dd-wrt printszerver

Nem vagyok benne biztos, hogy ez az idealis topic, de ha nem fog mukodni, akkor egy raspberryt fogok erre hasznalni, szoval akar jo is lehet. :D

Kellett venni itthonra egy nyomtatot, vettem is egy eleg alap Epson L120-at, arra a mennyisegre amire kell, arra pont megteszi, viszont nincs benne wireless csatlakozas, csak egy nyamvadt USB. Arra gondoltam, hogy amugy is csinalok neki egy printszervert, megteszi, viszont mielott vettem volna egy raspberry-t talaltam itthon egy TP-Link 1043-nd routert, es probalom azzal beloni. Elvileg mindent tud, ami nekem kell, van rajta USB csati, szoval azzal probalkozok, hogy rakapcsoljam az otthoni wifi halozatomra klienskent, majd erre radugva a nyomtatot tudjak ra nyomtatni barmelyik itthoni eszkozrol. 

Namost az nem megy, hogy klienskent wifin felcsatlakoztassam az itthoni halozatra, a tobbi amugy mukodne.

Probaltam 'Client' es 'Client Bridge' modon, de egyik se akarja az igazsagot. 

Mit nezek el?

Hozzászólások

A client bridge ugye nem a tplink? AP bridge mód kell rá, client akkor kell, ha a tplink csak arra van, hogy a nyomtatót kezelje és felcsatlakozzon egy másik ap-ra, a client bridge mód nem müxik mindennel. Amúgy meg inkább OpenWRT-t  kellene használni, nem dd-wrt-t de az is lehet, hogy még a gyári fw is tud nyomtatót kezelni, utánna kell olvasni.

elvileg tud a gyari is, de azt nem tudom raflashelni

volt rajta eredetileg a sajatja (meg 2014 kornyeken) aztan raflasheltem egy openwrt-t, azzal is szepen ment, vegul kapott egy DD-WRT-t, amit erdekes modon nem tudok lecserelni. Ha megprobalok raflashelni barmit, egyszeruen nem tortenik semmi. Mikozben ujabb dd-wrt-t mar sikerult ratennem, de se az openwrt se az origi tp-link image nem mennek fel ra

A DD-WRT-ben a client mód rohadt körülményesen van megoldva. Pilótavizsgás.

Amúgy menni kell(ene). A hivatalos leírás alapján csináltad?

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

most azon gondolkodom, hogy megnezem, hogy mi tortenik, ha siman ssh alol konfiguralok neki egy wpa_supplicanttal netet

a raspberryn amugy nagyon rezeg a lec, mert akkor arra ra tudnek dugni meg egy hifit is, es akkor tudnek lokni ra zenet spotifyn keresztul.