[KV] Hajvágógép

Van itt olyan aki otthon vágja a haját? Milyen hajvágógépet érdemes venni hozzá? Mire kell ügyelni? Segítsetek Vuknak.

Hozzászólások

Remingtonom van. Teljesen jó. Magadnak is le tudod vágni (az első pár alkalom azért necces). Minél kisebb átmenetű adapterek vannak hozzá, szerintem annál jobb, főleg eleinte. Youtube-on van rakat videó rá, hogy mire figyelj.

Ha magadnak vágod, akkumlátorosat, a kábellel szórakozni iszonyatosan idegesítő... Ha ketten vagytok rá, akkor ez nem egy fontos paraméter, sőt akkor majdnem fölösleges is ez a feature.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 04. 07., k – 10:59

Az akku jó ötlet, a kábelekkel szar dolog vesződni. Lényeg hogy ne gagyit vegyél. Remington, Philips jók. Nehéz mellélőni.

(philipset keruld, ketto is megtagadta a toltest egy ido utan (1.5ev kb.), azota remington (~5eve), ceruzaakkus, kicsi kezemmel toltom oket, fasza. heti ket alkalommal van hasznalatban - egy szakallas.)

szerk.: vegigolvastam a topikot, sokaknak bejott a philips, passzolom a kerdes akkor. nalam gyaszos volt a vege mindketonek (nyilvan nem elmekszem a tipusra), pedig ergonomiailag nagyok jok voltak a kezembe/fejemre - ezert is probaltam ujrazni. (blush)

Szerkesztve: 2020. 04. 07., k – 11:22

Philips QC 5002 kb 15 éve teszi a dolgát, hibátlan mint új korában, semmi karbantartást nem igényel, Made in Hungary, imádom. Ha valahol találsz használtan csapj le rá.

Hasonlot hasznalok kinai verzioban 8 eve, havi ket vagassal, az is nagyon fasza. Elotte ugyanez a tipus volt, de sajnos egyszer leesett a padlola,  de dulvan, selejtezni kellett....

Szerintem az uj philipseket is batran meg lehet venni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nekem zsinóros Wahl  hajvágóm van. Nem az akkutól lesz könnyebb a vágás.  Én valami profi gépet javaslok nem valami Tesco-s Philipset. Annyival nem drágább a profi gép, hogy ne érje meg.
 

Nálunk a crew férfiainak mi vágjuk a haját házilag, a lányoknak persze a fodrász. Egy vezetékes Wahl hajvágó van, különösebben nem válogattam amikor vettem, egy közép árkategóriást leemeltem a polcról. Az aktuális páciens kiválasztja, hogy 0, 3, 6, vagy 9 mmes frizurát akar, aztán hadd szóljon. Eddig még senki se panaszkodott, a készülékkel is elégedett vagyok. Ja, mióta a nagyobbiak fiam katona, neki minden vasárnap lemegy ezzel a nullás verzió.

Csaba

A Wahl -t használóktól szeretnék kérdezni. Lehet tudni milyen modell. A professional line vagy a home. Én a Wahl icon néztem ki  az a pro széria. Nem tudom nem lesz -e sok az egy otthoni felhasználásnak? Habár a home széria komolyabb gépei is annyiba kerülnek mint a pro széria.

Szerkesztve: 2020. 04. 08., sze – 11:44

Amire vigyázni kell, az a fésűs fej. Vettem egy Philips HC3522-t, és a fejének a geometriája olyan, hogy akárhogy erőlködtem csak félrehajtotta a hajamat, de nem vágta le. Szakáll dettó. Már levittem másfelesre a beállítást és a bozótomba alig-alig vágott bele. (Pl ezen a képen látszik, hogy előlről nézve is van egy keresztbe futó része, ez okozza szerintem a bajt: https://www.shop.philips.ru/personalnyy-ukhod/strizhka-i-britye/mashink…  Dühömben még el is kezdtem átalakítani egy csípőfogó segítségével, de rá kellett jönnöm, hogy a topológia nem engedi meg a srukturális kikönnyítést. Így most eladni sem tudom fej nélkül.)

Vettem helyette egy HC5650-et, ennek jó a geometriája, és viszi a hajat. Kicsit dühítő, hogy sokkal drágábbat kellett vennem csak emiatt, de ehhez adtak szép tokot is. Igazából szerszámból is szeretem a tokos változatot, csökkenti a káoszt. Ezzel a készülékkel elégedett vagyok.

Akksi nélkülit már nem vennék. Kis pénzzel több, de mindent megér, hogy nem lököd le a fogkeféket a dróttal és hasonlók.

Ja, és nem vagyok márkahű, egyszerűen ezek tűntek a legjobbnak a közeli boltban.

Szerk.: nekem ez a készülék nem régóta van, az akksi élettartamáról nem tudok nyilatkozni.

Noname Media Markt-os, cserélhető talppal. Pro: az alacsonyabb fejeknek sűrűbb a fogazása. Kontra: egy idő után lejárnak a talpak

Phillips QC5010 Pro: Halk, egy talppal minden méret vágható, jó az alkatrészellátás, könnyű. Kontra: könnyen törik a talp, betekeredik a kábel

Mindkettő 10+ éve megy.

Amúgy bármelyik olcsó hajvágó megteszi. Ökölszabály, hogy minnél rövidebbre nyírod a fejed annál egyenletesemm az eredmény. 10mm feletti hajhossznál kezdődnek a cifra dolgok és ott kerülnek előnybe a professzionálisabb cuccok.

Próbáltam az akkumulátorosokat nem éri meg a vesződség, nagyon gyorsan romlanak az akkuk és ha nincs mindig töltőn akkor tuti, hogy a legrosszabbkor fog lemerülni. Az akkusoknál, a hozzá csapott adapter sokszor csak töltésre elég, nem képes a vágót üzemeltetni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

kb. 20 éve vágom magamnak a hajamat

ugyanaz a philips hajvágóval, semmi baja

az egyik akkor kapható olcsó hálózatos modell volt, az aksis nem jó, mert ha egy kicsit is merül az elem, már tépi a hajadat, nem pedig vágja

a hajadat vágás előtt érdemes jól bevizezned, szárazon nem kellemes élmény lenyírni

Az enyémet az asszony vágja. Csakis Philips hajvágót vásárolj. A többi olcsó cucc mind ipari hulladék.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Mezei drótos philips cuccal vágom magam vagy huszon éve. Akkusat került, akku meghal, ha gyenge, akkor tépi, és ott maradsz félig lenyírva. És igazából útban sincs a kábel.