szerint egy korábbi tudőgyulladásánál a légzésben egy kicsit segített neki CPAP gép(egy BiPAP talán még jobb lehet), kevésbé fájt neki a légzés. 

Szerintem aki lélegeztető gépre szorul azoknak ez kevés és valóban probléma lehet a nyílt rendszer.

Nem értelek titeket. E.M. megkérdezte a kórházakat, hogy ilyen-és-ilyen gépet tud szállítani, kell-e. A kórházak azt mondták, hogy igen, légyszi küldjed. Megérkezett, elkezdték használni.

Lehet okoskodni itt, de a lényeg az, hogy ha Tesla által küldött gépek nem lennének használhatóak, a kórházak nem kértek volna belőle.

Azt is el tudom képzelni, hogy esetleg nem ideális a gép, de a semminél jobb, és a kórházak örülnek, hogy legalább ilyenre rá tudják akasztani azokat a betegeket, akiknek egyébként nem jutna semmi.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

ezt kb bármilyen kategóriájú sajtóterméknek fel lehetne hánytorgatni, képzeld még ki is szokták nyomtatni a hülyeségeket, pedig ott sokkal több idő van az ellenőrzésre és sokkal több kézen is átmegy.. Bármennyire is hiszen magadról az ellenkezőjét, ha neked az lenne a dolgod, hogy a kódot záros időn belül told ki élesbe, akkor te is nyomnál ki óhatatlanul hülyeségeket, csak mert te sem vagy tévedhetetlen és te is hibázol! :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Biztosíthatlak arról, hogy ha nekem kellene 30 percen belül cikket írni, akkor sem fordítanám szellőztetőnek a lélegeztetőt, amikor már több mint egy hónapja ezzel van tele az angol nyelvű média is. 

Ventilator - ventilátor - szellőztető. 

Ha itt valaki ekkorát bakizna évekig linkelnék vissza azt a hozzászólását cikizésként. 

Ők fizetett újságírók, mire veszik fel akkor fizut?!

Mondj egy sajtóterméket, amit te hibamentesnek gondolsz, biztosan találok benne olyan hibákat, amelyek hónapok óta változatlanul benne vannak! :) Vagy javítsd ki és küldd el neki, ott az email címe! Segítsd, csinálj valamit, ne csak a "szoponc"-ig legyél képes eljutni!..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Te vered itt magad, olyan dolgon rugózol, ami mindenki számára nyilvánvaló - javították, pont! :) Ha pedig nem találsz hibát az udvari sajtó háza táján, akkor talán a jelenleginél kicsit többet kellene olvasnod!  :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

" Tényleg bármelyik hup kommentelő nyugodtan újságírónak nevezheti magát ebben a világban. Az átlag még színvonalasabban is ír.  "

- lehet próbálkozni, például te, ha már ilyen szakértő lettél! Mutasd, mit tudsz? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Most tényleg ennyire elvakultnak kell lenned mert kedvelsz egy online lapot?! 

Ez itt nem egy Fradi - Újpest vita, részemről biztosan nem. De még egy szurkolói kocsmában sem mentegetik a saját kapusukat ha a lába közé kapott egy gólt, három másiknál meg a kapu közelében sem volt. 

Szerintem jogom van a kritikához akkor is ha nem vagyok újságíró. Ez pedig nagyon ciki hiba volt. 

Te vagy elvakult, amikor a tényektől nem zavartatva, egyoldalú állításokat fogalmazol meg. :) A kritikához mindenkinek joga van, csak ha valaki ugatja a témát és úgy kritizál, az nem annyira hiteles... :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Egyrészt ezt nem tudhatja sem az origó, sem te, sem pedig én, hogy Soros mit támadott igazából és mit nem (86 évesen szerintem örül, hogy le tudja nyelni a bébipapit, nem a világvaluta forint árfolyamát lesi.. :) de ha így is tett, hát egyrészt üzletember, másrészt azért van többek között a jegybank és az aranykészlet (ja, az már nincs.:)), hogy stabilizáljon), de ha már ez ilyen sarkalatos pont (ahelyett, hogy a valós problémákkal foglalkoznánk), amikor Kósa Laláék shortra játszottak, vagy Matolcsyék folyamatos forintgyengítése, amiből aztán tisztes hasznot sikerült összeszedniük, miért nem beszédtéma felétek? :D

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az arany kereskedelme ma már nem azt jelenti, hogy aranytáblákat adunk - veszünk. Ha így lenne, tényleg keveset érne, mert alig lenne likvid. A világ az arany árára származtatott termékeken keresztül kereskedik az arannyal, nincs fizikai mozgása. Ez pedig ugyanúgy inflálható, mint a készpénz. 

 Hollandia 612,5 tonna aranyat raktározott el, Hollandiában ugyanis az arany teszi ki a nemzetközi tartalékok 65 százalékát. Az ország egyébként az elmúlt években jelentős mennyiségben szállíttatott haza külföldön tárolt aranytartalékokat .Az aranyban tartott tartalék külföldi kezelését egyre több jegybank ítélte kockázatosnak, így az elmúlt időszakban többek között a holland, a német, valamint az osztrák jegybank vezetése döntött úgy, hogy az aranytartalékot részben hazaszállítja.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hazahozattak_matolcsyek_magyarorsza…

Igazad van (nincs), Matolcsyék nem eladták, hanem egész egyszerűen eldugták. :)

- "A Magyar Nemzeti Bank "nem adta el az aranytartalékot", hanem a derivatív ügyleten keresztüli befektetés miatt egy másik soron bukkant fel a friss jegybankmérlegben az aranytartalék – derült ki az MNB sajtóosztályának a Portfolio kérdésére küldött válaszából. "

https://civilkontroll.com/matolcsyek-eladtak-magyar-aranytartalekot/

Láthatóan nem én "szerecsenmosdatok", hanem te!..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szvsz Sorosnak már van annyi pénze hogy ne támadja a forintot. S anno sem gondolt ilyesmire. Mintha egyszer azt olvastam volna valahol, hogy amikor ez megtörtént, akkor sem ő volt személyesen, hanem a cége. Ő éppen szabadságon volt, és az alkalmazottak felelőtlenül jártak el. A londoni és a budapesti tőzsdeszabály nem biztos hogy minden tekintetben tök egyforma.

Nos megtaláltam. Nem pontosan így történt, de majdnem. Nem volt szabadságon, a "Soros Fund Management működését már nem ő ellenőrzi. Az elmúlt évben visszavonult, és kizárólag a saját számlája üzletkötéseit irányítja." írja a cikk.

"majd a következő napon, oly módon fedezte az üzletet, amely ellentétes a kereskedés magyar szabályaival."
Ez volt 2008-ban. index.hu/gazdasag/tozsde/2009/03/26/soros_allt_az_otp_oktoberi_megtamadasa_mogott/

Pont ez az, még Sorosnak sincsenek 35 órás napjai, hogy minden olyan ügyet személyesen intézzen, amit neki tulajdonítanak, inden rosszért felelősnek lenni nem egy 90 éves ember napi rutinja :D

Segíteni meg az segíthet, ha az emberek nem hisznek el mindent, amit az interneten olvasnak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Két dolog csap itt össze:

Musk szeret lódítani. A CNN meg fake news-t terjeszteni.

trey @ gépház

That sucks.
 

Meg az is, hogy a gugli ezt is el akarja a keresőjében temetni. That sucks, too.

Szerkesztve: 2020. 04. 19., v – 15:35

CNN megkérdezte az illetékes hatóságot, aki azt nyilatkozta, hogy nem érkeztek meg. 

Miért következik ebből, hogy a CNN hibázott? Végig kellett volna kérdezni a Kaliforniai kórházakat, hogy a CA governor’s office hazudik-e? 

Mert a korhazak maguk is posztoltak ki kepeket pl. a Twitteren.

Gondolom van a twitternek kereso funkcioja, amit akar ok ismerhetnek is. Megiscsak mediaval kapcsolatos amit csinalnak, vagy mifene.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mire szerkesztettem, mar valaszoltal.

Igy 3 nap utan is kinn van a cikk mindenfele korrekcio nelkul.

Az a vonat mar elment, hogy barmifele jóhiszeműséget feltetelezhessunk.

 

https://edition.cnn.com/2020/04/17/tech/elon-musk-ventilators-californi…

 

Hogy erre a hozzászólásodra valaszoljak: az egyik egy kaliforniai kormanyzo a masik meg egy-egy intezmeny vagy annak vezetoje nem is feltétlen kaliforniabol.

Szoval de, minimalisan utanajarhattak volna. De nem ez a cel, ez mar tisztan latszik.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

hat voltak fotok is...

Egyebkent nem csodalkoznek, ha direkt nem valaszoltak volna.

Mert tatott szajjal futottak a cnn-esek.

Lehet, mar regrol a bogyukben van a cnn.

 

De ettol meg lehet hattermunkat vegezni. Vegulis ettol egy hirmedia, nem pedig egy kozonseges blog.

Vagy most velemenycikket olvashattunk?:)

 

Egyebkent nem kell a teslahoz rohangalni, eleg ha rahangolodnak a ride the lightning podcastra. Az a mccaffrey gyerek elon minden rezduleserol tajekoztat, a lelegeztetogeprol is szolt mar.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Na de ha a CNN megkérdezte a Teslát, a Tesla meg nem válaszolt, akkor az nem a CNN hibája.

Mondjuk amióta kiderült, hogy az nem is úgy van, azóta kiegészíthették volna a cikket (ha már le nem veszik valami okból).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Bár a hivatalos nyilatkotatra hivatkozást sehol nem találok, de az idézet szerint nem pontosan azt nyilatkozta, hanem hogy nem hallottak arról, hogy megérkeztek volna. Ezért szép szakma az újságírás. Ha már "komoly" hírforrások, twitteren se a kormányzó, sem a hivatal ezzel kapcsolatos semmilyen hírt nem közölt, de amúgy a hivatalos oldalukon se.
Amúgy a kérdésedre a válasz igen, ha egy hír megjelenik, akkor illene annak a forrását is megjelölni, úgy általában, mondjuk mindig.

Kinek a neve szerepeljen? Az eredeti cikkben nincs is név.
Szóval, a CNN megírja, mint tényt forrásmegjelölés nélkül, majd átveszi egy csomó hírforrás. Szerencse, hogy a szar-cunamik nem így szoktak kezdődni. Amikor Musknál elgurul a gyógyszer, rápirít először a CNN-re, majd Newsomra. Akkor a kormányzó elmondja, hogy bocs, nem tudtuk, hogy küldtetek eszközöket. Ilyen helyzetben amúgy megnyugtató, hogya felelős vezetők kézben tartják a dolgokat :) De ez amúgy is egy utána lévő cikkből derül ki, mindemellett lényegtelen, mert mi nem az eszközök meglétéről vagy nem meglétéről vitatkoztunk. Közben a twitter egészen addig nem megbízható hírforrás, amíg azt nem a CNN használja, de ők nyugodtan használhatják forrásnak, lásd második cikk. Oké. Nagy vergődésében felhív a CNN pár kórházat, amikor kiderül, hogy több biPAP és CPAP érkezett Musktól. Nem restek megírni - mert valaki a Mammoth kórházól, nem tudjuk ki, de mindegy is, mert egyrészt megszoktuk a modern újságírásban, másrészt, mert Cuomo kormányzó is elmondja közben -, hogy az nem teljesértékű lélegeztetőgép, úgy feltűntetve az egészet, mintha az eredeti CNN cikk kimondottan arról szólt volna, hogy Musk nem teljesértékű lélegeztetőgépeket, hanem a fenti típusokat külde :)
Az eredeti cikkek és az átvettek természetesen még mindig fent vannak, mindegy, hogy nem igazak.
^Újságírás egy posztmodern társadalomban.

Ember, ott volt és van a hivatal neve a cikkben. Ha "Miniszterelnökség" szerepel egy magyar cikkben, az nem forrás?
Annak vannak felelős vezetői, akik nyugodtan bocsánatot kérhetnek, ha nem voltak képben, vagy hazudtak.
A választók pedig majd levonják a konzekvenciát.

2020-ban szerintem nem irreális elvárás egy CNN-től, hogy elküldjenek egy emialben 422 kórház pr osztályára egy kérdéssort a témáról. Elég CC-zni. Ezt még egy magára adó igényesebb blog is megteszi cikkírás előtt. Van ott elég fizetett alkalmazott, fél napi munka lett volna az egyiküknek. 

De miért kellene 422 db kórházat egyenként csesztetnie, hogy kaptak-e Musk-tól lélegeztetőgépet, ha a kormányzó (*) felelős a védekezés koordinálásáért, ezért neki kell tudnia, hogy ki kapott és mennyi áll rendelkezésre?

Magyarországon miért nem adját ki a kórházak a covid betegek területi eloszlását?
Vagy akkor jól tette Hadházy, hogy őket baszogatta az apperitif törzs helyett?

* Demokrata, mielőtt pártszimpátiával vádolnál meg

Nem baszogatás egy gyors email kérdés azzal, hogy érdeklődünk kórházuk kapott-e Elon Musk által ígért lélegeztetőgépekből mostanáig? 
Ezért van pr osztály, erre kapnak fizetést, hogy megválaszolják a mainstream media kérdéseit. Sőt még a bloggereknek is illik válaszolni. 

Több forrásból kell ellenőrizni egy információt mielőtt ígérete megszegésével vádolunk meg valakit. 

Arról már nem is beszélve, hogy illett volna a másik oldalt is megkérdezni. 

"Magyarországon miért nem adját ki a kórházak a covid betegek területi eloszlását?"

Az volt a hivatalos magyarázat nem akartak pánikot kelteni, majd belső mozgást generálni és azzal terjeszteni a járványt. Mint történ ez Olaszországban ahol északról menekülők vitték és terjesztették a vírust délre.

Szvsz nyugodtan közzé lehetett volna tenni az elejétől, mert aki megtehette, azaz van nyaralója vagy másik háza, lakása vidéken és távmunkában tud dolgozni a család úgyis "lemenekült" vidékre. Mindenki tudta úgyis, hogy a főváros és környéke a legfertőzöttebb terület. 

"On March 23, Newsom announced Musk had acquired 1,000 ventilators and would be distributing them to help California hospitals treating patients infected with the coronavirus, an effort the governor hailed as "heroic."

But on Wednesday, Brian Ferguson, the Deputy Director for Crisis Communication at Newsom's Office of Emergency Services told CNN that the governor's office had been speaking to hospitals in the state every day and to date had "not heard of any hospital system that has received a ventilator directly from Tesla or Musk."

In response to the confusion Thursday, an official in Newsom's Office of Emergency Services told CNN, "We wouldn't necessarily have visibility on every hospital, and based on the information we did have yesterday that statement remains consistent."

Tesla did not respond to repeated requests for comment from CNN."

https://edition.cnn.com/2020/04/17/tech/elon-musk-ventilators-californi…

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Még az sem egyértelmű szvsz, hogy "A" hivatalos forrás valójában mennyire hivatalos, a magánkórházak és magánbiztosítók országában. Még Magyarországon is az "állami" kórházak többsége önkormányzati vagy megyei fenntartású és alig van valóban állami országos intézmény. 

Továbbá Chuck Norris országában a kormányzónak muszáj mindenhez IS értenie? Ha állami hatáskör lenne ez ott, ami szerintem nem, abból következik az, hogy a kormányzó az autentikus személy?

Mondjuk elképzelhető, hogy a CNN, NBC és társai lesnének egy nagyot, ha idővel az EU tiltaná az olyan szolgáltatók tartalmait, amik nem képesek megbízható forrásokat felvonultatni a híreik mellé. Az még talán itthon is helyrerázná a médiát. :D

Szóval ha egy valódi náci fényképe megjelenik a napiszaron, akkor illető onnantól kezdve már nem számít nácinak? Érdekes.

Az index cikkből:

"Donald Tusk nagyapja, Józef Tusk valóban Wehrmacht katona volt (tehat nem SS!), ez jól dokumentált tény"

Köszönöm, nincs több kérdésem. 

Azért a homokba dugott fej helyett el is olvashatnád a cikket. Néhány idézet:

1. Ehhez egy bizonyító erejűnek gondolt fényképet is csatoltak, alatta a képaláírás: „Donald, kicsit szerényebben a nácizással! A vezetőülésen az Európai Néppárt elnökének nagyapja, Józef Tusk látható az SS biztonsági szolgálata, az SD tisztjeinek társaságában”.

Az eléggé közismert, hogy az SS és a Wemacht nagyon más volt, a többihez pedig nem is kell kommentár:

2. A katonai autóban ülő SD-tisztek között valójában nincs semmiféle Tusk, akkor sem, ha a kamerába mosolygó illető hasonlít valamennyire a Néppárt mostani alelnökére.

3. ...megtalálta az eredeti fényképet is. Az a német szövetségi levéltár honlapján található, Tusk-mentesen, ugyanis a kép 1939 szeptemberében, Lengyelország lerohanása idején készült, és az autóban minden bizonnyal echte német tisztek ülnek.

4. Donald Tusk nagyapja, Józef Tusk valóban Wehrmacht katona volt (tehat nem SS!), ez jól dokumentált tény. És nem is új információ, mert már a 2005-ös lengyel elnökválasztási kampányban előkerült, ergo mintegy 15 éves "hír". Egyébként az elérhető lengyel források szerint kényszer-sorozottként szolgált, 1944 augusztusa és októbere között, tehát nem önként - előtte pedig koncentrácios táborban raboskodott. Vagyis Tusk nagyapját úgy sorozták be, kényszerrel, mint ahogy más hadseregbe is szokás, főleg háborúban, vagy mint ahogy az államszocializmusban is besoroztak a magyar néphadseregbe mindenkit, akinek nem volt szerencséje, beleértve a Fidesz alapító gárdáját.

ps.: a témát leszarom, nem akarok igazságot tenni, de inkább hiszek az indexnek, mint a prostisrácoknak és a csicskapropaganda többi részének, akiknek ugye tök véletlenül most jutott eszükbe egy 15 éves (ál)hírt megírni, amikor Tusk szolídan lefikázta orbánt. De még ha igaz is lenne (bár szinte biztosan nem az), egy ember részben felelős lehet azért, hogy a gyereke milyen ember lett, de a szüleiért és nagyszüleiért egyáltalán nem. Én is ismerek olyan embert, akinek az apja szar ember volt, ő pedig nagyon nem az...

Olvastam és nevettem is rajta. Rácz András vagy teljesen inkompetens, aki legfeljebb egy nokiás doboz segítségével tudott leérettségizni történelemből, vagy nagyon meg akar felelni munkaadójának és az olvasóit nézi hülyének. 

Kényszersorozott?! Koncentrációs táborból?! OMFG!!

Abban a második világháborúban amikor magyar zsidók munkaszolgálatosok lehettek csak, mert megbízhatatlannak tartotta őket fegyveres szolgálatra egy idegen de annál arrogánsabb német állam, majd pont fegyvert ad saját maga egy koncentrációs tábor lakójának. Noooormális?! 

Még így is gyakran kaptak hátulról golyót túlbuzgó elöljárók a fronton saját nemzetük bakáitól. A mai Ukrajnában mostanában nemzeti hősnek kikiáltott Stepan Bandera nevű emberi vadállat turbó-nácijai is csak gagyi fegyvereket kaptak, és emiatt sok konfliktus is volt a németekkel, pedig elkötelezettségük nem volt megkérdőjelezhető. 

Na lapozzunk! 

Max ahogy olvasom teljesen önszántából lett Wehrmacht katona. Német állampolgárként zsidó vallását megtagadva. Ez nagyon nem ugyanaz, mint fegyvert adni erővel és akarata ellenére egy idegen, háborúban ellenséges ország állampolgárának, aki előtt jól fel is húztak egy koncentrációs táborban. 

Áttértünk a szocializmusból a magántulajdonon alapuló piacgazdaságra, a kárpótlás célja elsődlegesen a javak elosztása volt.

Azokat a javak amiket én pl. 2000-ben előállítottam, miért kell elosztani a kárpótoltak között? Milyen kárt okoztam én nekik amit nekem kárpótolnom kellene?

De valakit felelősségre vonni a felmenői cselekedeteiért meglehetősen undorító dolog.

Én is ezt mondom, ezért undorító dolog a kárpótlás fizettetése, mert mi közöm nekem a mostani kárpótoltak szüleihez?

 

"De az állam az én befizetett adómból fizeti a kárpótlást, tehát közvetve én fizetem."

Nem. Onnan, hogy befizetted az adód, az nem a te pénzed. Legalábbis nem olyan értelemben, ahogy azt próbálod erőltetni.

Ez nem olyan, hogy adsz a haverodnak aprót, hogy vegyen neked kiflit. Na, azt a kifilit közvetve tényleg te fizetted.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem. Onnan, hogy befizetted az adód, az nem a te pénzed.

Dehogynem az én pénzem. Azért fizettem be az adót, hogy az oktatásra meg az egészségügyre fordítsák a pénzemet és nem olyanok kárpótlására akikhez semmi közöm.

Tehát visszatérve az eredeti kérdése: Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

Én is tudok egy hasonlót: minek fizessem be a tavalyi adóhátralékomat? Én a múlt évet magamban lezártam, nem is gondolok rá, az adóhivatal is felejtse el.

Ha én nem gondolkodhatok így, akkor az államok sem mondhatják azt, hogy 'ó, a múlt legyen múlt; ha annó kiraboltunk, internáltunk, meggyilkoltunk, hát így jártál'.

Én is tudok egy hasonlót: minek fizessem be a tavalyi adóhátralékomat? Én a múlt évet magamban lezártam, nem is gondolok rá, az adóhivatal is felejtse el.

Azért fizesd be mert az előző évben konkrétan Te nem fizetted be a kötelező járulékokat. Ezért az ELMARADT BEFIZETÉSED pótolnod KELL.

A múltban ÉN nem okoztam semmilyen kárt a kárpótoltaknak (nem is éltem akkor), ezért ÉN nem akarok kárpótlást fizetni.

Ha én nem gondolkodhatok így, akkor az államok sem mondhatják azt, hogy 'ó, a múlt legyen múlt; ha annó kiraboltunk, internáltunk, meggyilkoltunk, hát így jártál'.

Tehát visszatérve az eredeti kérdése: Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

 

Nem hiszem, hogy ezen ennyit kellene értetlenkedni.

A magyar állam kárt okozott a múltban. Legegyszerűbb lenne az okozott kárt visszacsinálni. Volt olyan, ahol ez ment (földárverés), és volt olyan, ahol nem (a földet közben úgy hasznosították, hogy nem lett szétosztható, illetve az holokauszt során meghaltakat, a nyilasok által és a komcsik által megölteket nem tudja feltámasztani az állam). A magyar állam azokért a dolgokért, amiket nem lehetett visszacsinálni kártérítést fizetett. (v.ö: az elmaradt befizetésed pótolni kell)

A magyar államnak nincs saját pénze, amit fizetnie kell, azt vagy hitelből fedezi, vagy abból a pénzből, amit az állampolgároktól szed be.

És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy nem lehet felhánytorgatni a múltat. A múltat egyébként fel lehet hánytorgatni. Ha te valami rosszat tettél tegnap, egy éve, tíz éve, azt fel lehet hánytorgatni. Amit nem lehet felhánytorgatni neked, az az, amit az apád, a nagyapád, a szomszédod, az általános iskolai tesitanárod fodrászának az unokatestvérének a kutyakozmetikusa vagy bárki más ember csinált.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A magyar állam kárt okozott a múltban.

VS

És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy nem lehet felhánytorgatni a múltat.

 

A múltat egyébként fel lehet hánytorgatni.

VS

Amit nem lehet felhánytorgatni neked, az az, amit az apád, a nagyapád, a szomszédod, az általános iskolai tesitanárod fodrászának az unokatestvérének a kutyakozmetikusa vagy bárki más ember csinált.

 

"Dehogynem az én pénzem. "

Onnan, hogy átutaltad az államnak, állami vagyonná válik. Ez hivják népiesen közpénznek. 

A másik tévedés, hogy te nem odaadod az államnak a pénzed, hogy használja, mikor adózol, hanem gyakorlatilag törleszted a tartozásod az állam felé (csak ennél szebben van megfogalmazva :) ), mely az adófizetési kötelezettséged eredménye, ha nem adod oda, behajtják rajtad.
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Onnan, hogy átutaltad az államnak, állami vagyonná válik.

A Magyar Állam nem a magyar állampolgárokat reprezentálja?

A másik tévedés, hogy te nem odaadod az államnak a pénzed, hogy használja, mikor adózol, hanem gyakorlatilag törleszted a tartozásod az állam felé (csak ennél szebben van megfogalmazva :) ), mely az adófizetési kötelezettséged eredménye, ha nem adod oda, behajtják rajtad.

Az lényegtelen, hogy minek hívod a járulékok befizetését és az is mellékes, hogy milyen módon van az begyűjtve. A lényeg, hogy a magyar állampolgárok (pl. én) azért fizet be az államnak, hogy az állampolgárok számára (pl. nekem) szolgáltatásokat finanszírozzon belőle. Tudod, ilyenek mint egészségügy, oktatás, stb... Vagyis én nem azért fizetem az adót, hogy odaadják olyanoknak akikhez semmilyen közöm nincs.

Tehát visszatérve az eredeti kérdése: Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

 

"A Magyar Állam nem a magyar állampolgárokat reprezentálja?"

Az, hogy jelenel k a MÁ mi mindent reprezentál, egy jó hosszú téma lenne, de szerencsére a reprezentációnak nincs köze a tulajdonjoghoz, úgyhogy ebbe most nem kell belemenni.

"Az lényegtelen, hogy minek hívod a járulékok befizetését"

Az tényleg mindegy, viszont hogy hogyan definiálják ezt a magyar törvények, az már nem. Lásd. törvények: adótörvény, állami vagyonról szóló törvény (melyben nem túl meglepő módon nem fogsz semmit találni arról, hogy az állami vagyonnal bármilyen formában is te rendelkeznél), ilyesmi.

"A lényeg, hogy a magyar állampolgárok (pl. én) azért fizet be az államnak"

Nem, te elsősorban azért fizeted be, mert ez a törvény által leírt kötelességed. Az, hogy te mire gondolsz közben, az eléggé a magánügyed. Miután ezt a kötelességedet teljesetítetted, az a pénz már nem a tied (pont, mint bármilyen más, hasonló esetben, nem csak az állammal szemben). 

Ezért értelmetlen a kérdésed, továbbra sem fizetsz kárpótlást senkinek.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az, hogy jelenel k a MÁ mi mindent reprezentál, egy jó hosszú téma lenne, de szerencsére a reprezentációnak nincs köze a tulajdonjoghoz, úgyhogy ebbe most nem kell belemenni.

Ne is menjünk bele mert már így is éppen eléggé elterelted a támát az eredeti tárgytól.

Az tényleg mindegy, viszont hogy hogyan definiálják ezt a magyar törvények, az már nem. Lásd. törvények: adótörvény, állami vagyonról szóló törvény (melyben nem túl meglepő módon nem fogsz semmit találni arról, hogy az állami vagyonnal bármilyen formában is te rendelkeznél), ilyesmi.

Közvetve rendelkezek, mert a törvényeket nem a marslakók alkotják, hanem azok akiket az állampolgárok megbiznak ezzel a feladattal.

Nem, te elsősorban azért fizeted be, mert ez a törvény által leírt kötelességed. Az, hogy te mire gondolsz közben, az eléggé a magánügyed. Miután ezt a kötelességedet teljesetítetted, az a pénz már nem a tied (pont, mint bármilyen más, hasonló esetben, nem csak az állammal szemben).

Hát akkor pénztáros lőrinc is zsebre vághatja az egészet és akkor egyébként meg mindenkinek kuss van.

Ezért értelmetlen a kérdésed, továbbra sem fizetsz kárpótlást senkinek.

Nem értelmetlen mert abból a pénzből amit én oktatásra meg egészségügyre szántam, abból kártérítést fizetnek miközben az a tényállás, hogy a múltat nem szabad hánytorgatni. Ezek szerint vannak kiválasztottak akik esetében haszonszerzés céljából mégis szabad.

Tehát visszatérve az eredeti kérdése: Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

 

"Ezek szerint vannak kiválasztottak akik esetében haszonszerzés céljából mégis szabad." 

Az állam kárpótolja azokat, akiket valami kár ért, még akkor is, ha ez a kár a múltban történt - hiszen minden egyes kártérítési per a múltban történt dolgokról szól, sőt az összes jogi per. 
Ha valakit elütsz, te is kártérítést fogsz fizetni, még akkor is, ha ez a múltban történt, nem bújhatsz ki alóla azzal, hogy ne hánytorgassuk fel a múltat.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem fizettet veled senki semmilyen kártérítést. 

Két különböző dologról van szó:

- van a te vagyonod, abból nem fizetsz kártérítést
- meg van az állam vagyona, ami meg nem a tiéd, tehát megint csak nem fizethetsz belőle kártérítést
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Az érvelésed csak azt mutatja, hogy az állam egy olyan felsőbb hatalom, mi rendelkezik a jobbágyok felett." 

Ez pont nincs az érvelésemben :) Arra úgy marginálisan utalok, hogy az állami vagyon az állam vagyona, de ez meg logikus (innen a neve).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pedig pont de. És abban igazad van, hogy a törvények is tartalmazzák már ezt.

Az, hogy tartozunk az államnak és az adó a törlesztés ez lényegében a jobbágyság alapja volt. S hogy az állampolgárnak nincs beleszólási joga abba, hogy mire költi az állam a pénzt. Elvileg azért szerveződtünk társadalomba és alapítottunk államot, hogy a társadalom érdekében és annak képviseletében szolgáljon az állam nevü szervezet. Valójában viszont feudalizmus lett belőle.

Ha mélyebbre ásunkk, akkor minden állampolgár lényegében az állam tulajdona és tartózkodási helyétől függetlenül érvényesek rá a magyar törvények. Minden, ami az ország területén van, végső soron az állam tulajdona. Bár tulajdonként gondolunk rá, valójában korlátlan idejű használati jogunk van. De az állam elveheti, végső soron az rendelkezik felette. Ezért is szed adót minden tranzakció után ami két ember közt történik.

a magyar állampolgárok (pl. én) azért fizet be az államnak, hogy az állampolgárok számára (pl. nekem) szolgáltatásokat finanszírozzon belőle.

Utána kellene olvassál ennek a témának, mert ha nem csak trollkodsz, akkor nem érted.

Igen, az állam szolgáltatásokat is finanszíroz, de emellett egy csomó mást is.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

Két dolgot nem értesz:

1, A múltat fel lehet hánytorgatni, hiába hajtogatod, hogy nem lehet

2, Nem fizetsz kárpótlást olyanoknak, akikhez semmi közöd. Adót fizetsz.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

OK, leírom lassabban, mert látom, hogy lassan tudsz csak olvasni.

A múltat felhánytorogtatni azért lehet, mert ha te mondjuk 10 éve valakit fejbevágtál, az továbbra is egy olyan dolog, ami miatt neheztelhetnek rád, hiába történt 10 éve.

Ez a múlt.

A másik dolog pedig az, hogy valaki más tetteiért valakit felelősségre vonni. Teljesen mindegy, hogy múlt, vagy nem. Ha a nagyapád holnap valakit fejbevág, akkor nem téged fognak ezért elítélni, hanem őt. Ugyanígy, ha 10 éve történt vagy ha 100. Ugyanígy, ha az apád volt az, vagy a szomszédod.

Na meglátjuk, ezt sikerül-e megugranod. Ha megérted, akkor megpróbálkozhatunk a kárpótlással. 

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

OK, leírom lassabban, mert látom, hogy lassan tudsz csak olvasni.

Köszike.

A múltat felhánytorogtatni azért lehet, mert ha te mondjuk 10 éve valakit fejbevágtál, az továbbra is egy olyan dolog, ami miatt neheztelhetnek rád, hiába történt 10 éve.

Ez a múlt.

A másik dolog pedig az, hogy valaki más tetteiért valakit felelősségre vonni. Teljesen mindegy, hogy múlt, vagy nem. Ha a nagyapád holnap valakit fejbevág, akkor nem téged fognak ezért elítélni, hanem őt. Ugyanígy, ha 10 éve történt vagy ha 100. Ugyanígy, ha az apád volt az, vagy a szomszédod.

Na meglátjuk, ezt sikerül-e megugranod. Ha megérted, akkor megpróbálkozhatunk a kárpótlással.

Ezt itt mind feleslegesen írtad le. Ugyanis a kárpótlást én a jelenben fizetem egy olyan múltbéli esemény miatt amit én a múltban nem követtem el mert nem éltem a múltban.

Most akkor jöhet a kárpótlás lassú leírása is...

 

Ebből a videóból kellene rájönnöm valamire? :)

Látod-látod... itt járt a liberális demokrácia szólásszabadsága és letörölt egy parlamenti felszólalásról készült felvételt. Vajon miért?

De a parlamenti ülésről készült jegyzőkönyv is amit (még) nem tudott törölni a liberális demokrácia szólásszabadsága.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának 22. ülésnapja 2014. december 2-án, kedden

Részlet:

a törvény 204. §-át kifogásolom, és módosító javaslattal indítványozom is az eltörlését, hiszen ez a párizsi békeszerződésről szóló 1947-es törvény végrehajtását módosítja akképpen, hogy a 2006-ban lezárult határidőt újra megnyitva 2015. december 15-ig biztosít lehetőséget új jelentkezőknek.

Épp ezért igenis rá kell világítanunk arra, hogy a költségvetési törvényben előirányzott közel 2,5 milliárd forint, főleg, ha azt vesszük, hogy két év alatt 44 százalékra növekedett, ez rendkívül eltúlzott, miközben például a családtámogatások még inflációt követő mértékben sem, egyetlen százalékkal sem növekednek, aközben miért kell 44 százalékkal növelni ezt a több milliárd forintos kárpótlást.

Amire rájöhettél volna ha nem törli a szólásszabadság a videót: pl. a zsidóknak, milliárdokat.

 

"Látod-látod... itt járt a liberális demokrácia szólásszabadsága és letörölt egy parlamenti felszólalásról készült felvételt. Vajon miért?"

Nem tudom, ahogy te sem.

De teljesen jól illett ide egy nem létező videóra való hivatkozás :)

Amúgy nem azt kérdeztem, hogy a Magyar Állam mennyit fizetett, hanem hogy te.

Esetleg más állam is te vagy? Vagy csak Magyarország? (ilyenkor jó azoknak, akik több helyen adóznak :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem tudom, ahogy te sem.

Ha tudni akarod, ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod. (Voltaire)

De teljesen jól illett ide egy nem létező videóra való hivatkozás :)

Ez a videó egy-két évvel ezelőtt még működött. De a jutub is liberálisan demokratikus és szólásszabadság párti, ahogyan azt ez az eset, és további hasonlóak mutatják.

Amúgy nem azt kérdeztem, hogy a Magyar Állam mennyit fizetett, hanem hogy te.
Esetleg más állam is te vagy? Vagy csak Magyarország? (ilyenkor jó azoknak, akik több helyen adóznak :) )

Ezeket a kérdéseket kb. 300 hozzászólásban már elmagyaráztam másoknak is, kérlek olvasd el azokat, mert nem fárasztom magam azzal hogy négyszázadjára neked is külön leírjam.

 

De teljesen jól illett ide egy nem létező videóra való hivatkozás :)

Hoppá-hoppá !!!! Közben itt is járt a liberális demokrácia igazságos szólásszabadsága és "véletlenül" hetvenkettedjére letörölte a régi újságból cikkeket felolvasós videót. Vajon miért?

A szólásszabadság élt: 2020-03-05 => 2020-04-22
 

... ahogy te sem tudod, csak vaktában tippelgetsz.

Elegendő ilyen "véletlen" törlést láttam már ahoz, hogy ne kelljen tippelnem.

De valaki ismét feltöltötte a videót ezért megnézheted magad is, hogy milyen törvénytelenségek vannak benne ami miatt rendszeresen törölni szokták.

A fenti hozzászólásomban írt idézet segítséget ad neked a törlés okának megértéséhez

Bónusz kérdés: Ezt a videót hány nap után fogja a liberális demokrácia szólásszabadsága törölni? :)

 

Konkrétan, ha valaki elfogad örökséget a felmenőktől, akkor a tartozásai is rászállnak. Viszont a témában nem az örökösöktől, hanem kollektív bünösségként kezelve szedik az adót rá. Biztosan vannak, akik ugyanúgy elvesztették rokonaikat, családi vagyonukat és most mégis ugyanúgy kellett adózniuk olyan kártérítésekhez, amiben ők nem részesülnek. De mintha eleve két különböző téma is keveredne már. A szokásos módon, hogy vita során néhányan folyton variálják az értelmezési tartományt, hogy azzal segítsék az érvelésüket.

Viszont a témában nem az örökösöktől, hanem kollektív bünösségként kezelve szedik az adót rá.

Egy ország, a bűn elkövetésekor még nem is élő lakosságának kollektíve bűnözőnek nyilvánítása nem a múlt hánytorgatása?
 

Tehát visszatérve az eredeti kérdése: Ha nem lehet felhánytorgatni a múltat, akkor mi a f@szér fizetek kárpótlást olyanoknak akikhez semmi közöm?

Nem. Csak rámutattam arra, hogy az individualizmus valójában nem létezik. Nem azért fizetsz, mert bármi közöd van a múlthoz, hanem azért fizetsz, mert nem hűbérúr vagy a rendszerben, hanem jobbágy. Ahogy az emberek többsége is az. És van, hogy egyik hűbérúr fizet egy másiknak valamiért, de végső soron a jobbágyoktól veszik el a fedezetét. Teljesen mindegy, hogy milyen alapon vagy indokkal. 

Az országon belüli kárpótlás pedig csak vagyon újraosztás, egy korábbi újraosztás visszavonása. A poén az, hogy végső soron ezt is a jobbágyok fizetik :)
https://igazsagugyiinformaciok.kormany.hu/karpotlas

... nem hűbérúr vagy a rendszerben, hanem jobbágy. ... És van, hogy egyik hűbérúr fizet egy másiknak valamiért,

De történetesen ez a valami egy múltbéli esemény, amihez nincs köze egyik most élő embernek sem ebben az országban. És a most élő jobbágyoktól beszedett pénzt adják oda bizonyos most élő jobbágyoknak akiknek az elődei éltek akkor amikor a valami történt. Ez bizony a múlt felhánytorgatása, bizonyos haszonszerzési érdekek mentén.
 

Ha az unoka csinál hülyeséget, akkor az unokát kell baszogatni. Ebben az esetben a nagyfatert elővenni tényleg értelmetlen, sőt, azt minősíti, akinek ilyen másodlagos célpontokra van szüksége, mert az unoka ellen képtelen normálisan érvelni. 

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Valóban nem szimpi nekem sem ez a fajta érvelés!

De nézd már meg mégis mist mondott Tusk! 

Say What You Mean, Mean What You Say ideális világban elég lenne annyit írni, hogy Tusk egy beteges hazudozó, vagy elmeroggyant. Sajnos a kommunikáció nem így működik mostanában. És még így is lovagias volt vele a Magyarország. 

Ha oroszoknak megy neki hasonló módon Tusk, másnap perverz Tusk pornóval lenne tele az internet, ahol egy kecskével kefél, de nem Tusk dugja a kecskét hanem a kecske dugja seggbe Tuskot - csak mert úgy megalázóbb. 

Megjegyzem Tusk pártja sorozatban bukja a választásokat hazájában, de a demokratúrikus Brüsszelben pont ilyen arc a megfelelő arra, hogy megmondja a tutit. Ez már a 4. Reich, tessék mondani? :D

(Tusk a House of Cardsban is egy arrogáns pöcs volt :)

Sajnos, nem légből kapott, hogy Orbánék a járványhelyzet kihasználva rendeletekkel intézik el a számukra kedves, de a krízissel semmilyen relációban nem lévő dolgokat, úgy hogy az érintetteknek esélye se legyen tiltakozni.

Ez szépen beleillik az nsdap 1933 január és 34 nyara közötti ámokfutásába, Tusk-nak igaza van.

Bár, ha egy társaságba nem fogadnak szívesen, akkor én lépek le és nem kezdek felesleges vitákba. Itt lenne az idő, hogy kilépjen a francba a Fidesz a Néppártból, demokrácia amúgy sem magyar dolog és biztos vannak az EP-ben hasonszőrű fasiszták. 

"Orbánék a járványhelyzet kihasználva rendeletekkel intézik el a számukra kedves, de a krízissel semmilyen relációban nem lévő dolgokat, úgy hogy az érintetteknek esélye se legyen tiltakozni."

Nyilván tudsz konkrét rendeleteket is idézni súlyos mondatodat alátámasztandó. És véletlenül sem kritikátlanul visszhangzod Fake News Networkök légből kapott hülyeségeit. 

- Liget beépítése

- Biológiai nem megváltoztatásának tiltása

- Pártfinanszirozás 50 százalékos megnyirbálása

- Kiemelt gazdasági övezetek hasra ütött kijelölése (pont Momentumos vezetésű lett az első, micsoda véletlen), bennük a helyi adók átirányitása az önkormányzatoktól a Fideszes megyei önkormányzatok felé

- Kartonpack einstand-ja, vezetők kirúgása és stromanok delegálása

- Több tízezer ápolt mindenféle szakmai egyeztetés nélküli hazaküldése 

Ezek között vannak szimbolikus dolgok, de egyik sem valósulhatna meg egy nyugati demokráciában.

Mondjuk ahogy írtam is, a demokrácia nem magyar dolog, szükségünk sincs rá. 

Ami ellen nem tudsz mit tenni, azért nem vagy felelős. Ha holnap kitalálják, hogy az arabok ellenségek, mindenkit behívnak és oda küldenek harcolni a sivatag közepére, akkor menned kell.. Ha nem mész, akkor jobb esetben börtönbe kerülsz, rosszabb esetben felakasztanak/golyót kapsz a fejedbe (aktuális "kedves vezetőtől" függően). Ez nem a kívánságműsor. Senki nem akart a Don-kanyarba menni, én felmenőm is halt meg ott. Sőt minden férfi felmenőm idióta háborúkban halt meg és neveik olvashatók az emléktáblákon. Két nagypapám volt az első, akik nem háborúban haltak meg. Ellenben egyik 56 miatt később akasztásra várt (de megkegyelmeztek neki). Persze a (kirakat) rendszerváltásig listán volt, utána tudta csak Göncz Árpád kitüntetni.

Ezt nem is vitatom. Azt nem hittem el, hogy feldühített lengyel táborlakót besoroznak csak úgy a fritzek és fegyvert adnak a kezébe. Ez szimplán csak kamu szöveg, szerecsenmosdatás. Aki ott Lengyelországban Wermacht katona lett, az önként ment mert valamilyen előnyt remélt attól, hogy az ellenséget szolgálja. 
Megjegyzem az indexről linkelt német oldal továbbra sem nyílik meg nálam, nem mintha a belinkelt screenshot bármit igazolt volna. 

A trükk ott van, hogy nem az indexnek kell bármit is igazolnia, hanem azoknak, akik azt állították, hogy a képen az nagyfater van, azt, hogy a képen tényleg a nagyfater van.

Ha ez nem sikerült (és nem sikerült), nincs mit cáfolni, hiszen érdemleges állítás nem történt. Az, hogy valaki egy random képre beröfögi, hogy az a nagyfater, nem ilyen állítás.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azt nem hittem el, hogy feldühített lengyel táborlakót besoroznak csak úgy a fritzek és fegyvert adnak a kezébe.

Nem tudom, hogy adtak-e fegyvert a kezébe, besorozhatták pl. szakácsnak is, vagy tolmácsnak, akármilyen nem fegyveres szolgálatra. De ha adtak is a kezébe fegyvert, akkoriban (44 második fele) már elég cudarul álltak a németek, szóval kellett nekik bármilyen golyófogó a keleti fronton, bár akkor már a nyugatin is.

Aki ott Lengyelországban Wermacht katona lett, az önként ment mert valamilyen előnyt remélt attól, hogy az ellenséget szolgálja.

Ez sem kizárt. Pl. kaphatott olyan visszautasíthatatlan ajánlatot, hogy lelövik vagy beáll a wermacht-ba "önként". Nem állítom, hogy így történt, de ez is egy lehetőség.

Nem vagyok róla meggyőződve. Amennyiben hirtelen úgy lenne következménye a fake news terjesztésnek, hogy nem lehetne miatta diktatúrát és szóláskorlátozást kiáltani, akkor valószínűleg a kormányközeli média is visszavenne a turbóseggnyalásból. Sőt, még az is lehet, hogy újra elkezdenének tényleges újságírókat alkalmazni.

Mindenesetre én egyik oldalt sem védem. Az Index is bizonyította mostanság, hogy újra képes az M1 szintjére süllyedni, pedig azt hittem ezt a korszakot már maguk mögött hagyták. Amit meg a 444 művel, az már ugyanaz a színvonal alatti indulatkeltés, mint amit a sok gyökér másolata csinál kormányoldalon. Egyáltalán nem zavarna, ha megrázogatnák mindnek annyira a grabancát, hogy meg is szűnik. Én visszasírom a régi Origo-t, meg a Cink-et, ahol az objektív újságírás még gyakorlatot jelölt, nem elméletet.

Ez a Ritter nagyon megmondja itt a tutit.

Szinte elvezet olvasni:)

O eleg gusztustalanra hozta ezt ossze:

https://hup.hu/comment/2469172#comment-2469172

Alapszinten egy-ket poen meg egy kis csesztetes altalanosban meg elmegy, de azert vannak hatarok.

Nem ertem miert erzik moralisan felsobbrendunek magukat olyan alszent fergek, akik pl. "csuti torpe"-znek. Boven vannak jogos kormanykritikak, amikkel sokkal ertelmesebb emberekbol es sokkal tobbet lehetne meggyozni.

Bocsanat, csak ledisznoztad. Odakepzeltem a "dagadt disznot", es a linkelt komment alapjan nem csak en:

"Kuszkodik, mint malac a jegen.

A feje mar megvan hozza, rofogni mar tud."

Ez a nyito blogbejegyzes amit remekul elemzett az altalam linkelt erre erkezett komment.

Es remekul mutatja, hogy mekkora egy kulturalatlan gyulolkodo barom vagy.

> Odakepzeltem a "dagadt disznot"

Igy van, en ledisznoztam, te ledagadtoztad. Hol itt a problema?:P

 

> Ez a nyito blogbejegyzes amit remekul elemzett az altalam linkelt erre erkezett komment.

Hahaha. Hat vagy nem. Vegulis ket lehetoseg van.

 

> Es remekul mutatja, hogy mekkora egy kulturalatlan gyulolkodo barom vagy.

Ez van nem szegyellem lekopni az emberiseg mocskat.

Ugye nem baj, ha nem sirok miattad?:)

Azert annyira tenyleg nem dagadt. Koranak megfeleloen meg elfogadhatoan tulsulyos. De azert viccesen hizik, mint egy gumimalac.

Viszont azt hittem vmi ertelmes embert dagadtozott le akinek nem tetszett. Kar. Ez nem uti meg szintet. Minden politikust ekeznek kinezete, termete / nyelvbotlasaik / nagyapja tetteiert / barmi miatt. Ez mar csak ilyen.

Szoktak minden politikusrol mindenfelet mondani, igen. De nekem meg is van a velemenyem arrol, aki pl. letorpezi az egyiket es lecsovesezi a masikat, es masban sem fogom komolyan venni a velemenyet. A nyelvbotlas pl. inkabb csak vicces.

Onmagaban nalam se biztos, hogy megutne a szintet, de igy, hogy ilyen modon szolta le ezutan nem sokkal egy olyan forumtarsat, akinek amugy meg igaza is van, ugy ereztem jobb ha latjak, milyen ember okoskodik itt.

Nem az derült ki, hogy amit küldött gép az nem lélegeztető, hanem horkolást gátló gép? 

Az egy dolog, hogy a cnn egy ócska propagandagyár, szerintem igazán sosem volt színvonalas, de híres-neves bbc milyen ócska pöcegödörré lett.

Itthon persze az ideológiailag megfelelően képzett médiamunkások, még mindig vízmértékként emlegetik. Na ők már más dimenzióba kerültek a hitelességi mércén.

A "BBC standard" soha nem jelentett mást a magyar médiamunkások (LOL!) szájából mint a remek brit £157 -os sarcot amit a tévére kell fizetni az ottani közszolgálati szarért. Ebből van a BBC-nek 3.7 milliárd fontja, amit úgy tapsolnak el ahogy akarnak. Ez nem előfizetés amit csak úgy le lehet mondani. Ez a királyi BBC adója amit visszavonhatatlanul kivetnek a brit parasztokra, a nézőikre. 

A BBC műsora egyébként borzalmasan nagy szar. A magyar közszolgálati tévé köröket ver rá. Normális film ünnepnapokon van a 90-es évekből. Legjobb esetben. 

Na ez a BBC minta mindig is nagyon szimpi volt errefelé is. Szerencsére ezidáig nem sok minden lett belőle. 

a BBC-n mondjuk mernek igazi kérdéseket feltenni kormánypárti politikusoknak is, nem olyan beszariak, mint a MTV-nél.

Tudsz mondani egy olyan interjút a közszolgálati TV-ből, amely kormánypárti politikussal készült, és nem egy nagy seggnyalás az egész, vagy ellenzékivel, aki normális kérdéseket kapott, és hagyták, hogy ki is fejtse a válaszokat?

Ez a magyar közszolgálati TV szinvonala: https://www.youtube.com/watch?v=v8sGAnhqB4o

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Csak nyugodtan! 

Addig is a vezérkomment az előzőleg linkelt youtube videónál:
"Katalin Budai2 hónapja

Kíváncsi volnék rá, hogy a riportert itt agyhalottazók vajon ugyanígy reagáltak akkor, amikor a Gyárfás - féle Napkeltében minden nap a Fideszesekkel mosták fel a stúdiót? https://www.youtube.com/watch?v=elUgrOmexSo

És még egy kis extra a ballibes "közszolgálatiságról": https://www.youtube.com/watch?v=2dkG4NuJAEg

"Kíváncsi volnék rá, hogy a riportert itt agyhalottazók vajon ugyanígy reagáltak akkor, amikor a Gyárfás - féle Napkeltében minden nap a Fideszesekkel mosták fel a stúdiót? "

A Napkelte minőségétől nem lesz ez kegy kevésbé rossz interjú, vagy a riporter kevésbé agyhalott.

Ez olyan mint amikor hazamész az iskolából elégtelennel, és azzal próbálod magyarázni a szülőknél, hogy dehát a szomszéd Pistike is segghülye, ő is elégtelent kapott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ennek a kérdésnek: "Tudsz mondani egy olyan interjút a közszolgálati TV-ből, amely kormánypárti politikussal készült, és nem egy nagy seggnyalás az egész, vagy ellenzékivel, aki normális kérdéseket kapott, és hagyták, hogy ki is fejtse a válaszokat?" melyik része volt az, amelyiknél úgy érezted, hogy egy BBC-ről szóló wiki oldalra vagyok kiváncsi?

(pedig még az is lehet, hogy amúgy van ilyen, még ha nem is tipikus :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A BBC-vel kapcsolatos idealizált képedre válaszoltam. 

a BBC-n mondjuk mernek igazi kérdéseket feltenni kormánypárti politikusoknak is, nem olyan beszariak, mint a MTV-nél.

Na ne röhögtess már! Majd következtek a linkek a BBC viselt dolgairól.

Erre a kérdésedre azért nem válaszoltam mert nincs értelme. Teljesen szubjektív kinek mi a "seggnyalás", "normális kérdések" mert erről mindeni karakteresen mást gondol. Nincs ellenemre a flame, csak most nem volt kedvem hozzá. Értékes tartalom abból úgysem szokott születni.

Bocsánat, hogy nem a huszadik mélységben válaszolok, de a jog meg a morál az két különböző szint, ami következő három:

* a jog azt mondja, hogy nem kezdhetek új lapot, ha éppen olyanom van; nem törölhetem el végleg a múltat, mert nem akarok az elődeim bűneiért fizetni

* a morál azt mondja, hogy ha úriembernek akarom magamat képzelni, akkor nem érvelhetek egy vitában azzal, hogy a másik fél nagyapja mint csinált (még akkor sem, ha épp fényképhamisító vagyok)

* a NER meg azt mondja, hogy őrájuk nem vonatkoznak erkölcsi korlátok, de az ellenfeleik legyenek szívesek úriemberként viselkedni. Hát hogyne.

Szerkesztve: 2020. 04. 21., k – 14:22

.