Csomag/ok telepítése Romeo-ból

Fórumok

LinuxMint x64 alatt valószínűleg a gvfs csomag hibája miatt nagy fájlok másolása lehetetlen, mert belassul. Szeretném tesztelni, hogy egy unstable/más tárolóbol telepítve megoldódik-e a probléma.

Hogyan kell más tárolóból telepíteni ADOTT csomagot?

Köszönöm. 

Hozzászólások

Letöltöd, dpkg-val meg feltelepíted. De valszeg nem lesznek meg a függőségei, meg agyonvágod vele sok más függőségét, szóval sztem felejtős ez az ötlet. Ezt a problémát a meglévő rendszerrel kéne megoldani, ha nem akarsz ordas nagyot szívni.

Írd le, hogy pontosan mi is a tünet, mert amit eddig írtál, az nem sokat segít. Honnan, hová, mivel lassú a nagy fájlok másolása?

Igazából a probléma nem új. (https://hup.hu/node/166968) 4 hónapos. Külső NTFS USB3 diszkre másolnék.

Azóta frissítettem az oprendszert is.

$ uname -a
Linux zslaszlo-latitude 5.3.0-45-generic #37~18.04.1-Ubuntu SMP Fri Mar 27 15:58:10 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Illetve.

$ apt show gvfs -a
Package: gvfs
Version: 1.36.1-0ubuntu1.3.3

Köszönöm, ha van ötleted.

Szerk. Thunarral másolok, de Double Commanderrel is ugyanaz a helyzet. Egy 15 G lemezképet (backup) szeretnék menteni. Ha Ext4 winchester-re másolok usb2.1 átalkítóval akkor nem lassul. Szépen másol

A mount idevágó kimenetét is szúrd ide légyszi. Ha a gvfs a ludas, akkor felteszem, hogy meg lehet kerülni, csak nem kényelmes automounttal. Felteszem, hogy a gvfs valami olyan opcióval csatolja, ami nem optimális. Elvileg azt is meg lehet neki adni valahogy, hogy ne az alapértelmezést használja, de először derítsük ki, hogy egyáltalán itt-e a baj. Meg annyira a gvfs-hez nem értek, én KDE-t használok.