IIS - Basic/Windows auth. hogyan hivatkozok ra?

Sziasztok!

 

Adott egy website, ami IIS alatt fut es szeretnem jeszoval vedeni. Ez szepen mukodik is, mint a basic, mint a windows (domain) authentikacioval. a gond az, hogy egy linuxos rendszerrel kene az oldalt megnyitnom, ahol a dokumentacio szerint az apache fele  .htpasswd szintaxis szerint kene megadnom az oldal elerhetoseget (http://username:pass@website.com) Csak az a gond, hogy ez IIS-el igy nem megy.

 

A kerdes, hogy pontosan mi a szintaxis IIS alatt, amivel magaval a weblinkel be tudok jelentkezni az oldalra? Ha letezik egyaltalan ilyen...

Hozzászólások

Milyen kliensből próbálod Linuxon? Azt az url-t a kliensed fogja parseolni, kiszedi belőle a protokollt, a szerver URL-t, a path-et stb., nem küldi el egyben az egészet, csinál belőle rendes HTTP kérést (HTTP/1.1 GET /path\r\nHost: website.com) stb. (sőt, az se biztos, hogy elsőre elküldi a usernevet/jelszót, csak ha anélkül kap egy 401-es státusz kódot)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem lehet, hogy csak HTTPS felett hajlandó usernevet/jelszót küldeni? Azoknál a példáknál, ahol nincs titkosítás, nem írnak usert (ill. a "Configs hosted on the web location can be protected with SSL and username/password" rész is értelmezhető úgy, hogy vagy mindkettő vagy egyik sem)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)