MS Teams kérdések

Felállás: Teams-szel rendelkező küld egy meghívót egy megbeszélésre. Célszemély androidos tablet beépített böngészőjével megnyitja és belép, amit a bent levők valamelyike engedélyez - ez után elkezdődhet az érdemi munka. Kivéve, hogy a tableten látszólag nincs chat lehetőség (holott állítólag van), és nincs képernyőmegosztás (holott állítólag van).

Kérdés: akik ismerik, azok szerint fenti állítás igaz, és ne is strapáljuk magunkat, vagy éppen a másik oldal akaratlan balfaszkodása / akaratlagos keresztbetevése okán nem tudja meghívott fenti eszközöket elérni?

Kérdés2: ha a droidos böngészőben is kéne ezeket tudnia a Teamsnek, akkor mit kell tenni, hogy elérhetők legyenek fentiek?

(Más telekonferencia rendszerben már láttam olyat, hogy ezeket a moderátornak engedélyeznie kell, vagy extra jogot kell adni, hogy ezek a funkciók működjenek - de én eddig az életben nem láttam a Teams-et, így gőzöm nincs fentiekről, csak a nejem munkavégzéséhez szeretnék kicsit segíteni.)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 03. 19., cs - 21:14

Szvsz. dobj egy PM-et mrceeka-nak a topic URL-jével, ha valaki, akkor neki lehet tippe erre :)

Szerk.: Az biztos, hogy a Big Blue Button nem mutatja Androidon a képernyőmegosztás gombot... és a Mozzila dev oldala sem túl biztató, lásd alul a compatibility chartot: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Screen_Capture_API

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Droidon nem volt vele szerencsétlenségem, de az első ötletem az lenne, hogy megpróbálom az appjával használni.

A mi tapasztalatunk az, nem pont erre a felállásra, hogy asztali gépre (Slack64-current) simán fölment az rpm-ből konvertált txz és jól működik. Más szavakkal: a központból ajánlott linuxos programmal lehet dolgozni. Volt deb-es csomag is ajánlva, de gondolom ez is 64bites intell binárisokkal.

> Sol omnibus lucet.

Gyerek sulijában használjuk a teams-t. Azt tudja valaki, hogy completed assignmenthez hogyan tudok utólag megjegyzést fűzni diákként? Tanárnő jóra értékelte a megoldást, és feltett néhány kérdést az értékelésben (tetszett-e a feladat, könnyű volt-e). Erre egyelőre nem találok válaszadási lehetőséget a feladat újranyitása nélkül. Köszi!

Ha mar hiba/jelenseg detektalas: mas bongeszovel ugyanazon tableten? Ffox, chromr, edge? Talan kiderul hogy bongeszo vagy platform vagy jogosultsag kerdeskor.

Teamsben is engedélyezni kell, hogy más tudjon prezentálni.