[Megoldva] Youtube + Ghostery + uBlock Origin

Sziasztok!

Firefox alatt eddig a fenti kombó teljesen rendbe tartotta a videókat, előtte-után-közben reklámokkal sosem találkoztam.

Na ennek 2-3 napja vége. Csak akkor tudok megnézni valamit, ha mid a kettőt kikapcsolom a YT oldalon.

Egyébként pedig a "Hiba történt. Próbálkozz újra később. (Lejátszásazonosító: ***** ) További információ" üzenet jelenik meg a lejátszás indítása után 5-6 mp után.

Chrome alatt ugyanez a páros muzsikál rendesen.

FF alatt cookie, cache, aktív belejelentkezések voltak törölve. Jár valaki hasonló cipőben?

Frissítés0: Így most működik

Frissítés1: Új profillal a régi felállásban is működik

Köszönöm mindenkinek az ötletelést!

Hozzászólások

FF74 + uBlock Origin kombóval a YouTube nálam problémamentesen működik (Win10). Ghostery nélkül próbáld ki.

Köszi.

Kipróbáltam privát módban is, de ott sem megy.

Ja, nem írtam, de : Win10, FF74, uBlock Origin 1.25.2, Ghostery version: 8.4.6 & Database Version: 553

Ha bármelyik engedélyezve van, már nem működik

Ghostery ON, uBlock OFF

Ghostery OFF, uBlock ON

Megnézem, ha mindet leszedem és visszarakom egyesével.

Nalam Linuxon FF + uBlock produkalta ugyanezt nehany napja. A megoldas az lett, hogy uBlock beallitasaban visszaallitottam alapertelmezettre. Utana rendben lejatszotta a YT videokat.
Erdekesseg, hogy egy masik FF profilomban (ugyanazon a rendszeren) mukodott a uBlock ugyanazokkal a beallitasokkal (vegigkattintgattam, nem talaltam kulonbseget).

Win10, Chrome, AdBlockPlus. Ugyanezt dobja, egy egyszerű weblapfrissítés viszont eddig minden esetben megoldotta a problémát. A koronavirusos “reklámok” viszont mindig megjelennek, már kezd idegesíteni is, nem vagyok én ehhez hozzászokva...

A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

YT az utóbbi pár napban jobban tolja a YT premium reklámot (ez némi új JS kódot is behozott az oldalra) és a vele érintkező extension-ok még nem teljesen naprakészek.

Pár nap/hét és utolérik.

Én NoSript-et, uBlock Origin-t és Privacy Badger-t használok, ők együttesen még dobnak néha "An error occurred. Please try again later."-t; majd elmúlik. :) (átlag 5 sec amíg átdob a normál lejátszóra)

Ez az "An error occurred..." visszaemlékezve akár két három hete is lehetett már nálam, de egy oldalfrissítés mindig megoldotta a dolgot.

Sokszor úgy nézem a vidiket, hogy napközben megnyitom (auto play kikapcsolva, nem indulnak el a videók), aztán ha időm van, akkor megnézem. Én arra gondoltam, hogy a megnövekedett terhelés miatt a YT "ledobott" engem a videóról, ne foglaljam a steamet.

Igen, először az új reklámrendszer (új JS) hozta be ezt a hibaüzenetet; azaz amíg nem nyomhattál - volna - "skip"-et a normál YT reklámoknál addig ezt a hibaüzenetet kaptad. Ezt fejelte meg mostanság a google a YT Premium erőltetésével, ergo még frissebb JS kóddal amivel a blokkolók még nem tudnak megbírkózni. Jellemzően átlag minden 5. YT videónál ezt a hibaüzenetet fogod kapni, mivel ez az átlagos gyakorisága a YT reklámoknak. (Röviden: a hibaüzenet akkor jön amikor a YT reklámot tolna a video elé.)

Kiegészítés: Azaz gyakoribb ha friss oldalon  - vagy új tabon - próbálsz YT videót megnyitni, mintha az adott oldalon (ahol a YT feltételezi hogy a nyitó reklámot már benyelted) klikkelnél egy linkre (videóra).

Nekem csak a beágyazott videóknál jött ez elő, de kattintva a YZ logóra ott már megnézhetem.

Most látszólag működik, mint eddig.

A Ghostery és a uBlock Origin leszedése és újratelepítése nem segített.

Ha a Ghostery-ben a fejlett hírdetés blokkolást kikapcsoltam, akkor 1db videó esetén megoldotta a dolgot, az összes többinél maradt a hiba.

A megoldáshoz úgy jutottam, hogy minden kiegészítőt letiltottam csak a Ghostery és a uBlock maradt. Mind a kettő a gyári beállításokkal.

Egyesével elkezdtem visszakapcsolgatni a kiegészítőket. Végül a Easy Youtube Video Downloader Express ki/be kapcsolgatásával mindig lehetett reprodukálni a hibát. Esetemben a kikapcsolása megoldotta a problémát. A kiegészítő Firefox által ajánlott, december 3-as az utolsó frissítése. Eltudom képzelni, hogy a YT változtatott valamit, amire ez még nincs felkészítve. A kiegészítőt szinte indulása óta (majdnem két éve) használtam, mindig működött, nem is gyanakodtam rá.

OFF: Most értettem meg azoknak a panaszát, akik a videók előtti átugorhatatlan 1 perces videókat és egy 10 perces videóban 2-4 reklámra morogtak. Magyar videóknál pedig Győrfi Pál égett a retinámba.

Érdekességként megjegyezném, hogy nálam aktív a Easy Youtube Video Downloader Express meg az uBlock, és nincs hiba, tökéletesen működik reklám nélkül. Még Győrfi Pál-t is kiszűri. (A rendszer OpenSuse amúgy).

Igaz, nálam vadi új a Firefox profilkönyvtár, minden kiegészítő frissen telepítve gyári beállításokkal.

De ha még extrábbat akarsz hallani elmondom még azt is, hogy amikor ez a hiba először jelentkezett, akkor éppen a Easy Youtube Video Downloader Express mentett meg. Az ugyanis akkor is letöltötte a videót, és megnéztem úgy... ;-)